Skip to main content

Kenapa Lalai Sangat?

Assalamualaikum.

Hai.

          Buat apa tu? mesti ada student-student yang tengah ngadap assignment kan kan kann? maklumlah memasing dah nak balik ke tempat belajar memasing. samalah. Ai pun tengah ngadap assingment maths yang melambak. padahal dua subjek je (Bio dengan Maths) - tapi kau taktau yang lecturer bagi 12 set soalan (satu set ada 6 soalan. 1 soalan ada anak-beranak dia) - pehhhhhhhhhh kau bayangkan. muntah hijau Ai dibuatnya duk menung tengok soalan tu. asal aku blurr ha? sedar tak dua minggu lagi UPS (Ujian Pertengahan Semester) -_-

banyak lagi yang lompong.
Ai stress gila sebab tu lari kat blog. T.T

Taktau la kan. bila balik rumah, rasa cam malas gila nak study, nak buat assignment bagai. korang rasa perasaan yang sama tak (cehh) ke Ai ni memang pemalas. sebab dia rasa camtu kan, kat rumah ni, asyik nak tengok tv, asyik nak online je kerjanya pastu asyik nak tidur je tambah pulak asyik baca novel je. ada niat nak buat kerja (sekurang-kurangnya niat tu ada. bagus. kau hado?) pastu bila dah buat dalam setengah jam, fokus dah lari kat tempat lain.yelaa balik kolej nanti tak dapat dah nak tengok tv baca novel online bagai ni. takde dahhh. feeling belajar kat rumah dengan kat kolej tu lain. sebab tulah kat rumah cam blurr je doplohpatjam (24 jam).

          Patutnya, lecturer takyah ah bagi kerja banyak sangat cuti-cuti ni. kitaorang buat last minute gak (generasi Y kan. dia vice versa) lagipun, bila kat rumah soul kita untuk buat assignment tu dah hilang tah ke mana. contoh cam Ai sekarang ni la. konon nak siapkan maths malam ni jugak (konon) last-last saat ni, ketika ni, detik ni, waktu ni, Ai tengah buat ape? yes, ngadap laptop taip blog. 

Tapi yang Ai heran gila. kat kolej pandai jek study. pandai je siapkan assignment on time. kenkadang tu, lecturer belum suruh buat Ai dah gatal-gatal nak buat (eh, bukan masuk-bakul-angkat-sendiri kay. tapi realiti) bila kat rumah? haa ginilah gayanya. melepekkkkkk~ jadi, point dia sekarang ni, bahagian matrikulasi taknak tambah cuti lagi seminggu ka? heheheheh - jangan harap lerrr UPS dah dekat.

p/s: sekian untuk luahan malam ni. nak tidur la. sakit kepala ngadap maths, ngadap gadgets -_-

Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Senarai Make Up Brand yang Berkualiti

Assalamualaikum.

          Hai. Harini adalah nak share sikit pasal brand make up yang tengah meletups letups sekarang ni. Maklumlah, semenjak dah masuk dunia media ni dah pandai la sikit-sikit bab kecantikan, bab make up dan yang paling penting dah baca majalah CLEO yang memang sarat dengan maklumat make up dan brand make up terkini.


Urban Decay

Siapa tak kenal Urban Decay? UD memang sangat famous dengan dia punya eyeshadow pallet. Even aku pun tak ketinggalan menggunakan eyeshadow pallet jenama UD ni. Yang aku guna NAKED3. Memang best sangat brand ni, macam-macam jenis eyeshadow pallet korang boleh pilih, ada nude set, smokey set eh macam-macam lagilah!
          Di samping combinasi warna dia yang tahan lama dan cantik, UD ni pun senang nak apply. Tak payah nak tenyeh banyak-banyak sampai jadi hantu cina. Walaupun celet sikit, dah ada eyeshadow melekat pada kelopak mata korang. Lagi yang best, setiap set eyeshadow ni dia sediakan sekali eyeshadow brush. Senanglah kan kalau korang ta…