Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2015

Product Review: Miliki Kulit Cantik Gebu dengan Ephyra

Assalamualaikum.

Hai, harini nak cerita pasal Ephyra. siapa yang tak kenal produk Ephyra sila angkat tangan (angkat tangan, meletop angkat tangan hahah). okla, nak dijadikan ceritalah kan (on how I boleh terjebak dengan Ephyra ni). 3 minggu lepas masa Ai duduk JB jaga akak Ai yang tengah berpantang, adalah kitaorang story-mory pasal produk nak putihkan kulit ni. yeah yeah kitaorang berdua ni memang eager bab memutihkan kulit. selalu pun duk gaduh pasal "sape paling putih" hahaha so so childish but who cares.

          I came out with K-colly collagen. lulzz biasalah Ai ni kan kpopers. K-colly tu pulak memang Korean collagen. tapi kakak Ai kata, dia tak berapa confident sangat la dengan K-colly ni. So, dia pun cakaplah nak try Ephyra ni (cause she's so confident with it). on the spot terus order. hahaha. dan, Ai try minum jugak (minum akak aku punya). But now, dengan ihsan murni akak Ai, dia belanja Ai sekotak Ephyra (giteww) sekarang aku dah ada satu set Ephyra sendiri. …

Travelog: Perjalanan Ke Tanah Suci [Part 5]

Hari Keempat - 20 Jan / Selasa (MED-MEK)

Assalamualaikum.

          Hari tu merupakan hari terakhir aku di Madinah. macam biasa bangun awal pagi, nak pergi masjid Solat Subuh (Subuh yang terakhir di Madinah sebelum bertolak ke Mekah). sedih dan sayu. sebelum zohor tu, kitaorang siap-siap mandi, nak pergi masjid sebab nak buat ziarah Wida' dengan Rasulullah. sedih sangat-sangat. berharap sangat yang ni bukan umrah yang terakhir. memang nak sangat datang lagi (mungkin banyak kali lagi, sebab memang takkan pernah serik dan puas) lepas zohor kitaorang dah nak bertolak ke Mekah, beg-beg semua dah siap kemas, dah bawak turun lobi sejak awal pagi tu. yang lelaki-lelaki semua pun dah siap pakai ihram.

Last Subuh (menggigil-gigil kesejukan ni)



Air zamzam shot (gitew) ni versi kat Masjid Nabawi
Depan pintu Masjid Nabawi  lepas ziarah Wida'

Selamat tinggal Madinah :) semoga berjumpa lagi Insya Allah
Maka perjalanan ke Tanah Suci Mekah pun bermula. kematu jugaklah duduk dalam bas 8 jam. l…

Dapat Hadiah!

Assalamualaikum.

          walaupun birthday aku dah sudah (almost a month ago), tapi still dapat hadiah. and of course la from my beloved chingu (friend). kawan sejak sekolah rendah, tapi mula rapat masa darjah 6 sampailah sekarang ni haa. hopefully sampai ke usia ganyut nantilah. hahaha berkawan bersama, berkahwin bersama, ku harap beranak, bercucu pun bersama (hahahaha gitew)

          Aku memang type yang suka dapat hadiah-hadiah ni. tak kira lah dapat apa pun asalkan nama dia HADIAH. kenapa eh? aku pun taktau. aku pernah tau bercita-cita nak jadi cikgu semata-mata nak hadiah. tapi, tu cita-cita zaman childhood. tahu apa?

Yang penting hadiah daripada Aiena memang aku suka sangat. tudung satin senang bentuk dan yang paling best labuh. susah tau nak cari yg labuh, stok tudung satin aku yg kat rumah tu erghh, pendek. kalau nak pakai, tak boleh pin kiri kanan, nanti nampak "the Everest" (nyampah tauu)

kita suh tengok tudung bukan tengok kita. kbye.


GiveAway L'Oreal Paris by Ayue Idris

Assalamualaikum~

Wahh this is my first giveaway! dah setahun berblog, baru harini nak join giveaway.
(Klik banner di atas untuk join)

facebook link : Ct A'esha instagram id : @ashh_bh

Jom ramai-ramai meriahkan GA Ayue Idris!! 



Lazada Tempat Jual Barang yang paling Hots!

Assalamualaikum.

Siapa je yang tak kenal Lazada? I bet semua orang yang jenis suka berbelanja secara online tahu sangat pasal Lazada. Lazada ni kira one of the best online shops yang popular kat Malaysia ni. dahlah harga murah, lepastu semua barang-barang yang dia jual baru-baru belaka.

          Daripada gadjets, baju, kasut, produk kecantikan, barang permainan. Ya Allah, kalau nak senaraikan barang-barang yang jual kat Lazada, tak cukup list tau. semua ada. cakap je korang nak beli apa. yang penting semuanya BARU! lulz, barang baru siapa taknak kan? 


Get the BEST deals at the BEST prices. Shop Now!
LAZADA HOT DEALS HERE!!

