Skip to main content

Last Holiday: Port Dickson

Assalamualaikum.

          Wahhh dah lama tak update blog. 4 days. rindunyaaaa! kemana menghilang? mana ada hilang. I pergi holiday lahh. huuu last holiday before school reopen. pasni bila dah naik sekolah, dah susah nak pegi holiday. so kemana pulak aku merayap kali ni? 


I ikut my sis and her 'kecik family' pergi holiday dekat Port Dickson (PD) for two days. hahaa kejap je. sebab my sis ada hal and kena balik JB awal. hari Khamis (26/12) haritu mulalah journey aku ke PD. first holiday without umi ayah. rare takk? hahaaaa. dalam pukul 12 lebih camtu bertolak dari Segamat (my home) ke PD.


          bila dah sampai PD tu, kitaorang mulakan misi mencari Glory Beach Resort. resort ni rupa dia macam apartment. ada banyak blok. memang besar lah tempatnya. resort ni dekat dengan Grand Lexis (tempat mahal T.T) masa nak cari kitaorang punya apartment-resort tu, punyalah kena pusing sana pusing sini nak cari mana lah tempatnya. nasib baik iPad akak aku ada line internet. so bolehla guna GPS. jadi korang, kalau nak pergi holiday ke mana-mana kenalah ada GPS. zaman sekarang kan dah moden. macam-macam gajet ada. so sebagai pengguna, gunakanlah gajet-gajet tu kearah kebaikan. *ecehh, pandai nasihat orang pulak*


baiklahh aku taknak banyak bebel. sebab korang lebih suka tengok gambar kann? so biar gambar menceritakan segala-galanya. :D enjoyyyy!




kawasan dia serius besar

ni bilik aku

selca dulu sebelum pergi turun makan


dekat resort aku ada orang tengah shooting cerita 'Senafas Cinta.'
and I saw Fouziah Gous dengan Syafiq Kyle tengah shooting.

lepas dah kenyang, aku pergi gerai-gerai kat depan laut. saja jalan-jalan.
last-last sangkut jugak beli satu barang. 

Ini dia seluar yang dah meanmbat hatikuu.

ada banyak benda jual dekat gerai gerai tu. korang mesti
rambang mata kalau datang.

          esoknya. Jumaat (27/12) aku check out resort. and teruskan perjalanan balik JB. aku tak balik Segamat. sebab hari Ahad umi ayah datang ambik aku. hheee. sebelum balik JB kitaorang sempat lagi singgah Nilai. dekat sana aku ngan akak aku melempiaskan rasa nak shopping yang dah membuak-buak tu. serius dekat sana ada banyak barang yang best best. lagi best sebab harga dia murah. kalau nak lagi murah kena pandai bargain (menawar). 

ni nak cakap sikit, tak lama lagi dah nak masuk tahun baru. mesti ada sesetengah orang yang akan tukar langsir baru. kan? tapi taktau mana nak cari orang nak tempah langsir. aku ada satu tempat yang boleh jahitkan langsir untuk korang. tempatnya dekat Nilai lahh! (Nilai 3) nama kedai tu 'Nafisa Silk House'. dekat situ, korang boleh pilih kain langsir yang korang suka. lepastu boleh mintak orang tu jahitkan sekali. dan part yang paling best, langsir korang akan siap dalam masa satu jam je. "satu jam? biar betul?!" ye betul, satu jam je. harga pun murah. akak aku haritu tempah langsir kat sana. dan dalam masa 1 jam dah siap dah. 

ni contoh langsir yang dah siap.

langsir siap dalam 1 jam.

antara barang lain yang ada dekat Nilai 3.


mangsa model tudung and shawl ialah akak aku. hahaa

carpet pun hadoo.

sementara tunggu langsir siap, kita pekena Marrybrown duluu. lapaaar!

I think entri kali ni macam tak banyak cakaplah. haahaa actually idea kering. and dah lama tak update blog. so cara nak taip pun macam dah tak reti dahh. haaahaa *mengarut* takpelah, walaupun tak banyak bebel, tapi gambarr dah cerita semuanya kann? pasni aku update strory masa aku duduk JB pulak ok? stay tuned!


























Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Giveaway Time By Aishah Badrulhisham

Assalamualaikum.

Giveaway kali ini merupakan giveaway kedua yang aku buat, dan akan dijalankan selama 2 minggu. Yeayyyy, tepuk tangan. Alhamdulillah, ada rezeki lebih bulan ni rasanya nak share dekat para blogger semua. Aku harap, ramailah yang sudi nak join giveaway aku ni. Hadiah kali ni istimewa sikit sebab korang berpeluang dapat 1 set produk kecantikan organik. Eksited tak? Selain tu, 2 helai wide shawl akan diberikan pada pemenang-pemenang yang bertuah.


Klik banner untuk join. 
Hadiah produk kecantikan organik ini ditaja oleh Qayra Signature . Di mana, produk-produk Qayra ni semuanya diperbuat daripada bahan-bahan organik yang semestinya halal dan selamat. Manakala, hadiah wide shawl pula ditaja oleh aku sendiri, sebagai tuan punya blog.
Set produk kecantikan : 1 Turmeric Cream, 1 Turmeric Soap & 1 Organic foundation.

Syarat Wajib Giveaway Tulis satu entri yang bertajuk "Giveaway Time by Aishah Badrulhisham"Follow blog : Aishah BadrulhishamFollow Instagram : @aishah.b…