Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2013

Year 2013 In Review by Facebook

Assalamualaikum.

          dah tengok ke korang punya 'Year In Review' dekat Facebook korang? pihak Facebook akan jadikan status/gambar yang paling banyak 'like' sebagai korang punya the biggest hit review. aku dah tengok dah. kalau korang nak tengok, pergi dekat profile korang akan nampak review tu.

dekat sini ada beberapa big event yang berlaku sepanjang tahun 2013 ni:

1. Awal tahun 2013, bergambar dengan 'the Girls'

masa ni waktu rehat. and kami 'kacau' Ain buat homework
dari kiri: Finaz, Shida, Aina, aku
menghabiskan sisa waktu rehat dengan bergambar
2. Lawatan ke Dataran Segamat sempena Karnival Kerjaya
masa ni tengah tunggu bas nak balik
3. Party perpisahan dengan Cikgu Haslinda
Cikgu Haslinda sebenarnya guru kelas and cikgu chemistry kitaorang. tiba-tiba dia terpaksa ikut suami dia pindah Fukuoka, Jepun untuk tempoh 3 tahun. cikgu, we miss you. you are the great teacher ever. :) dari kiri: cikgu Asyikin (add math), cikgu Linda(chemist)



Mr. Gan (ketua kelas) …

Kelas Berenang

Assalamualaikum.

          petang ni aku nak sambung entri Last Holiday: Port Dickson. dalam entri tu kan aku ada cakap yang aku terus pergi JB (rumah kakak) lepas balik dari PD kan?

                      Jumaat (27/12), aku bertolak dari PD ke JB. sampai JB dah petang. dan malam tu aku takda keluar ke mana. semua kepenatan. so, just rehat rehat dekat rumah pasang cangkuk dekat langsir baru sambil tengok Running Man. ahhaha best betul. 

pasang langsir, layan Running Man

esoknya, Sabtu (28/12) pergi kelas swimming dekat Johor Land dekat Nusa Mutiara, Bandar Dato' Onn. dekat sana ada tempat swimming, padang bola dan macam-macam tempat untuk aktiviti sukan yang lain.. kebetulan haritu abang ipar aku ada perlawanan bola dekat situ and anak sedara aku pulak ada swimming lesson. dekat tempat swimming tu aku nampak budak-budak kecik belajar berenang. badan semua kenet-kenet tapi dah pandai berenang, menyelam. tak payah pakai pelampung. kolam dekat situ pun boleh tahan dalamnya. kagum betul a…

Last Holiday: Port Dickson

Assalamualaikum.

          Wahhh dah lama tak update blog. 4 days. rindunyaaaa! kemana menghilang? mana ada hilang. I pergi holiday lahh. huuu last holiday before school reopen. pasni bila dah naik sekolah, dah susah nak pegi holiday. so kemana pulak aku merayap kali ni? 

I ikut my sis and her 'kecik family' pergi holiday dekat Port Dickson (PD) for two days. hahaa kejap je. sebab my sis ada hal and kena balik JB awal. hari Khamis (26/12) haritu mulalah journey aku ke PD. first holiday without umi ayah. rare takk? hahaaaa. dalam pukul 12 lebih camtu bertolak dari Segamat (my home) ke PD.

          bila dah sampai PD tu, kitaorang mulakan misi mencari Glory Beach Resort. resort ni rupa dia macam apartment. ada banyak blok. memang besar lah tempatnya. resort ni dekat dengan Grand Lexis (tempat mahal T.T) masa nak cari kitaorang punya apartment-resort tu, punyalah kena pusing sana pusing sini nak cari mana lah tempatnya. nasib baik iPad akak aku ada line internet. so bolehla guna…

Herbalife -Omega 3 Fish Oil

Assalamualaikum.

          lama dah tak update pasal produk Herbalife ni. ok harini, saya nak share sikit tentang lagi satu Herbalife's best product. semua produk Herbalife memang best. tak caye pergi beli skang. produk yang saya nak story harini ialah Herbalife Omega 3 Fish Oil. "makhluk amende ni?" "macam mana rupa dia?" "rasa dia camne?" "apa khasiat dia?" yes I know korang curious tentang benda ni. jangan risau. I'll explain detail. kalau tak faham boleh tanya. okeng?


