Skip to main content

Masak Dengan Perangai Manusia

Hi!

Semenjak join bisnes Powergold ni, ramai yang duk PM, Whatsapp aku tanya macam mana nak join, macam mana boleh kaya, macam mana boleh beli banyak emas, macam-macam lagilah. Tak tahan letew aku asyik update income masuk pastu asyik beli itu ini.

          Bisnes simple je. Bisnes online dihujung jari. Buat part time pun income boleh kaching-kaching. Kau hado? Sesambil terbaring, sesambil study duit masuk. Kau tak nak? Mestilah nak. Peluh tak sempat keluar, duit dah masuk ratus-ratus. Cakap sikit siapa nak bagi income RM500 sehari? Takde kan. Powergold je baik hati nak bagi.

Memang seriously aku berpuas hati join Powergold ni. Ramai je student-student baya aku yang join. Maklumlah masing-masing dah celik dah sedar diri dah taknak menyusahkan mak bapak lagi. So kitaorang satu team pakat-pakat bina networking sama-sama, jana income sama-sama untuk tampung duit study. heheheh seronok betul bisnes dalam group ni.

          Paling best sebab dia langsung tak ganggu jadual study kau. Haa pandai-pandailah nak bagi-bagikan masa layan whatsapp customer. Bukan takat tu je, kitaorang ada buat dropship jual barang kemas. Barang-barang kemas semua design up to date. Setiap kali beli emas, dapat bonus kaching-kaching masuk dalam akaun. Best tak Powergold?

Cabaran buat bisnes ni. Hmmm banyak. Macam-macam jenis orang yang aku jumpa bila ajak join buat bisnes Powergold ni. Ada yang...

         "Eh, takpalah duit mak bapak ada tanggung kita." sampai bila weh kau nak harapkan mak bapak kau? Sekaranglah masanya kau bagi duit kat dorang pulak. Kamon lah!

          "Alaaa mahal la nak join. Takde duit." aihh? tiap minggu makan KFC, McDonald, beli barang-barang branded ada pulak duit? Nak ajak join bisnes bantu jana income taknak? Pelik-pelik.

          "Berminat nak join. Tapi mak ayah tak bagi." ni lagi aku tak paham. Apa kata kau join je la. Pastu buat bersungguh-sungguh. Lepas dapat income kau kasik la sikit duit tu kat parents kau. Mesti pastu dia restu. Haduhhh!

Ada lagi satu jenis manusia, dia whatsapp cakap "saya berminat sangat nak join" macam memang betul-betul la nak ubah pendapatan nak jana income kan. So aku pun excited gila cerita bonus, cerita income cerita harga package. Japgi dia boleh cakap ...

          "Laa nak join bisnes ni kena bayar ke?" ya Rabbi Masya Allah! Elak kena curse jek dengan aku. Apa-apa bisnes pun kena keluarkan modal. Mana ada orang buat bisnes tak keluar modal wehhhh. T.T

Aku korbankan duit aku semata-mata nak join bisnes ni tau. Masa tu memang dah takda duit. Sampai Umi pun marah sebab dia kata membazir. Tapi aku tawakal je pada Allah. Aku buat bisnes ni serius. Sampai aku dapat balik modal aku denga income yang masuk macam air. Then aku tunjuk kat family. Haaa sekarang ni, satu family aku dah join Powergold. Tak tahan punya pasal tengok aku jana income. Setiap hari ada je SALE masuk. hehe rezeki, rezeki.

Tapi paling stress bila member kau tengok kau loaded ...

          "Wehhh belanja la aku. Kau kan kaya." duhhh. Kenapa nak guna duit aku? Suruh join bisnes banyak alasan pulak. Apesal kau taknak kayakan diri kau? Ruginya lahaiii.

Hmm takpelah. Taknak join takpe. Teruskan melihat aku buat duit ya. Jangan mintak-mintak pulak. Aku tak paksa orang nak join, aku cuma ajak join sebab aku fikir NAK BANTU orang jana income macam aku. Takkanla kau tergamak nak hidup senang sorang-sorang. Tak baik kan? Tapi, kalau orang dah tak sudi nak buat guano kan? Let them be. Teruskan memerhati dan teruskan stalk aku. chia chia chia.

Nak tayang sikit cincin baru beli guna duit bisnes.

