Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2014

Travelog: Legoland Water Theme Park

Assalamualaikum.

          Penat jaga anak sedara (eh, penat ke? hahah) dah hilang dan dah selamat pun duduk rumah (dah 3 hari balik. tu pon kecoh --") dan menikmati wifi yang unlimited hahaha! (kejam betul ketawa aku). entri haritu dah janji kan nak cakap pasal aktiviti kat JB? haa meh baca cerita kita.

first of all, nak cakap thank you banyak-banyak kat my Cik sebab sudi membelanja anak sedara dia ni sebuah blueberry cheese cake yang sedap tu. siap delivery kat rumah malam-malam. heheh thank you cik! nanti belanja lagi. eh? haha kidding! 



6 Disember haritu my sis belanja pergi Legoland. It's my first time there! memang teringin beno nak pegi sana. mahal tu tak dinafikan la. lagi-lagi aku ni takde annual pass (kalau ada annual pass harga jadi murah gilaa --'') akak aku yang baik hati telah merealisasikan impian aku nak jejakkan kaki kat Legoland. disebabkan aku pergi waktu cuti, agak crowded jugakla Legoland tu. tapi takpe yang penting kita enjoy! (curi tagline ND ja…

Product Review: Rice Milk Soap Collagen and AHA Soap

Assalamualaikum.

          Sorry sorry sorry and sorry sebab mungkir janji nak buat 30 days blog challenge tu. I can't make it. sorry ok? I've been missing for fortnight heee. aku duduk JB jaga anak sedara kat sana. memandangkan kat rumah akak aku tu takde wifi jadi agak susah nak update. boleh je buka hotspot. tapi makan MB banyaklaa. banyak benda yang berlaku selama dua minggu ni. tapi takpe. next entry I story mory okeh?

Malam ni cuma nak buat review produk baru. nama kampung sabun susu beras. nak glamour/panjang sikit, Rice Milk Soap Collagen. berdasarkan pemerhatian (cewahh gaya macam buat eksperimen dekat lapangan. bhahah) daripada pengguna-pengguna lain terutamanya akak dengan abang ipar aku lah kan? katanya sabun beras ni bagus sangat.

          Sabun ni kak Armel atau nama sebenar Nadiana Adami (panggil Armel sebab muka dia sebiji macam Armel dalam cerita 'Rindu Awak 200%' tu. heheh :P) yang jual. dia kawan akak aku. jadi jadi sangat senang untuk aku dapatkan sab…