Skip to main content

The Fact of Being Single : Fangirling!

Being single? tak kisah pun. lagi bahagia sebab boleh fangirling sana sini. cop cop, sebelum tu, nak wish Happy New Year dulu. umur dah meningkat setahun. yes, #roadto19 . pehh kejap je ek masa berlalu. rasa baru semalam keluar dari perut Umi (ayat cliche orang Melayu).

          Lately ni, aku taktau la kepala aku dipenuhi dengan Jimin, Jimin, Jimin. kumpulan BTS (Bangtan). tak kenal? pegi Google sana. Semuanya bermula bila aku start dengar lagu 'Dope'. Sebelum ni pun dah dengar dah lagu BTS. lagu 'Boy In Luv' dengan lagu 'Just One Day'. tapi dengar gitu-gitu je. tak ambik kisah pun dengan orang yang nyanyi tu.

Entah mimpi ape haritu, saje tangan ni gatal tengok MV 'Dope' tu. haaa engkau! terus tersuka dekat Jin. sebab dia watak doktor dalam MV tu. tapi aku asyik je la tersalah nama. mata tengok Jin, tapi mulut sebut Jimin. kahkah padahal Jimin tu orang lain. tulah, asik sebut nama Jimin terus tersuka kat Jimin. (cihh tak sampai 2 hari pun suka kat Jin)

This is Jin

And this is Jimin

          Tersuka kat si Jimin ni pulak, masa aku tengok video lagu 'Run'. masa tu dorang self shoot dekat Hotel. ada satu part tu Jimin nyanyi sambil senyum (sebab dia tengok Rap Mon menggila kat belakang) start dari situlah ceq dah cayaqqq. pastu tu yang tak abih-abih duk Jimin Jimin Jimin. habis semua video pasal Jimin kat YT aku selongkaq. haaaaa.



Haa part ni la part ni. yang buat aku tercair tu. hahahah


Ni full video. hiks!

Fangirling punya hal, sampai semua background chat aku bubuh muka si Jimin. selama ni muka Woobin je yang terpampang. lama gak ah. sekarang dah jadi background Jimin. 

Perfect!


MV 'Dope' by BTS.

"To all readers and viewers (especially the kpop-haters one) 
I'm sure this kind of post is irritating and kind of immatured. 
But, this is how I enjoyed myself. Because I'm a fan. 
Do understand." - Aishah.









Comments

Cikna said…
Korea ni mmg muka comel2...

Popular posts from this blog

Tips Mengetahui Body Mist Victoria Secret Original atau Bukan Original

Assalamualaikum.
          Malam ni nak santai-santai je share tips body mist original ataupun bukan original. Tapi aku lebih spesifik pada jenama Victoria Secret sebab aku pengguna tegar body mist Victoria Secret.
Tapi sebelum tu aku nak bagitau sikit tentang perbezaan body mist dengan Eau De Toilette (EDT). Ada beza ya kedua-dua benda ni. Sebab sebelum ni aku pun tak tau beza, semua yang dalam bentuk spray yang berbau wangi, aku bantai panggil perfume. Hahahha.
Body Mist : Lebih kurang macam cologne. Bau dia hanya boleh bertahan 4-6 jam sahaja
Ini adalah rupa body mist. Jenis yang aku selalu pakai. (Yang Pure Seduction tu wangi bhai)
Eau De Toilette (EDT) : Ini barulah perfume. Bau dia boleh tahan 6-8 jam. Jauh lebih lama daripada body mist.
Ini pula rupa EDT. Saiz lebih kecil berbanding body mist.  Tapi harga lebih kurang. Yang best, bau tahan lebih lama.
Kat bawah ni aku akan kongsi beberapa tips untuk membezakan Victoria Secret (VS) original ataupun bukan original :
Kebiasaannya, y…

Resipi Nasi Serai

Assalamualaikum.
Hai.
Hari-hari asyik makan nasi putih je bosan juga kan? Kadang-kadang nak juga cuba resepi lain daripada yang lain. Nak cuba masak nasi minyak pun dah jemu makan. Sebab lepas raya ni ramai orang buat kenduri kahwin. Jadi, lepas scroll dekat Facebook terjumpa pula resepi Nasi Serai, jadi apa lagi teruslah cuba. Bahan-bahan pun senang dan ringkas je.



Bahan-bahan:

2 cawan beras basmathi2 sudu besar minyak sapiSedikit rempah 4 beradik (bunga lawang, bunga cengkih, kulit kayu manis dan buah pelaga)3 batang serai (dititik)2 helai daun pandan diikatSetengah kuib pati ayam1 biji bawang besar (dihiris)1 inci halia (ditumbuk)4 ulas bawang (ditumbuk)3 cawan air (ikut cawan sukat nasi)Sedikit garam untuk perasa
Cara-cara :
Tumbuk bawang putih dan halia sehingga lumat. 
Kemudian hiris bawang besar dan titikkan serai Basuh rempah tiga beradik dengan mesra dan basuh juga berasa dan daun pandan sebersihnya dan toskan.

Panaskan periuk dan masukkan minyak sapi. Kemudian masukkan rempah 4 b…

Temuduga Penolong Pegawai Farmasi

Hai.

          Selamat datang ke blog asing ini. For sure awak datang sini sebab dapat temuduga SPA bahagian Separa Perubatan kan? And for sure jawatan yang awak pilih ialah Penolong Pegawai Farmasi. Ok, terima kasih sebab sudi singgah. Harap entri ini dapat membantu untuk awak prepare apa yang patut. Oh, sebelum tu, tahniah ya sebab berjaya dalam Peperiksaan Online SPA.

1 April 2016




     Tarikh aku dapat panggilan surat temu duga tersebut. Syukur Alhamdulillah. Disebabkan ada lagi 19 hari untuk prepare, maka macam-macam benda keluar dalam kepala.

"Apa nak prepare?'

"Soalan apa dia akan tanya?"

"Penemu duga tu agaknya macam mana?"

and so on.

Langkah pertama, aku whatsapp cousin dengan kawan aku. Sebab dorang berdua dah pass interview dengan jayanya dan sekarang tengah belajar dalam bidang nursing. Sambil-sambil tu ada jugalah aku cari bloggers yang dah ada pengalaman interview separa perubatan SPA ni (macam yang awak tengah buat ni). So, daripada tips dorang, …