Skip to main content

Product Review: Miliki Kulit Cantik Gebu dengan Ephyra

Assalamualaikum.

Hai, harini nak cerita pasal Ephyra. siapa yang tak kenal produk Ephyra sila angkat tangan (angkat tangan, meletop angkat tangan hahah). okla, nak dijadikan ceritalah kan (on how I boleh terjebak dengan Ephyra ni). 3 minggu lepas masa Ai duduk JB jaga akak Ai yang tengah berpantang, adalah kitaorang story-mory pasal produk nak putihkan kulit ni. yeah yeah kitaorang berdua ni memang eager bab memutihkan kulit. selalu pun duk gaduh pasal "sape paling putih" hahaha so so childish but who cares.

          I came out with K-colly collagen. lulzz biasalah Ai ni kan kpopers. K-colly tu pulak memang Korean collagen. tapi kakak Ai kata, dia tak berapa confident sangat la dengan K-colly ni. So, dia pun cakaplah nak try Ephyra ni (cause she's so confident with it). on the spot terus order. hahaha. dan, Ai try minum jugak (minum akak aku punya). But now, dengan ihsan murni akak Ai, dia belanja Ai sekotak Ephyra (giteww) sekarang aku dah ada satu set Ephyra sendiri. awhhh *touched* ni pun upah jaga dia pantang. untung nyaaaa sayaaaaaa! hahaha. semenjak dah 18 tahun ni, perasaan nak melawa makin menjadi-jadi. kenapa eh??

Masuk harini, dah 4 hari Ai consume Ephyra. So far, ok. rasa dia pun sedap sangat. rasa nak minum berkali-kali. selama 4 hari ni belum nampak lagi perubahan yang ketara cuma, asyiklah nak membuang. kalau bangun pagi tu, dah mula dah dia sakit perut nak memerutss. kadang-kadang dah tengah malam pun dia masih nak memerut. minimum dua kali Ai masuk tandas memerutss. memang lega gila iolsss pastu. kasi buang toksik-toksik tak berguna tuh.  paling kelakar, bila bangun pagi duk perati kulit. "Aku ni dah putih ke belum eh?" --" hahahah

 muka hari ke-4 minum Ephyra.
agak-agak dah sama tak macam muka orang bawah?
hahahahaha



          Nak tahu lagi tentang kebaikan // kandungan // cara minum Ephyra, korang boleh tengok gambar dekat bawah :D
*klik untuk tumbesaran okehh*






Korang tak payah risau. produk Ephyra ni memang sah-sah HALAL dan SELAMAT. harga pun berpatutan dan mampu milik. satu kotak ada 30 sachet. Ai minum sehari sekali je (nak jimatlah katakan) nak beli sendiri masih takde pendapatan sendiri T.T *sobss* nasib baiklah ada kakak yang berhati mulia nak sponsor kita. :D tapi kalau nak kesan yang lebih cepat dan optimum, korang boleh try minum dua kali sehari pagi (sebelum breakfast) dan malam (sebelum tidur). 

          Cepat-cepat grab Ephyra untuk miliki kulit cerah, gebu, licin dan berseri serta kesihatan tubuh badan. Terbukti berkesan! No doubt. 
Masa untuk bancuh Ephyra! rasa oren yang menyegarkan giteww

Ouh, last but not least. jangan lupa minum air 
yang banyak okeh (min, 8 gelas sehari) kasi keluar semua toksik jahat. 

"Ephyra ibarat sabun yang buang toksik jahat, 
dan air ibarat pencuci yang membuang toksik jahat dari badan." - Kak Long



         







Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Giveaway Time By Aishah Badrulhisham

Assalamualaikum.

Giveaway kali ini merupakan giveaway kedua yang aku buat, dan akan dijalankan selama 2 minggu. Yeayyyy, tepuk tangan. Alhamdulillah, ada rezeki lebih bulan ni rasanya nak share dekat para blogger semua. Aku harap, ramailah yang sudi nak join giveaway aku ni. Hadiah kali ni istimewa sikit sebab korang berpeluang dapat 1 set produk kecantikan organik. Eksited tak? Selain tu, 2 helai wide shawl akan diberikan pada pemenang-pemenang yang bertuah.


Klik banner untuk join. 
Hadiah produk kecantikan organik ini ditaja oleh Qayra Signature . Di mana, produk-produk Qayra ni semuanya diperbuat daripada bahan-bahan organik yang semestinya halal dan selamat. Manakala, hadiah wide shawl pula ditaja oleh aku sendiri, sebagai tuan punya blog.
Set produk kecantikan : 1 Turmeric Cream, 1 Turmeric Soap & 1 Organic foundation.

Syarat Wajib Giveaway Tulis satu entri yang bertajuk "Giveaway Time by Aishah Badrulhisham"Follow blog : Aishah BadrulhishamFollow Instagram : @aishah.b…