tadaaa ini dia rupa botol omega.
dan ini pula rupa omega tadi. minyak ikan dalam soft gel.
get it? dah tengok rupa, mesti nak tahu khasiat and rasanya pulak kan? ok, as everyone knows omega ni bagus untuk perkembangan otak. and dalam entri Amalan Semasa Mengandung haritu pun saya ada sentuh sikit tentang omega ni. dan harini saya nak bagitahu khasiat omega dengan lebih terperinci. baca sampai habis tau kalau nak tahu.
          heloo, adakah anda bersama saya? pay attention …

Shopping Day

Assalamualaikum.

          memandangkan hari ni cuti umum, Hari Krismas so harini my family ambil kesempatan untuk shopping day. biasanya setiap kali hujung bulan (bila duit dah masuk. haha) memang kitaorang akan pergi shopping. nehh bukan shopping beli baju, kasut beg whatever tu. beli barang dapur je. sesi memenuhkan stok makanan kat dapur.

aku paling suka hujung bulan sebab ni lahh. dapat beli barang. kahkahh. aku pun dengan senang hati cekut sana cekut sini. sebab mak bayar kan? tengoklah nanti bila kau dah kerja dah beranak pinak, anak kau pulak cekut sana sini. padan mukaa -_-" kalau dah beranak nanti aku taknak ah shopping bawak anak. nanti kopak. hahaa boleh pulak macam tu. takdelahh. tak baik kedekut. 


that is my favourite milk. sedap kot susu HL ni. rendah lemak dan . . .  (tak ingat)
ni baru sikit. yang dalam bonet kereta ada lagi barang yang beli kat nirwana. yang dalam troli tu shopping kat giant pulak. hahaa memang rutin hujang bulan. family aku memang suka beli barang …

Tambah Side Income

Assalamualaikum.

          pejam celik pejam celik dah tinggal berapa hari je lagi nak sekolah. bagi yang dah tak sekolah tu suka lah kan? tak payah sibuk-sibuk nak bangun awal pagi. hepp, kena bangun jugaa. solat subuh. tapi untuk budak sekolah macam aku ni terpaksa berjuang lagi. nasib baiklah tahun depan aku 'Senioryear" cehhhh suka le tu. sudahlah kau! jangan lupa kau nak ngadap SPM. raja segala exam. *padan muka*

so cutinya korang habiskan buat apa je? holiday? amboii, takkan bercuti sepanjang masa. nak tipu lah tu. study? rajinnyaa! kerja? erm, cakap pasal kerja. apa tujuan korang kerja sebenarnya ni? untuk dapat duit kan? so do I. cuti sekolah kali ni aku pun kerja juga. tapi takdalah kerja makan gaji. tapi aku kerja dekat rumah. contohnya, aku join blog ni dan aku daftar nuffnang. tu salah satu nak tambah side income right? 

          tapi disebabkan Nuffnang ni lambat bagi duit. so aku try join yang lain. Nuffnang ni bukan lambat apa. dia nak pastikan yang seorang blogg…

Aku Yang Penakut

Assalamualaikum.

          pada petang yang sepoi-sepoi 3 hari yang lepass, kakak ku hantar mesej kepadaku. lalu dia berkata . . . ok stop. main-main pulakk. kalau nak buat ayat India dekat sini baik kau stop. yelahh serius ni serius. macam yang aku kata tadi, 3 hari yang lepas akak aku ada mesej aku. haa, dia offer aku pergi holiday kat PD hujung bulan ni. yeaa aku memang suka bab berjalan ni. lagi-lagi bila mak ayah aku dah bagi greenlight. *bulu cicir betul!* demi menambah idea dan pengalaman aku pun agree lah nak ikut.





malam semalam akak aku tanya lagi, "jadi tak nak ikut?" mestilah jadi. siapa nak menolak kalau bab berjalan ni? disebabkan aku pun dah setuju akak aku pun cepat-cepatlaa book tempat nak tidur. the chosen place is 'Glory Beach Resort'. okehh dengan excitednya aku pun pergilah Google search tentang resort yang jenis apartment tu. know what I found?! 'Glory Beach Resort BERHANTU'. hambikkk! berderau darah aku baca. ah sudahhh aku ni dahlah penak…