Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2016

Cara Menghilangkan Sunburn Dengan Produk Organik

Assalamualaikum.
Hai, harini nak share sikit common tips among students. Tentang sunburn! Ataupun dalam bahasa melayu kita kata kulit terbakar (eh yeke? Pandai-pandai je kan) Semenjak masuk U ni muka aku memang teruk gila sunburn. First sekali sebab kawad, biasalah tiap-tiap minggu ada aktiviti koku tapi waktu petanglah. Walaupun orang kata panas petang tak seteruk panas tengah hari, but still kulit aku jadi sunburn sikit. 
Kali kedua sunburn masa aktiviti induction Masscom. Masa tu dari pukul 8 pagi - 2 petang berjemur kat padang kawad tu haa. Memang masaklah muka. Cuaca haritu pulak memang amat sangat panas terik. So, balik bilik je confirm-confirm sunburn teruk (sampai saat sekarang ni, waktu tengah menaip ni masih sunburn) oh, bukan setakat sunburn, malah kulit aku mengelupas dengan dahsyatnya!. Tak cukup dengan tu, aku kena sunburn lagi buat kali ketiga masa aku pergi expo Alumni Homecoming. Again, masih dekat padang kawad. Tapi sunburn kali ni masih tak seteruk masa sunburn ind…