Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2015

Kenapa Lalai Sangat?

Assalamualaikum.
Hai.
          Buat apa tu? mesti ada student-student yang tengah ngadap assignment kan kan kann? maklumlah memasing dah nak balik ke tempat belajar memasing. samalah. Ai pun tengah ngadap assingment maths yang melambak. padahal dua subjek je (Bio dengan Maths) - tapi kau taktau yang lecturer bagi 12 set soalan (satu set ada 6 soalan. 1 soalan ada anak-beranak dia) - pehhhhhhhhhh kau bayangkan. muntah hijau Ai dibuatnya duk menung tengok soalan tu. asal aku blurr ha? sedar tak dua minggu lagi UPS (Ujian Pertengahan Semester) -_-
banyak lagi yang lompong. Ai stress gila sebab tu lari kat blog. T.T
Taktau la kan. bila balik rumah, rasa cam malas gila nak study, nak buat assignment bagai. korang rasa perasaan yang sama tak (cehh) ke Ai ni memang pemalas. sebab dia rasa camtu kan, kat rumah ni, asyik nak tengok tv, asyik nak online je kerjanya pastu asyik nak tidur je tambah pulak asyik baca novel je. ada niat nak buat kerja (sekurang-kurangnya niat tu ada. bagus. kau ha…

Iftar Perdana KMJ 2015

Assalamualaikum.

Hai.

          Pada 13 Julai 2015 yang lalu (cewahh ayat ada tak macam journalist? kahkahh) KMJ buat annual iftar. eheyyyy. kiranya masa tu kami (pelajar-pelajar KMJ dapat makan free- jimat sikit duit hakak) bukan senang nak dapat makan free kat KMJ nihh (pesta durian pon kena bayar. opps) memang rare sangat. Petang Selasa tu memang padatlah dengan aktiviti kat masjid. ada solat berjemaah, ada ceramah (oleh Ustaz Azam Al-Kankari) memang best. tapi malangnya, Ai tak turun pun pergi masjid lepas habis kelas tu. sebab penat sangat wehh kelas habis pukul 4.30 petang. jadi, pukul 7 baru pergi turun. kehkehhh tak langgar peraturan, cuma ... - sambung sendiri.

At first, sebelum masuk masjid, kitaorang diberi sebotol air mineral dengan dua biji kurma untuk berbuka nanti. muka memasing cam kesal gila. ada kawan Ai tu was like "kurma ngan air mineral je ke wehh?" biasanya kalau kat bilik kitaorang makan berat terus lepas azan. lepas habis makan baru solat Maghrib. tu …

Syawal 2015

Assalamualaikum.

Hai. Selamat Hari Raya untuk semua umat Islam di dunia (cehh cakap macam blog kau ni ada orang luar negara baca je kan? hahaha) selamat balik kampung, selamat makan lauk raya (ketupat, lemang, rendang bla bla bla) masa dan ketika blog ni ditulis, Ai tengah kekenyang dua bijik ketupat. oppsss!

  I'm so happy tahap outermost shell sebab dapat balik rumah sambut raya dengan family. pastu happy lagi sebab dapat cuti lama sikit. dalam 10 hari gitu. haa lama kan? (lama gak-la) tak lupa jugak bawak balik 'kuih raya' dari KMJ. memang berlambak. ada empat jenis semuanya. faham kan 'kuih raya' apa? hahah assignment lerrr. T.T seminggu lepas naik cuti nanti ada trial UPS (Ujian Pertengahan Semester) sebab tu lecturer awal-awal pesan suh study raya ni. jangan nak raya sangat katanya. ok -_-

tudiaaa.
Kuliah terakhir sebelum dapat balik cuti raya!!! Yeayy~
Bergambar dengan Madam Norridah (our MUET lecturer) dah pencen dahh. haritu hari terakhir dia mengajar. hewh…

Menghitung Hari Nak Balik Raya!

Assalamualaikum.

Hai. untunglah kan budak-budak yang kat IPT semua dah balik. tinggal budak matriks je tak balik-balik lagi. hmm k. lagi 5 hari baru boleh balik (Rabu, 15/7) Ai dengan member-member ni kemain boost up sebab nak balik raya. punya la jelous dengan budak IPT.

          Dengar pasal nak balik tu memang happy gila. pastu bila dengar nak dapat "kuih raya" daripada lecturer pun rasa lagi happy. setakat ni dah dapat suku kuih raya ( 2 set soalan maths) daebakk! sebenarnya kann Ai lost tau. nak update blog tapi taktau nak cerita pasal apa sebab dah lama gila tak update. kalau dulu tu kemain, setiap hari ada je entri baru. (harap faham) hahaha

Ohh minggu lepas Umi ngan Ayah ada datang KMJ. memang heaven GILA wehhhhh sebab dapat makan masakan Umi. pulak tu Umi bawak lauk faveourite Ai. cer teka apa? yeahhh, tauge kasar goreng campur udang, ikan pari masak asam pedas dengan sambal udang. memang kenyang GILA tahap petala paling luar laa! sampai nak bergerak pun susah. hah…

Puasa Di Perantauan

Assalamualaikum.

Hai. setelah sekian lama akhirnya Ai dapat connect wifi dekat KMJ ni yeahhhh! tahniah untuk diri sendiri. tapi masalahnya kena update waktu-waktu cenggini ah (tengah malam) -_- nasib baiklah esok dengan lusa takde kelas. so tidur lambat pun ok je.

          Dah masuk Ramadhan yang ke-16. macam mana puasa engkorang? penuh tak? Ai dengan blockmates tengah sibuk duk kira hari nak balik. tak sabar!!!!! hidup kat sini sedih hahaha. no home-cooked dish. T.T setiap hari kena ngadap makanan bazaar. nasib baiklah makanan bazaar sedap-sedao tau. Ai dah 3 hari berturut-turut Ai makan nasi kukus dengan member Ai. daebak! sebab nasi kukus tu SEDAP GILA. sampai kitaorang taknak pandang yang lain dah. serius wehhhhhh!

Tinggal lagi 2 minggu je puasa dekat KMJ ni. tahun depan dah puasa kat rumah dah. tsk tsk... even though tak dapat makan home-cooked-dish, tapi ok la. lumrah hidup sebagai seorang student (gitcheww) barulah survival namanya kan. paling heaven mestilah waktu berbuka. ku…