Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2017

Product Review : Turmeric Miracle Cream

Assalamualaikum.

Hai.

Entri yang lepas aku ada review tentang pencuci muka organik yang aku guna untuk merawat jerawat kan? Entri kali ni aku nak review produk dari rangkaian yang sama, iaitu keluaran Qayra Signature HQ. Turmeric cream ni merupakan krim malam yang digunakan untuk membaiki sel kulit, merawat jerawat dan juga memudarkan parut jerawat.

Produk-produk Qayra ni memang terkenal dengan bahan-bahan organik, dimana founder Qayra ni memang fight untuk skincare jenis organik ni yang selamat, halal dan suci. Krim ni sama macam Turmeric soap sebab dua-dua ni berasaskan kunyit.



Kenapa bahan utama kunyit? 


Kunyit mampu merawat jerawat dan memudarkan parut jerawat.Kunyit ni sangat bagus untuk merawat jerawat sebab dia ada anti bakteria dan ada antiseptic yang boleh melawan kuman jahat yang ada dekat jerawat terutama sekali untuk muka yang breakout teruk tu.
Bagus untuk kulit yang berminyak dan kering. Kulit yang berminyak menggalakkan pertumbuhan jerawat secara efektif. Jadi kunyit ni b…

Product Review : Turmeric Face Soap

Assalamualaikum.
Hai.
Baru-baru ni viral tentang produk yang mengandungi Paraben kan? Tak kiralah deodorant, pencuci muka, lotion, syampu dan banyak lagi. Cuba cek pencuci muka korang ada Paraben tak? Tak kiralah Methylparaben ke, Butylparaben atau apa-apa je yang ada tulis Paraben. Sebelum cerita lebih panjang, korang tau tak Paraben tu apa? Paraben ni macam satu bahan pengawet yang selalu digunakan dalam barangan kosmetik. 

Kenapa Paraben ni bahaya? Sebab Paraben ni dikatakan boleh mengakibatkan kanser. Korang pun tau kan kanser tu pembunuh senyap dalam kalangan manusia. Lately ni pun kita dengar ramai orang meninggal disebabkan kanser. Hmm, jadi lebih baik kita cegah dari awal ok, dengan menggunakan produk yang bebas Paraben!
Jadi kali ni aku nak share satu produk organik yang semestinya bebas daripada bahan-bahan bahaya dan juga bebas Paraben! Semestinya daripada produk Qayra Signature, iaitu Turmeric Face Soap. Aku dah pakai sabun ni selama 4 bulan secara istiqamah ya. Sebelum-s…