Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2014

Mission Kulit Cantik.

Assalamualaikum. haii!

          Pejam celik pejam celik dah nak habis cuti dah. T.T Seminggu cuti rasa macam cuti 1 hari je. (ibaratnya laa) No matter what, perjuangan perlu diteruskan. SPM wehh tahun ni. Kalau taknak nangis kemudian, biar nangis sekarang, (wahh peribahasa ciptaan sendiri. sape peduli.) 

Cuti ni takdelah nak berapa enjoy. tak ke mana pun aku. umi ayah kerja. lepastu aku ada tusyen plus kerja sekolah yang melambak-lambak. oh penatnya. seriously tahun ni tahun yang memenatkan. mana dengan homeworknya, aktiviti kokurikulumnya, tusyennya. alahaiii, takpe Aishah, 8 months lagi. :D

          Semalam aku buat operasi "Menyahkan Balckhead". hahaha taktau lah dah berapa lama aku tak buang blackhead. eh wait, aku buang ok. tapi guna kaedah 'picit'. malas nak pegi beli pore pack. tapi disebabkan semalam aku keluar pegi bandar, dengan gigih aku pergi cari pore pack. heheheee. balik rumah, lepas solat asar terus lekat pore pack. punyalah excited!


Sebelum lekat tu ak…

Muka Berminyak!

Assalamualaikum.

          Haii, dikesempatan yang ada ni (computer+free wifi) aku pergunakan untuk update blog. susah tau aku nak update blog time hari sekolah. nak nak bila petang-petang cenggini. hahaha. act, aku baru balik dari tusyen. sebab mak aku malas nak hantar aku balik rumah, so dia pun bawaklah aku pergi ofis dia. ngeh ngeh ngeh.

Baiklah hari ni aku nak cerita pasal muka berminyak. I bet most teenagers mengalami benda ni kan? tak kira lelaki atau perempuan. yeahh so do I. muka berminyak memang sangat merimaskan aku. berkilat je muka tu bila dah tengah hari. huhu. 

          Cikgu Biology aku kata, muka yang berminyak ni bagus, tapi kalau ada excess oil kat muka kita kena get rid of that oil. macam mana? senang je. just guna kertas minyak! kalau kita biarkan je excess oil tu, nanti dia akan menyebabkan muka kita tumbuh jerawat dengan suburnya. tak caya kau tengoklaa. jerawat tumbuh macam cendawan tumbuh lepas hujan. huuu I hate acne. *mak aku kata jerawat tu aksesori muka. ohh…

My First Radiance Signature Whitening & Glowing Series

Assalamualaikum.

          Hai hai dan hai, seminggu telah berlalu since my last update about the missing MH370. sampai ke harini pun masih belum jumpa lagi. Ya Allah, apa-apa pun kita mesti terus terus dan terus berdoa semoga MH370 ditemui. 



Baiklah berbalik kepada main topic. dalam entri yang lepas aku ada cakap yang aku nak sangat beli Radince Signature right? and and and I already bought it! haha dah nak habis sekotak dah aku minum. kehkehh. so far memang good great best kebaboom punya result wehh aku cakap kau. rugi weh kalau korang ada impian, cita-cita, impian nak cantik, putih gebu tapi tak beli produk ni. serius nii.

          Seingat aku, aku baru minum 4 sachet and dah dapat result gempak. suka gila! rasa macam nak lompat-lompat atas trampoline. bhahaaaha! punyalah suka dengan testimoni sendiri. 4 sachet di situ bermakna 4 hari. means sehari aku makan sekali. jimat wehh jimat. 


As I promised you guys before. ni testimoni daripada aku sendiri. muka aku sendiri okk! lepas 4 hari…

The Missing MH370 Malaysia Airlines Plane.

Assalamualaikum.

Pagi ni rakyat Malaysia digemparkan dengan berita kehilangan pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370 yang tiba-tiba hilang tanpa dikesan. bukan setakat dekat Malaysia berita ni tersebar tapi sampai ke seluruh dunia. Menurut sumber pesawat ni mula berangkat dari KLIA ke Beijing China. Pesawat itu, yang turut membawa 12 anak kapal dan 227 penumpang berlepas dari KLIA pada 12.41 pagi tadi dan dijadual mendarat di Beijing pada 6.30 pagi. tapi an unpredictable incident dah berlaku di mana pesawat tersebut tak mendarat di Beijing pada waktu yang dijangkakan. Ya Allah. . . :'(


even though aku bukan berada di tempat mereka but I can feel the same.
Hilang tanpa kesan.
Setakat ini usaha mengesan masih lagi dilakukan pihak Jabatan Penerbangan Awam Malaysia di Pusat Koordinasi Mencari dan Menyelamat Aeronautika Subang. Kerajaan Singapura juga siap sedia memberi bantuan mencari.Khabar angin kini sedang tersebar luar di media sosial dan masyarakat dan pihak pihak tertentu diminta un…