Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2014

I Love You?

Assalamualaikum.

Malu itu indah, Malu itu fitnah, Janganlah menjadi orang yang  langsung taktahu malu bergaul sebebas-bebasnya sesama lelaki dan perempuan itu bukanlah sepatutnya akhlak seorang Muslim.
Wahai gadis, Jadilah seperti mawar. cantik di luar tetapi sukar disentuh. 




Immersed In Doodle World

Assalamualaikum.

          wahh bestnya harini hari Jumaat. dapat berehat-rehat kat rumah lepas 6 hari sekolah minggu ni. ohh how stressful. minggu ni dah mula kelas sarapan minda which mean semua form 5 akan mula belajar tepat pukul 7 pagi. no more assembly accept for Monday. huh. dahlah start belajar pukul tujuh pagi, lepas tu sambung pulak kelas intervensi yang start pukul 1 p.m sampai 2 p.m. then pukul 2.30 p.m sampai la pukul 4.30 p.m sambung tusyen. what a tiring day huh? jadual ni akan berterusan until SPM. aihh cepatlah masa berlalu~

so sebab terlalu penat belajarla aku lari pergi lukis doodle. yeah dah lama aku tinggalkan hobi lukis doodle. I draw it when I feel like to. dan sekarang feeling tu datang semula. bestnya dapat lukis doodle and luahkan semua benda yang mengusutkan, yang memeningkan semua melalui doodle. ^,^ what a lovely day. . .

          aku dah buat satu doodle but I can't snap it. act dah snap dah. tapi apehal tah henpon ni carik pasal. gambarnya takmo kel…

Cuci Gigi

Assalamualaikum.



  hai! nampak tak gambar kat atas tu? tu nama dia scaling teeth. atau dalam bahasa melayunya cuci gigi. sape pernah rasa cuci gigi? aku dah dua kali cuci (termasuk tahun ni). huuuu. 30 Mac bulan lepas aku buat scaling gigi dekat sekolah. well, budak sekolah memang akan dapat perkhidmatan pemeriksaan gigi secara percuma. oh untungnyaa. 

sebab tahun ni tahun terakhir, maka nurse tu pun dengan baik hati nak cuci gigi aku. sebenarnya memang dah lama aku nak cuci gigi ni. geram tengok karang gigi kat gigi bawah tu. akhirnya impian tercapai! hahaha. kali terakhir aku cuci gigi rasanya masa sekolah rendah dulu kot. tak pun masa form 1. entahlaa, tak ingat.

          3 minggu menunggu nama aku dipanggil untuk scaling gigi. berdebar-debar jugaklaa. at first macam "ala sikit je. tak sakit mana pun". punyalah nak tenangkan diri sendiri. padahal masa tu dah macam orang tak tentu arah dah. 

masa tengah syok-syok buat ulangkaji dalam kelas (sebab cikgu Math tak masuk kelas…