Skip to main content

Product Review: Rice Milk Soap Collagen and AHA Soap

Assalamualaikum.

          Sorry sorry sorry and sorry sebab mungkir janji nak buat 30 days blog challenge tu. I can't make it. sorry ok? I've been missing for fortnight heee. aku duduk JB jaga anak sedara kat sana. memandangkan kat rumah akak aku tu takde wifi jadi agak susah nak update. boleh je buka hotspot. tapi makan MB banyaklaa. banyak benda yang berlaku selama dua minggu ni. tapi takpe. next entry I story mory okeh?


Malam ni cuma nak buat review produk baru. nama kampung sabun susu beras. nak glamour/panjang sikit, Rice Milk Soap Collagen. berdasarkan pemerhatian (cewahh gaya macam buat eksperimen dekat lapangan. bhahah) daripada pengguna-pengguna lain terutamanya akak dengan abang ipar aku lah kan? katanya sabun beras ni bagus sangat.


          Sabun ni kak Armel atau nama sebenar Nadiana Adami (panggil Armel sebab muka dia sebiji macam Armel dalam cerita 'Rindu Awak 200%' tu. heheh :P) yang jual. dia kawan akak aku. jadi jadi sangat senang untuk aku dapatkan sabun ni. aku baru pakai tiga kali. so far sangat ok. calit sikit kat tangan pastu sapu kat muka. then boleh rasa foam dia mula berkerja membersihkan muka. calit sikit tapi foam banyak. lembut pulak tu. rasa best gilaa. bau pun wangi. aku memang suka segala jenis benda yang berasaskan susu ni. 




Camtula rupa kotak sabun tu. baru ambil tau malam tadi masa on the way nak balik Segamat. hhee. ni akak aku yang belanja satu. huhu thank you unnie~ agaknya boleh la kot nak dapat kulit muka seputih, secantik, segebu kulit orang-orang Korea lepas ni.




          Secara kasar ni lah rupa sabun tu. sorry gambar tak terang. handphone aku tak HD pongg. tunggu aku berduit. eh? ermm kerja Aishah, cari kerja. hahaa.

Klik gambar untuk tumbesaran :)

Selain daripada sabun susu beras ni, ada lagi satu sabun yang bagus jugak untuk kita kaum perempuan ni (lelaki pun boleh juga. malah lagi digalakkan). drum drum drum drum . . . . sabun AHA! sabun ni bagus untuk hilangkan hitam-hitam dekat bahagian celah-celah tu (haa faham kan? takyah explain mendalam sangat). kalau agak-agak bawah armpit (ketiak), leher semua tu tak berapa nak putih, haa boleh sangat you all semua sental dengan sabun AHA ni. kak Armel kata, kalau nak kesan lebih efektif, lepas pakai sabun AHA ni, pakai pulak sabun susu beras. makin putih, gebu lembut macam Korean kulit korang pasni.

          Sama macam sabun susu beras, kalau nak sabun AHA ni, boleh terus add Kak 'Armel' dan pm dia. aku dah pakai sabun AHA ni dua minggu dan nampak dia punya perubahan. that's why la I berani recommend kat you all. 



tengoklah tu comel je dia punya packaging. hangpa semua tak terpikat kaa? lagi-lagi yang ladies ni. yang ladiesladies ni mesti suka kan kalau tengok barang/packaging yang cute miut ni? haa cepatlah grab it now. kita dah try. awak bila lagi? heheh 





Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Temuduga Penolong Pegawai Farmasi

Hai.

          Selamat datang ke blog asing ini. For sure awak datang sini sebab dapat temuduga SPA bahagian Separa Perubatan kan? And for sure jawatan yang awak pilih ialah Penolong Pegawai Farmasi. Ok, terima kasih sebab sudi singgah. Harap entri ini dapat membantu untuk awak prepare apa yang patut. Oh, sebelum tu, tahniah ya sebab berjaya dalam Peperiksaan Online SPA.

1 April 2016




     Tarikh aku dapat panggilan surat temu duga tersebut. Syukur Alhamdulillah. Disebabkan ada lagi 19 hari untuk prepare, maka macam-macam benda keluar dalam kepala.

"Apa nak prepare?'

"Soalan apa dia akan tanya?"

"Penemu duga tu agaknya macam mana?"

and so on.

Langkah pertama, aku whatsapp cousin dengan kawan aku. Sebab dorang berdua dah pass interview dengan jayanya dan sekarang tengah belajar dalam bidang nursing. Sambil-sambil tu ada jugalah aku cari bloggers yang dah ada pengalaman interview separa perubatan SPA ni (macam yang awak tengah buat ni). So, daripada tips dorang, …