Skip to main content

Kulit Bebas Jerawat Dengan Ephyra

Assalamualaikum.

Hai. masalah jerawat sering menghantui, merisaukan, membuat kita jadi keluh kesah bagai Mak Esah (ewahh) kan? tak kira lelaki ke perempuan ke, remaja ke, orang dewasa semua ada masalah jerawat. untunglah kan sesiapa yang kulit dia licin mulus bak bayi (I envy you ok!)

          Yela, bukan senang nak tutup muka jerawat ni kan. kalau yang perempuan tu terpaksalah tepek bedak dengan concealer tebal-tebal. orang tengok ohh peloles (flawless nyaa) sekali tanggal bedak hambikk kau sebijik-sebijik jerawat tersembul. malu wehh.

Tu kisah si bedak tebal. lagi satu kisah bila nak selfie. bedak tebal tak cukup nak cover dia punya jerawat, dia selfie la guna Camera360. yang flawless, rosy cute semua dia guna. ada yang edit sampai filter melampau. agak-agak dah puas hati upload la kat media social. pastu ada orang puji "amboii lawanya. licinnya kulit." kalau yang single tu dapatlah pakwe sorang dua. sekali bila ajak jumpa.. adoii cemana nihhh muka aku berjerawat batu, pasir semua ada. haaaa dah kelam kabut. T.T

          Jadi korang, korang korang yang ada masalah sama macam kat atas ni, Eca ada satu jalan penyelesaian untuk masalah kulit nih. iaitu . . . . EPHYRA! tak caye? meh kita usha-usha testimoni dulu.



Ephyra mengandungi Marigold Bunga Ekstrak dan Salmon Ovari Peptide yang bagus sangat-sangat untuk memulihkan jerawat dekat muka. bukan setakat tu je. Ephyra mampu merawat penyakit, memutihkan kulit (seluruh badan). uishh tak tertulis sebab khasiat dia banyak sangat tauu. 




          Selain daripada minum Ephyra, Ai sarankan korang untuk guna ephyra Skin Bar sekali. lagi-lagi untuk korang yang ada masalah jerawat yang sangat kronik yang tahap degil nak mati tuhh. minum ephyra, pakai ephyra Skin Bar. fuhh hasilnya, Insya Allah lebih daripada artis dia punya flawless tuhh. auchh! 

Serious talk, Ephyra ni bagus sangat. ramai artis-artis dengan blogger-blogger terkenal pun consume Ephyra. lulzz, padanlah semua lawa-lawa. sebab Ai ni kira a part of blogger. jadi Ai minum Ephyra jugak tau. and and and Ai pengguna ephyra Skin Bar. huhuhuhuuu. boleh baca entri ni dengan entri ni untuk tahu kisah Ephyra Ai. ecewahhh~ 

Blogger terkenal yang minum Ephyra



Eh yang ni bukan blogger popular. ni blogger suka-suka. saje numpang bawah
Yuyu dengan Irine (tak malu). takpelaa yang penting kami sama-sama
pengguna setia Ephyra. :D


Malam sebelum tidur, kita minum Ephyra. 
lepas mandi pakai ephyra Skin Bar. best sangat tauu. 
kulit licin bebas jerawat. selfie pun senang hati. takyah pakai bedak tebal-tebal dah.

Untuk order, boleh contact number kat bawah ni:

whatsapp: 013-7117140 (Siti)











Comments

Popular posts from this blog

Resipi Nasi Serai

Assalamualaikum.
Hai.
Hari-hari asyik makan nasi putih je bosan juga kan? Kadang-kadang nak juga cuba resepi lain daripada yang lain. Nak cuba masak nasi minyak pun dah jemu makan. Sebab lepas raya ni ramai orang buat kenduri kahwin. Jadi, lepas scroll dekat Facebook terjumpa pula resepi Nasi Serai, jadi apa lagi teruslah cuba. Bahan-bahan pun senang dan ringkas je.



Bahan-bahan:

2 cawan beras basmathi2 sudu besar minyak sapiSedikit rempah 4 beradik (bunga lawang, bunga cengkih, kulit kayu manis dan buah pelaga)3 batang serai (dititik)2 helai daun pandan diikatSetengah kuib pati ayam1 biji bawang besar (dihiris)1 inci halia (ditumbuk)4 ulas bawang (ditumbuk)3 cawan air (ikut cawan sukat nasi)Sedikit garam untuk perasa
Cara-cara :
Tumbuk bawang putih dan halia sehingga lumat. 
Kemudian hiris bawang besar dan titikkan serai Basuh rempah tiga beradik dengan mesra dan basuh juga berasa dan daun pandan sebersihnya dan toskan.

Panaskan periuk dan masukkan minyak sapi. Kemudian masukkan rempah 4 b…

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.
 Hai. Aku kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Aku pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan ya? :)
          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Aku baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.
My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman grammar, rea…

Tips Mengetahui Body Mist Victoria Secret Original atau Bukan Original

Assalamualaikum.
          Malam ni nak santai-santai je share tips body mist original ataupun bukan original. Tapi aku lebih spesifik pada jenama Victoria Secret sebab aku pengguna tegar body mist Victoria Secret.
Tapi sebelum tu aku nak bagitau sikit tentang perbezaan body mist dengan Eau De Toilette (EDT). Ada beza ya kedua-dua benda ni. Sebab sebelum ni aku pun tak tau beza, semua yang dalam bentuk spray yang berbau wangi, aku bantai panggil perfume. Hahahha.
Body Mist : Lebih kurang macam cologne. Bau dia hanya boleh bertahan 4-6 jam sahaja
Ini adalah rupa body mist. Jenis yang aku selalu pakai. (Yang Pure Seduction tu wangi bhai)
Eau De Toilette (EDT) : Ini barulah perfume. Bau dia boleh tahan 6-8 jam. Jauh lebih lama daripada body mist.
Ini pula rupa EDT. Saiz lebih kecil berbanding body mist.  Tapi harga lebih kurang. Yang best, bau tahan lebih lama.
Kat bawah ni aku akan kongsi beberapa tips untuk membezakan Victoria Secret (VS) original ataupun bukan original :
Kebiasaannya, y…