Produk Review: Baju Menyusu dari FeedMilk

Assalamualaikum.

Harini aku ada satu produk review khas untuk para ibu yang sedang menyusu tanpa mengira umur tua ataupun muda (gitew katanya hee). Orang selalu duk fikir kalau dah ada anak, payah nak berfesyen. lagi-lagi yang sedang menyusu. haa siapa kata dah ada anak tak boleh nak berfesyen-fesyen dah? zaman sekarang ni banyak je jenis baju-baju, jubah yang jenis 'firendly breastfeeding'.

          So kalau kata, ada apa-apa occasion pun boleh lagi nak menggayakan baju yang trendy, dan dalam masa yang sama mesra untuk penyusuan bayi.

FeedMilk menjalankan bisnes baju menyusu yang trendy terutama untuk para ibu muda yang pentingkan fesyen. siapa taknak kan? dah la trendy, sesuai sangat untuk proses penyusuan. jadi cepat-cepatlah dapatkan jubah Nursing daripada FeedMilk! harga pun berpatutan.

          Aku rasa jubah-jubah nursing ni cantik sangat. jadi, aku rasa bukan setakat para ibu je yang boleh pakai jubah ni,  remaja macam aku pun boleh. :) memang zaman sekarang ni, juba…

New Jumbo Pack from TM!

Assalamualaikum.

It's time for the night latest ads! okay bebeh its from TM. Sign up for Ja-Jumbo Deal to get endless entertaiment, unlimited broadband & unbeatable value. Grab it nowwww! Just RM60 per month.


FIND out more!

Home Fibre Internet Sale!!

Assalamualaikum.

Jom dapatkan 10Mbps Home Fibre dengan harga RM128. Kelajuan terbaik dan nilai yang hebat! hanya dengan MaxisONE plan.



FIND out more here guys!

Travelog: Perjalanan Ke Tanah Suci [Part 4]

Hari Ketiga - 19 Jan / Isnin (MED)

Assalamualaikum.

          Perjalanan hari ketiga ni kitaorang semua pergi melawat masjid-masjid, pergi Jabal Uhud dan Ladang Kurma.

Destinasi pertama ialah ke Masjid Quba'. for your information, Masjid Quba' meruapakan masjid pertama yang dibina oleh umat Islam dan diasaskan oleh Nabi Muhammad SAW. Masa sampai dekat kawasan masjid tu, dah penuh dengan bas-bas daripada agensi-agensi lain (termasuk orang dari luar negara). memang terlalu ramai orang pergi masjid Quba'. ustaz yang lead kitaorang memperuntukkan masa hanya 20 minit untuk kitaorang buat solat sunat. nak taknak, kena la berebut-rebut lagi nak berwuduk dengan orang asing. Alhamdulillah sempat :) 


Sabda Nabi SAW lagi: Sesiapa yang bersuci (mengambil wuduk) di rumahnya kemudian pergi ke masjid Quba' lalu mendirikan sembahyang di dalamnya, ganjarannya samalah dengan pahala ibadat Umrah. (Tirmizi: Sembahyang: 298. Ibnu Majah: Iqamat dan Sunatnya: 1401. Ahmad: Musnad Makkiyyin: 15…

IKEA Damansara Is Hiring!

Assalamualaikum.

          Jarang aku update blog sehari sampai dua kali. tapi tadi check email. eh nampak satu ads daripada IKEA. dorang nak cari pekerja. so untuk sesape yang masih menganggur atau perlukan pekerjaan boleh try ok? Good luck! :)


CLICK to see available jobs.

Travelog: Perjalanan Ke Tanah Suci [Part 3]

Hari Kedua - 18 Jan / Ahad (MED)

Assalamualaikum.

        Pagi tu aku dah bangun seawal 3 pagi nak pergi masjid dengan Umi dan Maktok. biasalah tu kena bangun awal, pergi awal. kalau tak nanti payah nak dapat tempat yang selesa sikit kat dalam tu. sebabnya, Masjid setiap waktu akan dipenuhi ramai orang. kalau lambat sikit, alamatnya solat dekat atas simen la takpun dekat luar (tapi setakat ni belum pernah solat kat luar).

Benda paling challenging sekali bila dah masuk masjid ialah tahan kentut. kenapa? sebab Subuh masuk pukul 5.50 pagi. aku dah pergi masjid pukul 3 pagi. jadi tendency untuk terkentut tu agak high. tempat wudhuk dahla jauh. means kita kena keluar masjid (kena angkut segala beg dan uncang kasut. nak elak daripada kena ambil. last-last tempat kena ambil T.T biasalah tu kalau dah ramai-ramai) sebenarnya Umi ada beli spray wudhuk. tapi setiap kali pergi masjid confirm lupa bawak. *sigh*

          Kali pertama solat Subuh dekat Madinah rasa blurr sekejap. sebab pukul 4.50 p…