Skip to main content

Kenduri Kahwin Business Partner

Hai.

          Bulan April yang lepas merupakan bulan yang paling busy bagi aku sekeluarga. Memang jarang lekat kat rumah. Asyik turun naik JB je. Sibuk dengan interview, lepastu ada kenduri kahwin bisnes partner pula.

Nak dijadikan cerita, aku kenal kak Rashidah ni melalui whatsapp je. Tak pernah jumpa pun. Asal perkenalan kitaorang, dia daftar jadi ahli Powergold bawah aku. Masa mula-mula dia join ahli dalam sebulan yang pertama tu aku agak frustrated jugalah. Sebab aku tengok dia senyap je. Tak pasti sama ada dia ok ke tak dengan bisnes ni. Sampai aku stalk Fb dia, tengok takde pun cerita pasal emas. Kiranya macam risau la kenapa dia tak aktif.

          Tak lama lepas aku cakap dengan Umi tentang kak Rashidah yang sepi, tiba-tiba dia whatspp cakap nak beli emas 1g Goldbar dengan cincin Chanel. Oklah, lega jugaklah tengok dia dah start membeli.

Tak sampai seminggu dia whatsapp lagi cakap nak beli 10g Goldbar pula. Kau rasa tak terlalu advance? Aku yang masa tu baru join 2 bulan setengah pun belum ada koleksi 10g Goldbar tau. Tskk tskk. Jangan fikir dia berhenti setakat situ je ya. Seminggu lepas tu dia beli lagi 1g Goldbar dengan 1/4 Dinar (1.0625g). Ya, lagi sekali dia buat purchase. Dekat hujung bulan Mac aku ingatkan dia dah taknak beli dah, sekali dia whatsapp lagi cakap nak beli rantai tangan vitara. Wahh, dalam masa sebulan je dah berapa banyak dia purchase? Hebat betul dia buat sale. Aku pun kalah.

          Lepastu dia adalah bagi tahu, dia nak kahwin hujung bulan April. So dia pun jemputlah aku sekeluarga. Aku ingatkan dah nak dekat cuti kahwin takdelah dia aktif sangat nak order emas. Tapi still maintain okey! Malah dia order lagi 10g Goldbar untuk ayah dia. Tak cukup dengan tu, dia beli rantai tangan pandora sebab customer dia nak. Eh, bukan tu je tau, dia siap lagi tambah 5 keping Goldbar okey! Kalau ada anugerah pembeli aktif, aku nak bagi anugerah tu pada kak Rashidah. Serious talk.

Lagi 3 hari wedding kak Rashidah, dia whatsapp aku lagi tau. Aku ingatkan kenapa. Rupanya dia nak order lagi 2 keping Goldbar. Nak suruh aku bagi masa wedding dia. Dalam pada sibuk prepare wedding pun sempat tau order emas. Haahaha.

          Disebabkan kitaorang ni tak pernah jumpa, kak Rashidah pun kata,

"Nanti kalau datang, awak sebut '1G 1bulan 1keluarga' ya untuk kata kunci." hahaha nak tergelak aku.

          Sampai rumah dia, terus je pergi jumpa kak Rashidah dan sebut kata kunci '1g 1bulan 1keluarga' (kempen Powergold). Terus dia kenal siapa.

Selamat Pengantin Baru buat kak Rashidah. Semoga ukhwah yang terjalin akan kekal sampai bila-bila. Terima kasih kerana selalu berurusan beli emas dengan saya dan Umi :)

Bergambar kenangan. Tak tahu bila boleh jumpa lagi 
buat table talk. hihihi.

Sesiapa yang rasa macam nak tahu apa tu Powergold ataupun nak join bisnes emas boleh usha akaun kat bawah ni ok? Takpun whatsapp je terus.

Facebook : Sari Jutawan Emas
Instagram : @sari.jutawanemas
Whatsapp : 0197870062 

Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Giveaway Time By Aishah Badrulhisham

Assalamualaikum.

Giveaway kali ini merupakan giveaway kedua yang aku buat, dan akan dijalankan selama 2 minggu. Yeayyyy, tepuk tangan. Alhamdulillah, ada rezeki lebih bulan ni rasanya nak share dekat para blogger semua. Aku harap, ramailah yang sudi nak join giveaway aku ni. Hadiah kali ni istimewa sikit sebab korang berpeluang dapat 1 set produk kecantikan organik. Eksited tak? Selain tu, 2 helai wide shawl akan diberikan pada pemenang-pemenang yang bertuah.


Klik banner untuk join. 
Hadiah produk kecantikan organik ini ditaja oleh Qayra Signature . Di mana, produk-produk Qayra ni semuanya diperbuat daripada bahan-bahan organik yang semestinya halal dan selamat. Manakala, hadiah wide shawl pula ditaja oleh aku sendiri, sebagai tuan punya blog.
Set produk kecantikan : 1 Turmeric Cream, 1 Turmeric Soap & 1 Organic foundation.

Syarat Wajib Giveaway Tulis satu entri yang bertajuk "Giveaway Time by Aishah Badrulhisham"Follow blog : Aishah BadrulhishamFollow Instagram : @aishah.b…