Skip to main content

Homemade Hunny Wax

Assalamualaikum.

Hai. Manusia dengan bulu tak boleh dipisahkan. tak kira la lelaki ke perempuan ke. masing-masing ada bulu roma kan? bagi lelaki its normal la kan kalau bulu kaki dengan bulu tangan tu lebat. tapi kalau perempuan yang tebal bulu kaki dengan bulu tangan ni mesti macam what the . . .  even lelaki punya bulu roma pun tak setebal haku punya.

          Macam mana nak get-rid bulu-bulu semua ni? cukur la kan? ape lagi. walaupun kita cukur guna dia punya krim ataupun cukur buta benda tu semua tetap tak bagus untuk kulit. korang tahu tak, setiap kali kita cukur tu, akan merosakkan tekstur kulit kita. memanglah kita tak nampak tapi seriously kulit kita jadi lebih kasar dan . . . buruk. So, nak jaga tekstur kulit, better kita pilih untuk wax! Tapi ramai orang tak berani wax sebab alasan SAKIT. tapi tapi tapi ada satu jenis wax yang tak sakit pun kalau kita guna . . . jeng jeng~


Hunny Home Made Traditional sugar wax! 100% bahan semula jadi tanpa bahan kimia yang membahayakan. berasaskan madu. wax dengan madu ni, bulu roma tercabut sampai ke akar. tu yang bestnya. no doubt! sebab tu kulit rasa licin je. takde kasar-kasar lagi. kalau shave, memang sah-sah la tak sampai akar kan? heheh harga pun murah. dahla murah, tahan lama pulak tu.

memang real home made wehh!

tercabut sampai ke akar terus!

1 set includes:
2 wooden sticks
7 pieces cotton cloth sticker
manual instructions

flyers!

Instagram: @real__shop.sa
Phone number: whatsapp/call/sms 0197870062



Comments

Izni Najwa said…
Wahh macam best je. Murah pun murah. :)
Nad tak pernah buat wax ni, tapi tengok macam best je hehe clean & clear! Haha

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Giveaway Time By Aishah Badrulhisham

Assalamualaikum.

Giveaway kali ini merupakan giveaway kedua yang aku buat, dan akan dijalankan selama 2 minggu. Yeayyyy, tepuk tangan. Alhamdulillah, ada rezeki lebih bulan ni rasanya nak share dekat para blogger semua. Aku harap, ramailah yang sudi nak join giveaway aku ni. Hadiah kali ni istimewa sikit sebab korang berpeluang dapat 1 set produk kecantikan organik. Eksited tak? Selain tu, 2 helai wide shawl akan diberikan pada pemenang-pemenang yang bertuah.


Klik banner untuk join. 
Hadiah produk kecantikan organik ini ditaja oleh Qayra Signature . Di mana, produk-produk Qayra ni semuanya diperbuat daripada bahan-bahan organik yang semestinya halal dan selamat. Manakala, hadiah wide shawl pula ditaja oleh aku sendiri, sebagai tuan punya blog.
Set produk kecantikan : 1 Turmeric Cream, 1 Turmeric Soap & 1 Organic foundation.

Syarat Wajib Giveaway Tulis satu entri yang bertajuk "Giveaway Time by Aishah Badrulhisham"Follow blog : Aishah BadrulhishamFollow Instagram : @aishah.b…