Skip to main content

Krim Kunyit : Penawar Jerawat Pasir

Assalamualaikum.

          Masalah betul kan bila jerawat kecik-kecik (atau lebih dikenali sebagai 'jerawat pasir') tumbuh dekat muka? Terutamanya dekat dahi. Memang dia sangat-sangat suka tumbuh dekat dahi macam cendawan tumbuh lepas hujan. Duhh, lepastu punya la payah nak blah.

Haa geram kan kalau macam ni? Rasa nak picit je!
sumber : Google.


Macam-macam produk dah aku guna nak hilangkan jerawat tu. Sampailah satu hari aku cuba produk Qayra Signature. Dia ada keluarkan krim kunyit (comel je bentuk dia). Aku pun try la sapu krim tu dekat tempat jerawat setiap malam. Alhamdulillah, tak sampai seminggu jerawat yang tumbuh macam cendawan tu semua hilang. Serius, aku terkejut gila. Sebab krim kunyit tu produk organik dan aku taklah expect dia punya result secepat tu. Tapi memang serius aku dah jatuh cinta dengan krim kunyit tu.

         

     Sesiapa yang rasa dia ada masalah yang sama macam aku ni haa, memang aku sarankan sangat untuk try produk ni. Satu sebab yang korang WAJIB cuba ialah produk ni dijamin 100% daripada bahan organik. Langsung takde bahan kimia, so kalau kata termakan krim ni (boleh ke sampai macam tu?) tak jadi masalah sebab dia cuma mengandungi bahan organik yang sangat tak merbahaya. Selain daripada tu, produk ni ialah 100% muslim. Macam biasalah, #supportprodukmuslim :) 

Siapa yang boleh guna produk ni? Tak kira peringkat umur dan jantina. Kalau kita yang dewasa ni ada masalah jerawat dan parut, kalau untuk kanak-kanak dan bayi, mereka mungkin ada ruam, parut dan sebagainya pun boleh korang sapu je krim kunyit ni. Sebab krim ni sangat mesra pengguna, no worries ok? 


Kandungan Turmeric Miracle Cream : Kunyit, Argan Oil, Sunflower seed Oil, Cinnamon extract, Distilled water, Lavendar scent, Shea butter.

Kebaikan Turmeric Miracle Cream :

  • Menghilangkan jerawat dan bekas jerawat
  • Mencegah kuman dan bakteria (kunyit merupakan agen antiseptik terbaik)
  • Merawat masalah eczema
  • Melambatkan proses penuaan
  • Mencegah kedutan pada kulit wajah
  • Melembapkan kulit
  • Merawat kulit kering
  • Merawat penyakit kulit
Ekstra! : Krim kunyit ini mesra bayi dan mesra solat. Digunakan sebelum tidur (night cream).



Macam mana nak order?

  1. Whatsapp : 0197870062 / 013-7117140
  2. FacebookQayra Signature HQ
  3. Instagram : Qayra Organic Skin Solution



Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Temuduga Penolong Pegawai Farmasi

Hai.

          Selamat datang ke blog asing ini. For sure awak datang sini sebab dapat temuduga SPA bahagian Separa Perubatan kan? And for sure jawatan yang awak pilih ialah Penolong Pegawai Farmasi. Ok, terima kasih sebab sudi singgah. Harap entri ini dapat membantu untuk awak prepare apa yang patut. Oh, sebelum tu, tahniah ya sebab berjaya dalam Peperiksaan Online SPA.

1 April 2016




     Tarikh aku dapat panggilan surat temu duga tersebut. Syukur Alhamdulillah. Disebabkan ada lagi 19 hari untuk prepare, maka macam-macam benda keluar dalam kepala.

"Apa nak prepare?'

"Soalan apa dia akan tanya?"

"Penemu duga tu agaknya macam mana?"

and so on.

Langkah pertama, aku whatsapp cousin dengan kawan aku. Sebab dorang berdua dah pass interview dengan jayanya dan sekarang tengah belajar dalam bidang nursing. Sambil-sambil tu ada jugalah aku cari bloggers yang dah ada pengalaman interview separa perubatan SPA ni (macam yang awak tengah buat ni). So, daripada tips dorang, …