Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2014

Kejohanan Sukan & Balapan SMKBP Segamat

Assalamualaikum.

          semalam merupakan hari sukan sekolah saya. ohh yeayy happynya. tapi awal pagi tu agak shock jugakla sebab tiba-tiba dapat tau yang semalam cuti umum bagi negeri Johor. and I was like heyy kenapa pulak kena cuti? ada ape yang berlaku? rupa-rupanya JDT menang bola sepak malam tadi (nehh nampak sangat tak support bola. kahkahh)

nasib baikla ayah call Pengetua, and Pengetua cakap hari sukan diteruskan macam biasa dan cuti hari semalam akan diganti pada hari lain. ohh rasa nak lompat kat situ jugak! kecewa jugaklaa kalau batal cenggitu jek. dahlah tahun ni tahun terakhir kat sekolah tu. sobs sobs. pulak tu saya merupakan watak penting tau (pemegang sepanduk Puteri Islam) :)

          Acara pagi tu dimulakan dengan persembahan silat. gambar tak diambil sebab masih dalam barisan. lepas silat, upacara perbarisan masuk padang pun bermula. nervous gilalah. dahla tempat depan sekali. dah rasa macam 'tour guide' je. 


Perbarisan rumah Alfa

Perbarisan rumah sukan Gamma

Korean Beauty Tips Secret

Assalamualaikum.

Hai. Jelous kan tengok kulit muka orang-orang Korea semuanya flawless, putih dan gebu. sape je yang taknak kulit muka macam tu? so here saya ada sedikit beauty secrets yang Korean female and even male selalu amalkan :

1. Drink a lot of plain water
          maksudnya kat sini, minum air masak banyak-banyak. sekurang-kurangnya 4 liter. pagi-pagi, lepas je bangun tidur tu terus minum air suam. jangan gosok gigi dulu. 

2. Water-face spray and toner
water-face spray ni untuk mengekalkan kelembapan kulit muka. tapi sebelum tu kena cuci muka dulu dengan air sejuk (cold-water). lepas tu baru lah spray muka. kat bawah ni ada contoh water-face spray.

The body Shop Face Mist
Herbalife Face Quencher (ini apa yang saya pakai)
          selain water-face spray, Korean juga kerap apply rose water dekat muka diaorang lepas cuci muka. diaorang guna tapak tangan untuk ratakan air mawar tadi supaya lebih penyerapan dan berkesan. kat bawah ni contoh rose water toner.



3. Regular Cleansing, tonin…

Resipi Potato Wedges Kim Woo Bin

Assalamualaikum.

tajuk entri tu kelakar betul. memandangkan sekarang aku tengah syok sangat kat Kim Woo Bin, maka terhasillah nama potato wedges Kim Woo Bin. kalau setakat tulis 'resipi potato wedges' macam mainstream sangat. so aku ubah laa sikit.

sekarang tengah cuti lagi (minggu akhir) bolehla aku merajinkan diri masuk dapur. berperang kat situ. haha. kalau hari sekolah, jangan harap aku nak masak. 


tadaaa! tudia set lunch aku tengah hari ni dah keluar. tu potato wedges KWB degan nasi goreng berlada. 
nasi goreng tu senang je, kisar bawang merah, bawang putih, cili kering. lepastu tumis sampai garing, masuk nasi, gaul-gaul dan siap! hahaha kalau nak letak sayur ke, isi ayam ke, apa ke ikut suka korang.
Resipi Potato Wedges Kim Woo Bin!
Bahan-bahan: 3 biji kentang (belah 6)4 sudu tepung gandum1/2 sudu besar marjerin garam (ikut rasa)sedikit pewarna kuningserbuk lada hitam (ikut suka)serbuk kari (ikut suka)serbuk cili (ikut suka)air (barter mestilah tak terlalu cair atau pekat)Cara-…

Best Website for Your Blog

Assalamualaikum.

harini aku nak share satu website yang aku selalu guna untuk tukar theme blog. website ni aku dapat daripada kawan aku.

ada banyak jenis blog theme yang korang boleh dapat melalui website ni. contohnya yang jenis cute, vampire, skull, kpop dan lain-lain. hahaha

dulu blog aku hodoh. takde style langsung. tapi lepas kawan aku ajar cara nak guna Blogskin, hasilnya blog aku better than before. lalala. sukanya~

so sesape yang masih tercari-cari tempat nak hias blog dan tak reti nak hias blog bolehla try serach dekat blogskin ni.

klik sini: Blogskin


P/s: peace!

SBS ROOMMATE.

Assalamualaikum.

          wahhh lama gila dah tak update blog. aihh makin hari makin tak sempat. jadual packed sangat. sekarang ni tengah cuti pertengahan tahun, so ada masa nak tengok cerita Korea, update blog dan sebagainya. hahaha

ok, back to the topic. baru-baru ni SBS ada keluarkan satu cerita baru. baru tak baru jugaklaa dah dekat sebulan lebih sikit (mungkin?)

cerita Roommate ni cerita 'variety show' di mana semua artis-artis Korea duduk serumah mengikut tempoh yang SBS dah tetapkan.



overall cerita ni best sangat. dia macam Running Man (takde script). semuanya spontan. setiap ruang rumah tu ada camera yang merakam aktiviti harian diaorang.




mula-mula aku tengok cerita ni sebab ada Chanyeol. tapi lama-lama macam dah tak pedulikan dia sangat. lagipun dia tak banyak aired sebab dia terlalu sibuk dengan aktiviti EXO. haha. 
aku tengok semua. ingatkan cerita dia tak best. tapi sekali dah tengok, nak tengok lagi wehh.
daripada cerita ni pun kita boleh tengok habit selebriti tu macam…