Skip to main content

Review: Kedai Instax Murah!

Assalamualaikum.

Hai. sape kat sini peminat tegar Instax Mini? yeahh same goes to me! comel kan instant camera tu? dahla warna dia soft je. and kamera tu memang tengah hot trending sangat-sangat. biasalahh benda yang 'old' dah diberi nafas baru (giteww)

          Sesiapa yang tengah mengidam, teringin, nak sangat Instax Mini ni, and dalam masa yang sama nak harga murah. jeng jengg bolehlahh visit, follow and stalk segala jenis instant camera dekat Keyeaglezone . confirm korang geram tengok instax dia. ada warna kuning biru, putih. warna rare yang tak jual kat kedai camera pun ada tau (warna raspberry. lawa gilaaaa! berdarah mata Ai tengok)

just imagine this cutie little pie is in your hand~

Yang paling best sekali! harga dia tersangatlah murah. bukan setakat dapat kamera semata, siap ada COMBO instax album, lense, ok bukan tu je, siap beg sekali wehhh! ohh tak lupa juga filem instax! (teruja takk?) kalau beli dekat kedai kamera biasa, cuma kamera + filem (kalau dia baik laa) kadang-kadang kamera semata -,-!

          Memang kerja Ai setiap hari duk stalk ig Keyeaglezone. sebab harga combo dia (yang include accessories LENGKAP) lagi murah daripada harga instax yang Ai beli masa kat Langkawi haritu (yang cuma kamera dengan filem semata) duhhhh!

cukup berdarah mataku T.T

country style sangat. sesuai untuk si backpaker! awhh awhhh~

Those lenses T.T just you waittt!

instax photo album. ni yang plain. ada yang bercorak lagi lawa wehh!

Blue-pink. PERFECT! 

All time fave colour. muahhh!

Cakap je wehh nak instax jenis apa. Mini 8? Mini 25? Mini 90 Neo Classic? semua ada. yang penting ada accessories. kenapa Ai asyik cakap pasal accessories? sebab accessories dia lawa-lawa, comel-comel. arghh gerams tahap max! kalau sehari tak stalk ig dia memang tak sah. tunggu Ai dapat duit, Ai borong semua accessories dia. wkwkwkwk~




The happy customers! korang bila lagi?
Good service. (berdarah mata lagihh)

          Hah, apa tunggu lagi? pergilah serbu ig Keyeaglezone . confirm tak menyesal. tengok sekali, nak tengok berkali-kali. sampai end up taktau nak pilih yang mana sebab semua pun cute and lawa-lawa. arghhh! servis pun bagus tau. grab yours NOW! jom berinstax berjemaah.

Follow ig @keyeaglezone
Follow ig @keyeaglezone
Follow ig @keyeaglezone


EXTRA: 

Comments

Mialia Amelia said…
comel gila bag2 tu semua <333 but kamera sendiri pon charger hilang ke mana ntah. wakaka
ammelia yusoff said…
geramnye tengok warna-warna pastel ni haishhh

Popular posts from this blog

Tips Mengetahui Body Mist Victoria Secret Original atau Bukan Original

Assalamualaikum.
          Malam ni nak santai-santai je share tips body mist original ataupun bukan original. Tapi aku lebih spesifik pada jenama Victoria Secret sebab aku pengguna tegar body mist Victoria Secret.
Tapi sebelum tu aku nak bagitau sikit tentang perbezaan body mist dengan Eau De Toilette (EDT). Ada beza ya kedua-dua benda ni. Sebab sebelum ni aku pun tak tau beza, semua yang dalam bentuk spray yang berbau wangi, aku bantai panggil perfume. Hahahha.
Body Mist : Lebih kurang macam cologne. Bau dia hanya boleh bertahan 4-6 jam sahaja
Ini adalah rupa body mist. Jenis yang aku selalu pakai. (Yang Pure Seduction tu wangi bhai)
Eau De Toilette (EDT) : Ini barulah perfume. Bau dia boleh tahan 6-8 jam. Jauh lebih lama daripada body mist.
Ini pula rupa EDT. Saiz lebih kecil berbanding body mist.  Tapi harga lebih kurang. Yang best, bau tahan lebih lama.
Kat bawah ni aku akan kongsi beberapa tips untuk membezakan Victoria Secret (VS) original ataupun bukan original :
Kebiasaannya, y…

Resipi Nasi Serai

Assalamualaikum.
Hai.
Hari-hari asyik makan nasi putih je bosan juga kan? Kadang-kadang nak juga cuba resepi lain daripada yang lain. Nak cuba masak nasi minyak pun dah jemu makan. Sebab lepas raya ni ramai orang buat kenduri kahwin. Jadi, lepas scroll dekat Facebook terjumpa pula resepi Nasi Serai, jadi apa lagi teruslah cuba. Bahan-bahan pun senang dan ringkas je.



Bahan-bahan:

2 cawan beras basmathi2 sudu besar minyak sapiSedikit rempah 4 beradik (bunga lawang, bunga cengkih, kulit kayu manis dan buah pelaga)3 batang serai (dititik)2 helai daun pandan diikatSetengah kuib pati ayam1 biji bawang besar (dihiris)1 inci halia (ditumbuk)4 ulas bawang (ditumbuk)3 cawan air (ikut cawan sukat nasi)Sedikit garam untuk perasa
Cara-cara :
Tumbuk bawang putih dan halia sehingga lumat. 
Kemudian hiris bawang besar dan titikkan serai Basuh rempah tiga beradik dengan mesra dan basuh juga berasa dan daun pandan sebersihnya dan toskan.

Panaskan periuk dan masukkan minyak sapi. Kemudian masukkan rempah 4 b…

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.
 Hai. Aku kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Aku pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan ya? :)
          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Aku baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.
My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman grammar, rea…