Skip to main content

Krim Kunyit : Penawar Jerawat Pasir

Assalamualaikum.

          Masalah betul kan bila jerawat kecik-kecik (atau lebih dikenali sebagai 'jerawat pasir') tumbuh dekat muka? Terutamanya dekat dahi. Memang dia sangat-sangat suka tumbuh dekat dahi macam cendawan tumbuh lepas hujan. Duhh, lepastu punya la payah nak blah.

Haa geram kan kalau macam ni? Rasa nak picit je!
sumber : Google.


Macam-macam produk dah aku guna nak hilangkan jerawat tu. Sampailah satu hari aku cuba produk Qayra Signature. Dia ada keluarkan krim kunyit (comel je bentuk dia). Aku pun try la sapu krim tu dekat tempat jerawat setiap malam. Alhamdulillah, tak sampai seminggu jerawat yang tumbuh macam cendawan tu semua hilang. Serius, aku terkejut gila. Sebab krim kunyit tu produk organik dan aku taklah expect dia punya result secepat tu. Tapi memang serius aku dah jatuh cinta dengan krim kunyit tu.

         

     Sesiapa yang rasa dia ada masalah yang sama macam aku ni haa, memang aku sarankan sangat untuk try produk ni. Satu sebab yang korang WAJIB cuba ialah produk ni dijamin 100% daripada bahan organik. Langsung takde bahan kimia, so kalau kata termakan krim ni (boleh ke sampai macam tu?) tak jadi masalah sebab dia cuma mengandungi bahan organik yang sangat tak merbahaya. Selain daripada tu, produk ni ialah 100% muslim. Macam biasalah, #supportprodukmuslim :) 

Siapa yang boleh guna produk ni? Tak kira peringkat umur dan jantina. Kalau kita yang dewasa ni ada masalah jerawat dan parut, kalau untuk kanak-kanak dan bayi, mereka mungkin ada ruam, parut dan sebagainya pun boleh korang sapu je krim kunyit ni. Sebab krim ni sangat mesra pengguna, no worries ok? 


Kandungan Turmeric Miracle Cream : Kunyit, Argan Oil, Sunflower seed Oil, Cinnamon extract, Distilled water, Lavendar scent, Shea butter.

Kebaikan Turmeric Miracle Cream :

  • Menghilangkan jerawat dan bekas jerawat
  • Mencegah kuman dan bakteria (kunyit merupakan agen antiseptik terbaik)
  • Merawat masalah eczema
  • Melambatkan proses penuaan
  • Mencegah kedutan pada kulit wajah
  • Melembapkan kulit
  • Merawat kulit kering
  • Merawat penyakit kulit
Ekstra! : Krim kunyit ini mesra bayi dan mesra solat. Digunakan sebelum tidur (night cream).



Macam mana nak order?

  1. Whatsapp : 0197870062 / 013-7117140
  2. FacebookQayra Signature HQ
  3. Instagram : Qayra Organic Skin Solution



Comments

Popular posts from this blog

Tips Mengetahui Body Mist Victoria Secret Original atau Bukan Original

Assalamualaikum.
          Malam ni nak santai-santai je share tips body mist original ataupun bukan original. Tapi aku lebih spesifik pada jenama Victoria Secret sebab aku pengguna tegar body mist Victoria Secret.
Tapi sebelum tu aku nak bagitau sikit tentang perbezaan body mist dengan Eau De Toilette (EDT). Ada beza ya kedua-dua benda ni. Sebab sebelum ni aku pun tak tau beza, semua yang dalam bentuk spray yang berbau wangi, aku bantai panggil perfume. Hahahha.
Body Mist : Lebih kurang macam cologne. Bau dia hanya boleh bertahan 4-6 jam sahaja
Ini adalah rupa body mist. Jenis yang aku selalu pakai. (Yang Pure Seduction tu wangi bhai)
Eau De Toilette (EDT) : Ini barulah perfume. Bau dia boleh tahan 6-8 jam. Jauh lebih lama daripada body mist.
Ini pula rupa EDT. Saiz lebih kecil berbanding body mist.  Tapi harga lebih kurang. Yang best, bau tahan lebih lama.
Kat bawah ni aku akan kongsi beberapa tips untuk membezakan Victoria Secret (VS) original ataupun bukan original :
Kebiasaannya, y…

Resipi Nasi Serai

Assalamualaikum.
Hai.
Hari-hari asyik makan nasi putih je bosan juga kan? Kadang-kadang nak juga cuba resepi lain daripada yang lain. Nak cuba masak nasi minyak pun dah jemu makan. Sebab lepas raya ni ramai orang buat kenduri kahwin. Jadi, lepas scroll dekat Facebook terjumpa pula resepi Nasi Serai, jadi apa lagi teruslah cuba. Bahan-bahan pun senang dan ringkas je.



Bahan-bahan:

2 cawan beras basmathi2 sudu besar minyak sapiSedikit rempah 4 beradik (bunga lawang, bunga cengkih, kulit kayu manis dan buah pelaga)3 batang serai (dititik)2 helai daun pandan diikatSetengah kuib pati ayam1 biji bawang besar (dihiris)1 inci halia (ditumbuk)4 ulas bawang (ditumbuk)3 cawan air (ikut cawan sukat nasi)Sedikit garam untuk perasa
Cara-cara :
Tumbuk bawang putih dan halia sehingga lumat. 
Kemudian hiris bawang besar dan titikkan serai Basuh rempah tiga beradik dengan mesra dan basuh juga beras dan daun pandan sebersihnya dan toskan.

Panaskan periuk dan masukkan minyak sapi. Kemudian masukkan rempah 4 be…

Temuduga Penolong Pegawai Farmasi

Hai.

          Selamat datang ke blog asing ini. For sure awak datang sini sebab dapat temuduga SPA bahagian Separa Perubatan kan? And for sure jawatan yang awak pilih ialah Penolong Pegawai Farmasi. Ok, terima kasih sebab sudi singgah. Harap entri ini dapat membantu untuk awak prepare apa yang patut. Oh, sebelum tu, tahniah ya sebab berjaya dalam Peperiksaan Online SPA.

1 April 2016




     Tarikh aku dapat panggilan surat temu duga tersebut. Syukur Alhamdulillah. Disebabkan ada lagi 19 hari untuk prepare, maka macam-macam benda keluar dalam kepala.

"Apa nak prepare?'

"Soalan apa dia akan tanya?"

"Penemu duga tu agaknya macam mana?"

and so on.

Langkah pertama, aku whatsapp cousin dengan kawan aku. Sebab dorang berdua dah pass interview dengan jayanya dan sekarang tengah belajar dalam bidang nursing. Sambil-sambil tu ada jugalah aku cari bloggers yang dah ada pengalaman interview separa perubatan SPA ni (macam yang awak tengah buat ni). So, daripada tips dorang, …