Skip to main content

Mission Kulit Cantik.

Assalamualaikum. haii!

          Pejam celik pejam celik dah nak habis cuti dah. T.T Seminggu cuti rasa macam cuti 1 hari je. (ibaratnya laa) No matter what, perjuangan perlu diteruskan. SPM wehh tahun ni. Kalau taknak nangis kemudian, biar nangis sekarang, (wahh peribahasa ciptaan sendiri. sape peduli.) 

Cuti ni takdelah nak berapa enjoy. tak ke mana pun aku. umi ayah kerja. lepastu aku ada tusyen plus kerja sekolah yang melambak-lambak. oh penatnya. seriously tahun ni tahun yang memenatkan. mana dengan homeworknya, aktiviti kokurikulumnya, tusyennya. alahaiii, takpe Aishah, 8 months lagi. :D

          Semalam aku buat operasi "Menyahkan Balckhead". hahaha taktau lah dah berapa lama aku tak buang blackhead. eh wait, aku buang ok. tapi guna kaedah 'picit'. malas nak pegi beli pore pack. tapi disebabkan semalam aku keluar pegi bandar, dengan gigih aku pergi cari pore pack. heheheee. balik rumah, lepas solat asar terus lekat pore pack. punyalah excited!


Sebelum lekat tu aku cuci muka bersih-bersih tanggalkan segala mekap (pedak compact je) jadah yang bertepek kat muka. lepastu basahkan hidung dengan air dan lekatkan pore pack. tunggu lepas 10-15 minit, baru boleh cabut pelekat tu, kalau tunggu lebih lama, mungkin nanti susah nak cabut.

          Nak cabut pun ada caranya, cabut start dari bucu tepi (kiri dan kanan) pore pack tu. bawak bucu tapi sampai ke tengah hidung, baru cabut. kalau main tanggal je nanti sakit. haha. lepas tanggal tu tengoklah betapa dahsyatnya jumlah blackhead yang melekat kat situ. 

Sesape yang tak pernah buang blackhead, memang penuh la pore pack dia dengan blackhead. euwwww. aku yang buang dua minggu sekali ni pun boleh tahan banyaknya tau. (yang takmau keluar tu jenis degil. that's why kena pakai pore pack. huh!)


          Nampak tak yang putih-putih tu? itulah rupa blackhead! leaaps buang blackhead, rasa hidung berseri-seri betul. hahaha. confident level up! maklumlahh esok dah start sekolah. sape nak pergi sekolah dengan keadaan muka yang teruk kann? hey heyy aku bukan nak melawa pergi sekolah. tapi cuma jaga penampilan. hehee .

So guys, jom sama-sama kita lancarkan misi "Muka Tanpa Blackhead". Supaya lepasni kita jadi lebih confident nak berdepan dengan orang ramai. :) *peace* 









Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Giveaway Time By Aishah Badrulhisham

Assalamualaikum.

Giveaway kali ini merupakan giveaway kedua yang aku buat, dan akan dijalankan selama 2 minggu. Yeayyyy, tepuk tangan. Alhamdulillah, ada rezeki lebih bulan ni rasanya nak share dekat para blogger semua. Aku harap, ramailah yang sudi nak join giveaway aku ni. Hadiah kali ni istimewa sikit sebab korang berpeluang dapat 1 set produk kecantikan organik. Eksited tak? Selain tu, 2 helai wide shawl akan diberikan pada pemenang-pemenang yang bertuah.


Klik banner untuk join. 
Hadiah produk kecantikan organik ini ditaja oleh Qayra Signature . Di mana, produk-produk Qayra ni semuanya diperbuat daripada bahan-bahan organik yang semestinya halal dan selamat. Manakala, hadiah wide shawl pula ditaja oleh aku sendiri, sebagai tuan punya blog.
Set produk kecantikan : 1 Turmeric Cream, 1 Turmeric Soap & 1 Organic foundation.

Syarat Wajib Giveaway Tulis satu entri yang bertajuk "Giveaway Time by Aishah Badrulhisham"Follow blog : Aishah BadrulhishamFollow Instagram : @aishah.b…