Skip to main content

Drama Princess Hours versi Thailand

Assalamualaikum.

Peminat drama Korea mesti pernah tengok drama Princess Hour yang Yoon Eun Hye dengan Ju Ji Hoon berlakon tu. Cerita tu memang best gila orang putih kata "worth to watch". Memang kelakar, romantik semua ada la. Ulang-ulang tengok pun tak bosan tau. Ingat lagi masa tengok cerita tu, bila dah episod akhir sedih gila sebab tak boleh 'move on' dengan cerita tu. Cubalah tengok kalau korang belum tengok lagi drama tu. Aku bagi 5/5 bintang untuk cerita tu.

Poster drama Princess Hour. 
Dari kiri : Song Ji Hyo, Ju Ji Hoon, Yoon Eun Hye dan Kim Jeong Hoon

Tadi sambil-sambil nak cari lagu dekat Youtube, tiba-tiba ternampak tajuk "Princess Hour Thailand". Thailand pun nak juga buat drama Princess Hour yang macam versi Korea tu. Mungkin yang bezanya durasi drama tu dan ada beberapa scene yang tak ada dalam Princess Hour Korea, ada dalam Princess Hour Thailand. Contohnya, durasi satu episod untuk yang versi Korea, 1 jam lebih. Tapi untuk versi Thailand dalam 40 minit+ je.

Genre masih sama, romantik-komedi. Kalau ikut versi Korea ada 16 episod. Versi Thailand ni aku tak pasti pula sampai berapa episod. Setakat harini, baru sampai episod 5. Mungkin drama ni baru lagi ditayangkan.

Princess Hour Thailand

Apa-apa pun aku rasa, bagi peminat drama Korea (terutama yang pernah tengok Princess Hour) korang mesti tengok yang versi Thailand ni pula. Tak banyak beza sangat, pelakon-pelakon dia pun cantik-cantik dan kacak. Jangan risau, drama ni dah siap 'English subtittle' jadi tak ada masalah untuk korang enjoy tengok drama ni.

Comments

Anis Farhana said…
Macam best!

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Temuduga Penolong Pegawai Farmasi

Hai.

          Selamat datang ke blog asing ini. For sure awak datang sini sebab dapat temuduga SPA bahagian Separa Perubatan kan? And for sure jawatan yang awak pilih ialah Penolong Pegawai Farmasi. Ok, terima kasih sebab sudi singgah. Harap entri ini dapat membantu untuk awak prepare apa yang patut. Oh, sebelum tu, tahniah ya sebab berjaya dalam Peperiksaan Online SPA.

1 April 2016




     Tarikh aku dapat panggilan surat temu duga tersebut. Syukur Alhamdulillah. Disebabkan ada lagi 19 hari untuk prepare, maka macam-macam benda keluar dalam kepala.

"Apa nak prepare?'

"Soalan apa dia akan tanya?"

"Penemu duga tu agaknya macam mana?"

and so on.

Langkah pertama, aku whatsapp cousin dengan kawan aku. Sebab dorang berdua dah pass interview dengan jayanya dan sekarang tengah belajar dalam bidang nursing. Sambil-sambil tu ada jugalah aku cari bloggers yang dah ada pengalaman interview separa perubatan SPA ni (macam yang awak tengah buat ni). So, daripada tips dorang, …