Eh, mana cukup setakat beli cincin je. 
Tambah pulak sepasang subang. Huhuhu

Eh, berminat nak join bisnes Powergold / beli barang kemas harga murah?
Contact us NOW :

FacebookSari Jutawan Emas
Instagramsari.jutawanemas
Whatsapp : 0197870062 (Ecah) 



Comments

Popular posts from this blog

Tips Mengetahui Body Mist Victoria Secret Original atau Bukan Original

Assalamualaikum.
          Malam ni nak santai-santai je share tips body mist original ataupun bukan original. Tapi aku lebih spesifik pada jenama Victoria Secret sebab aku pengguna tegar body mist Victoria Secret.
Tapi sebelum tu aku nak bagitau sikit tentang perbezaan body mist dengan Eau De Toilette (EDT). Ada beza ya kedua-dua benda ni. Sebab sebelum ni aku pun tak tau beza, semua yang dalam bentuk spray yang berbau wangi, aku bantai panggil perfume. Hahahha.
Body Mist : Lebih kurang macam cologne. Bau dia hanya boleh bertahan 4-6 jam sahaja
Ini adalah rupa body mist. Jenis yang aku selalu pakai. (Yang Pure Seduction tu wangi bhai)
Eau De Toilette (EDT) : Ini barulah perfume. Bau dia boleh tahan 6-8 jam. Jauh lebih lama daripada body mist.
Ini pula rupa EDT. Saiz lebih kecil berbanding body mist.  Tapi harga lebih kurang. Yang best, bau tahan lebih lama.
Kat bawah ni aku akan kongsi beberapa tips untuk membezakan Victoria Secret (VS) original ataupun bukan original :
Kebiasaannya, y…

Resipi Nasi Serai

Assalamualaikum.
Hai.
Hari-hari asyik makan nasi putih je bosan juga kan? Kadang-kadang nak juga cuba resepi lain daripada yang lain. Nak cuba masak nasi minyak pun dah jemu makan. Sebab lepas raya ni ramai orang buat kenduri kahwin. Jadi, lepas scroll dekat Facebook terjumpa pula resepi Nasi Serai, jadi apa lagi teruslah cuba. Bahan-bahan pun senang dan ringkas je.



Bahan-bahan:

2 cawan beras basmathi2 sudu besar minyak sapiSedikit rempah 4 beradik (bunga lawang, bunga cengkih, kulit kayu manis dan buah pelaga)3 batang serai (dititik)2 helai daun pandan diikatSetengah kuib pati ayam1 biji bawang besar (dihiris)1 inci halia (ditumbuk)4 ulas bawang (ditumbuk)3 cawan air (ikut cawan sukat nasi)Sedikit garam untuk perasa
Cara-cara :
Tumbuk bawang putih dan halia sehingga lumat. 
Kemudian hiris bawang besar dan titikkan serai Basuh rempah tiga beradik dengan mesra dan basuh juga berasa dan daun pandan sebersihnya dan toskan.

Panaskan periuk dan masukkan minyak sapi. Kemudian masukkan rempah 4 b…

Temuduga Penolong Pegawai Farmasi

Hai.

          Selamat datang ke blog asing ini. For sure awak datang sini sebab dapat temuduga SPA bahagian Separa Perubatan kan? And for sure jawatan yang awak pilih ialah Penolong Pegawai Farmasi. Ok, terima kasih sebab sudi singgah. Harap entri ini dapat membantu untuk awak prepare apa yang patut. Oh, sebelum tu, tahniah ya sebab berjaya dalam Peperiksaan Online SPA.

1 April 2016




     Tarikh aku dapat panggilan surat temu duga tersebut. Syukur Alhamdulillah. Disebabkan ada lagi 19 hari untuk prepare, maka macam-macam benda keluar dalam kepala.

"Apa nak prepare?'

"Soalan apa dia akan tanya?"

"Penemu duga tu agaknya macam mana?"

and so on.

Langkah pertama, aku whatsapp cousin dengan kawan aku. Sebab dorang berdua dah pass interview dengan jayanya dan sekarang tengah belajar dalam bidang nursing. Sambil-sambil tu ada jugalah aku cari bloggers yang dah ada pengalaman interview separa perubatan SPA ni (macam yang awak tengah buat ni). So, daripada tips dorang, …