Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2016

Moon Lovers Scarlet Heart Ryeo

Assalamualaikum.

          Lepas je drama Descendants of the Sun yang meletups awal tahun ni, sekarang tengah trend drama Moon Lovers Scarlet Heart Ryeo pulak yang tengah meletups letups kebaboom. Baru semalam (1 Nov 2016) drama tersebut habis. Sebanyak 20 episod dah ditayangkan dengan jumlah penonton yang uncountable. Like seriously. Sampai harini aku masih tak boleh move on dengan cerita tu.

Aku harapkan Hae Soo akan jumpa Wang So (4th Prince) dekat masa depan dia lepastu dia boleh start dating semula macam masa diaorang dekat zaman Goryeo. Ok tu je yang aku tak puas hati tentang cerita ni. Hae Soo must be with Wang So even afterlife. Sebenarnya aku mula tertarik nak tengok cerita ni sebab aku suka dekat Hong Jong Hyun. So tengok sebab ada Jong Hyun je la. Tapi bila dah start tengok tu, jadi suka dekat Baek Ah pulekk (yang pakai baju biru).

Barisan pelakon drama Moon Lovers.
Kesimpulannya, cerita ni memang worth to watch. 9/10 aku bagi (tak kasi full sebab ending dia tak menepati ci…

Senarai Make Up Brand yang Berkualiti

Assalamualaikum.

          Hai. Harini adalah nak share sikit pasal brand make up yang tengah meletups letups sekarang ni. Maklumlah, semenjak dah masuk dunia media ni dah pandai la sikit-sikit bab kecantikan, bab make up dan yang paling penting dah baca majalah CLEO yang memang sarat dengan maklumat make up dan brand make up terkini.


Urban Decay

Siapa tak kenal Urban Decay? UD memang sangat famous dengan dia punya eyeshadow pallet. Even aku pun tak ketinggalan menggunakan eyeshadow pallet jenama UD ni. Yang aku guna NAKED3. Memang best sangat brand ni, macam-macam jenis eyeshadow pallet korang boleh pilih, ada nude set, smokey set eh macam-macam lagilah!
          Di samping combinasi warna dia yang tahan lama dan cantik, UD ni pun senang nak apply. Tak payah nak tenyeh banyak-banyak sampai jadi hantu cina. Walaupun celet sikit, dah ada eyeshadow melekat pada kelopak mata korang. Lagi yang best, setiap set eyeshadow ni dia sediakan sekali eyeshadow brush. Senanglah kan kalau korang ta…

Krim Kunyit : Penawar Jerawat Pasir

Assalamualaikum.

          Masalah betul kan bila jerawat kecik-kecik (atau lebih dikenali sebagai 'jerawat pasir') tumbuh dekat muka? Terutamanya dekat dahi. Memang dia sangat-sangat suka tumbuh dekat dahi macam cendawan tumbuh lepas hujan. Duhh, lepastu punya la payah nak blah.

Haa geram kan kalau macam ni? Rasa nak picit je! sumber : Google.

Macam-macam produk dah aku guna nak hilangkan jerawat tu. Sampailah satu hari aku cuba produk Qayra Signature. Dia ada keluarkan krim kunyit (comel je bentuk dia). Aku pun try la sapu krim tu dekat tempat jerawat setiap malam. Alhamdulillah, tak sampai seminggu jerawat yang tumbuh macam cendawan tu semua hilang. Serius, aku terkejut gila. Sebab krim kunyit tu produk organik dan aku taklah expect dia punya result secepat tu. Tapi memang serius aku dah jatuh cinta dengan krim kunyit tu.



     Sesiapa yang rasa dia ada masalah yang sama macam aku ni haa, memang aku sarankan sangat untuk try produk ni. Satu sebab yang korang WAJIB cuba ialah…