Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2014

Produk Review : Syampu & Face Mask (by me!)

Assalamualaikum.

          harini saya nak cerita sikit pasal produk yang saya dah cuba. It was awesome and amazing! korang boleh try jugak kalau berminat. 

baiklah, the first produk yang saya nak share ialah syampu SB Super Beauty. kebaikan syampu ni ialah mampu, melebat, melicinkan dan mengurangkan rambut gugur. bau dia pun wangi! yes, memang diakui rambut saya jenis yang mudah gugur. gugur yang tahap dahsyat melampau. lepas bangun tidur tu, siaplah rambut bergumpal-gumpal dekat bantal dan katil. *sighhh*

          tu tak termasuk bila cuci dan sikat rambut. lagi berpuluh-puluh helai gugur. tension wehh rambut gugur ni. buruk benar rupanya sebab bilik nanti penuh dengan rambut gugur. banyak dah syampu yang saya cuba, dari Sunsilk, Herbalife, Schwarzkopf semua macam hampeh. actually yang Herbalife punya tu ok. It's just tak cukup buih (for my hair) and Umi tak belikan conditioner sekali. so, fail! 

jadi, lepas dengar radio pasal syampu SB Super Beauty ni, Umi pun suruh la saya cu…

The Last Farewell : Atuk

Assalamualaikum.

          Salam Ramadhan semua. Harini dah masuk yang ke-10 Ramadhan. cepatnya masa berlalu. Alhamdulillah masih diberikan peluang untuk menyambut bulan Ramadhan yang penuh barakah ni bersama keluarga tersayang. :)

tapi, dalam kita bergembira menyambut Ramadhan jangan lupa kepada ahli keluarga atau sahabat yang dah takde. cakap pasal orang yang dah takde, Jumaat yang lepas, 4 Julai 2014 bersamaan dengan 6 Ramadhan, pada jam 12.08 tengah hari, saya telah kehilangan seorang atuk (sebelah Umi). Inalillah~

          Atuk memang dah lama sakit (sejak tahun lepas). sepanjang setahun ini arwah asyik keluar masuk hospital je. betapa menderitanya. Arwah atuk sakit susah nak bernafas. semenjak sakit, arwah atuk hilang selera makan. sebab tu lah badan dia semakin hari semakin kurus.

ada sekali tu, kesihatan dia dah bertambah baik. Alhamdulillah gembiranya kami waktu tu. badan dia pun dah nampak agak berisi. tapi ternyata sekejap je keadaan dia macam tu. beberapa minggu lepas tu peny…