Skip to main content

The Fact of Being Single : Fangirling!

Being single? tak kisah pun. lagi bahagia sebab boleh fangirling sana sini. cop cop, sebelum tu, nak wish Happy New Year dulu. umur dah meningkat setahun. yes, #roadto19 . pehh kejap je ek masa berlalu. rasa baru semalam keluar dari perut Umi (ayat cliche orang Melayu).

          Lately ni, aku taktau la kepala aku dipenuhi dengan Jimin, Jimin, Jimin. kumpulan BTS (Bangtan). tak kenal? pegi Google sana. Semuanya bermula bila aku start dengar lagu 'Dope'. Sebelum ni pun dah dengar dah lagu BTS. lagu 'Boy In Luv' dengan lagu 'Just One Day'. tapi dengar gitu-gitu je. tak ambik kisah pun dengan orang yang nyanyi tu.

Entah mimpi ape haritu, saje tangan ni gatal tengok MV 'Dope' tu. haaa engkau! terus tersuka dekat Jin. sebab dia watak doktor dalam MV tu. tapi aku asyik je la tersalah nama. mata tengok Jin, tapi mulut sebut Jimin. kahkah padahal Jimin tu orang lain. tulah, asik sebut nama Jimin terus tersuka kat Jimin. (cihh tak sampai 2 hari pun suka kat Jin)

This is Jin

And this is Jimin

          Tersuka kat si Jimin ni pulak, masa aku tengok video lagu 'Run'. masa tu dorang self shoot dekat Hotel. ada satu part tu Jimin nyanyi sambil senyum (sebab dia tengok Rap Mon menggila kat belakang) start dari situlah ceq dah cayaqqq. pastu tu yang tak abih-abih duk Jimin Jimin Jimin. habis semua video pasal Jimin kat YT aku selongkaq. haaaaa.



Haa part ni la part ni. yang buat aku tercair tu. hahahah


Ni full video. hiks!

Fangirling punya hal, sampai semua background chat aku bubuh muka si Jimin. selama ni muka Woobin je yang terpampang. lama gak ah. sekarang dah jadi background Jimin. 

Perfect!


MV 'Dope' by BTS.

"To all readers and viewers (especially the kpop-haters one) 
I'm sure this kind of post is irritating and kind of immatured. 
But, this is how I enjoyed myself. Because I'm a fan. 
Do understand." - Aishah.









Comments

Cikna said…
Korea ni mmg muka comel2...

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Senarai Make Up Brand yang Berkualiti

Assalamualaikum.

          Hai. Harini adalah nak share sikit pasal brand make up yang tengah meletups letups sekarang ni. Maklumlah, semenjak dah masuk dunia media ni dah pandai la sikit-sikit bab kecantikan, bab make up dan yang paling penting dah baca majalah CLEO yang memang sarat dengan maklumat make up dan brand make up terkini.


Urban Decay

Siapa tak kenal Urban Decay? UD memang sangat famous dengan dia punya eyeshadow pallet. Even aku pun tak ketinggalan menggunakan eyeshadow pallet jenama UD ni. Yang aku guna NAKED3. Memang best sangat brand ni, macam-macam jenis eyeshadow pallet korang boleh pilih, ada nude set, smokey set eh macam-macam lagilah!
          Di samping combinasi warna dia yang tahan lama dan cantik, UD ni pun senang nak apply. Tak payah nak tenyeh banyak-banyak sampai jadi hantu cina. Walaupun celet sikit, dah ada eyeshadow melekat pada kelopak mata korang. Lagi yang best, setiap set eyeshadow ni dia sediakan sekali eyeshadow brush. Senanglah kan kalau korang ta…