Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2017

Resepi Japanese Cotton Cheese Cake

Hi!

Lamanya dah tak blogging. Hampir 3 bulan.  Ni bukan sebab cuti berpantang ke apa. Tapi entahlah, masa tu rasa macam takde mood sangat kot nak tulis blog. Tapi walau macam mana pun, saya dah kembali. Hari ni nak kongsi sikit la resepi kek. Sebenarnya memang dah lama sangat teringin nak buat sendiri Cotton Cheese Cake ni. Duk terliur je tengok orang lain upload resipi dekat Facebook dan sebanyak tu jugaklah aku duk share share share. Buatnya tidak.

          Jadi, harini nekad juga la nak buat kek ni. Memandangkan tengah cuti pertengahan semester dan bahan-bahan pun dah beli. Sebenarnya penyakit malas nak buat tu menggunung. Cuma aku teruskan jugak. Geram bara api biar sampai ke pangkal lengan (haa gitew). Semestinya ini kali pertama aku buat kek ni. Alhamdulillah menjadi! *kesat air mata* Disebabkan jadi, tu yang baik hati nak kongsi dalam blog.
Nampak tak nampak tak? Tekstur dia sangat gebu.
Kalau ada yang tanya kenapa separuh je kan. Jawapan aku, lepas kek masak je tadi terus pot…