Skip to main content

Dorothy Perkins Clothing

As a woman, finding clothes that can fit with us everyday can be a bit hard. But not too worry girls, now with Dorothy Perkins you can find the most stylish clothing for both formal and casual wear that definitely will suit with your fashion sense. Moreover you also can find a whole collection from British brand as it offers apparel made for every size and body type. Dorothy Perkins clothing is a great choice among working women.

Dorothy Perkins are always up to date for its work wear and also its formal wear and they release various collections every now and then to keep up with them. There's always a new clothing addition for you to wear to work, from the usual button down shirt to floral embroidered tops. As for casual wear, you can choose the checkered plaid tops and pair it with a pair of denim for a polished cool look. Also the cool tops included printed blouses that have interesting patterns like floral and geomatric shapes with beautiful colours will complete your look.

Lily & Franc Monochrome Body con

Luxe Candy Bardot Prom Dress


If you are a dress lover, you should look at the dress selections available at Dorothy Perkins. Forget about the usual plain black dress, at Dorothy Perkins you can find black dresses that matched with super cute lace details and bouncy skirts for you too look more sexy and elegant at the same time. As for work purpose, a structured dresses with a conservative length such as midi length dresses. You can also choose a red dress that can boost up your confidence level and for more daring looks. 

Billie & Blossom Curve Black Lace Kimono Dress

Billie & Blossom Raspberry Lace Dress


This is not the end. You can buy a whole outfit at Dorothy Perkins they also have shoes and accessories to complete your look. From stylish flats to classy heel and athleisure sneakers as the options are wide and various. For more edgy looks, you can also try Dorothy Perkins boots. So what are you waiting for, go and grab yours and shop their collection online now!



Tan 'Alya' Block Heel Boots



Black Rodeo Studded Wedges






Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.
 Hai. Aku kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Aku pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan ya? :)
          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Aku baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.
My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman grammar, rea…

Resipi Nasi Serai

Assalamualaikum.
Hai.
Hari-hari asyik makan nasi putih je bosan juga kan? Kadang-kadang nak juga cuba resepi lain daripada yang lain. Nak cuba masak nasi minyak pun dah jemu makan. Sebab lepas raya ni ramai orang buat kenduri kahwin. Jadi, lepas scroll dekat Facebook terjumpa pula resepi Nasi Serai, jadi apa lagi teruslah cuba. Bahan-bahan pun senang dan ringkas je.



Bahan-bahan:

2 cawan beras basmathi2 sudu besar minyak sapiSedikit rempah 4 beradik (bunga lawang, bunga cengkih, kulit kayu manis dan buah pelaga)3 batang serai (dititik)2 helai daun pandan diikatSetengah kuib pati ayam1 biji bawang besar (dihiris)1 inci halia (ditumbuk)4 ulas bawang (ditumbuk)3 cawan air (ikut cawan sukat nasi)Sedikit garam untuk perasa
Cara-cara :
Tumbuk bawang putih dan halia sehingga lumat. 
Kemudian hiris bawang besar dan titikkan serai Basuh rempah tiga beradik dengan mesra dan basuh juga berasa dan daun pandan sebersihnya dan toskan.

Panaskan periuk dan masukkan minyak sapi. Kemudian masukkan rempah 4 b…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…