Skip to main content

Pemenang Giveaway Time by Aishah Badrulhisham

Assalamualaikum.

Pejam celik pejam celik dah masuk 1 Jun dah kita. Alhamdulillah, dah masuk 6 Ramadhan hari ni kita berpuasa. Cukup tak puasa setakat ni? Lately ni sangat sibuk dengan urusan luar. Minggu lepas ke Pulau Pinang, buat kerja-kerja sukarelawan (nanti aku update cerita tentang ni dalam entri akan datang). Tak sempat nak umumkan pemenang. Bila ada masa free, wifi pula buat hal, boleh pula dia dalam kerja-kerja baik pulih.

Jadi, seperti yang dijanjikan, hari ni aku nak umumkan para pemenang yang bertuah memenangi 1 set produk kecantikan organik dan pastel wideshawl. Excitednyaaaaaa~ Bagi sesiapa yang tak menang tu, saya sebagai owner blog ni minta maaf ya. Mungkin kali ini bukan rezeki awak. Boleh try lagi next time :)

Pemilihan pemenang adalah berdasarkan RANDOM.ORG , entri yang menarik, blog yang cantik dan kemas serta mengikut semua syarat. Jom tengok siapa yang bertuah daripada 62 orang peserta.

Pemenang bagi set produk kecantikan organik by Qayra Signature :

1. http://dorayakino.blogspot.my/2017/05/giveaway-time-by-aishah-badrulhisham.html




Pemenang bagi pastel wideshawl :







 


Tahniah kepada semua para pemenang, harap korang suka la hadiah daripada saya yang tak seberapa ni :). Nanti saya akan contact korang personally ok.


Comments

Tahniah buat semua pemenang
Zafirah Nazri said…
tahniah buat para pemenang
Yatie Owner said…
Syukur alhamdulillah rezeki. Terima kasih aishah :)
Lea Azleeya said…
Tahniah buat semua pemenang.. :)
Fa Tin said…
tahniah semua =)
Mar Mansor said…
tahniah semua pemenang
Mieza S said…
tahniah

Popular posts from this blog

Tips Mengetahui Body Mist Victoria Secret Original atau Bukan Original

Assalamualaikum.
          Malam ni nak santai-santai je share tips body mist original ataupun bukan original. Tapi aku lebih spesifik pada jenama Victoria Secret sebab aku pengguna tegar body mist Victoria Secret.
Tapi sebelum tu aku nak bagitau sikit tentang perbezaan body mist dengan Eau De Toilette (EDT). Ada beza ya kedua-dua benda ni. Sebab sebelum ni aku pun tak tau beza, semua yang dalam bentuk spray yang berbau wangi, aku bantai panggil perfume. Hahahha.
Body Mist : Lebih kurang macam cologne. Bau dia hanya boleh bertahan 4-6 jam sahaja
Ini adalah rupa body mist. Jenis yang aku selalu pakai. (Yang Pure Seduction tu wangi bhai)
Eau De Toilette (EDT) : Ini barulah perfume. Bau dia boleh tahan 6-8 jam. Jauh lebih lama daripada body mist.
Ini pula rupa EDT. Saiz lebih kecil berbanding body mist.  Tapi harga lebih kurang. Yang best, bau tahan lebih lama.
Kat bawah ni aku akan kongsi beberapa tips untuk membezakan Victoria Secret (VS) original ataupun bukan original :
Kebiasaannya, y…

Resipi Nasi Serai

Assalamualaikum.
Hai.
Hari-hari asyik makan nasi putih je bosan juga kan? Kadang-kadang nak juga cuba resepi lain daripada yang lain. Nak cuba masak nasi minyak pun dah jemu makan. Sebab lepas raya ni ramai orang buat kenduri kahwin. Jadi, lepas scroll dekat Facebook terjumpa pula resepi Nasi Serai, jadi apa lagi teruslah cuba. Bahan-bahan pun senang dan ringkas je.



Bahan-bahan:

2 cawan beras basmathi2 sudu besar minyak sapiSedikit rempah 4 beradik (bunga lawang, bunga cengkih, kulit kayu manis dan buah pelaga)3 batang serai (dititik)2 helai daun pandan diikatSetengah kuib pati ayam1 biji bawang besar (dihiris)1 inci halia (ditumbuk)4 ulas bawang (ditumbuk)3 cawan air (ikut cawan sukat nasi)Sedikit garam untuk perasa
Cara-cara :
Tumbuk bawang putih dan halia sehingga lumat. 
Kemudian hiris bawang besar dan titikkan serai Basuh rempah tiga beradik dengan mesra dan basuh juga berasa dan daun pandan sebersihnya dan toskan.

Panaskan periuk dan masukkan minyak sapi. Kemudian masukkan rempah 4 b…

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.
 Hai. Aku kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Aku pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan ya? :)
          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Aku baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.
My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman grammar, rea…