Skip to main content

Hari Guru SMKDBD

Assalamualaikum.

Hai. Selamat Hari Guru kepada semua guru-guru dekat Malaysia! kepada bakal-guru pun Selamat Hari Guru. disebabkan harini Negeri Johor sekolah, so harini banyak sekolah-sekolah yang sambut hari guru harini. yeayyy. ingatkan tahun lepas tahun terakhir Ai sambut hari guru. rupanya tahun ni sambut lagi. unexpected~

          First time sambut hari guru dekat sekolah lain. yelaa. 5 tahun sambut dekat SMK Bandar Putra (SMKBP). Tetiba tahun ni sambut dekat SMK Dato Bentara Dalam (SMKDBD) pulak. feeling dia memang lain macam sikit ah. dah la Ai ni masih dikira budak-baru. so agak awkward. and masih ramai lagi cikgu-cikgu arus perdana yang Ai tak kenal. kalau cikgu-cikgu Form 6 tu kenal laa. tapi, even though tak kenal, cikgu-cikgu arus perdana semua kenal kitaorang. semua sporting-sporting. terbaiklah cikgu SMKDBD!

Harini tugas Ai and the gang uruskan dan jaga indoor games. kamilah yang uruskan bahagian games, kamilah penjaga masa, kamilah tukang kira kami jugak juri. giteww. peranan kami amat penting ye. ohh sampaikan kena marah dengan cikgu MUET supaya bagi bonus. ewahhhhh, jangan bagi saya band kurang daripada 5 ok. *evil smile*

         
dah waktu balik tadi baru merasa kek cikgu. kahkahh
untung dapat ;P

Barisan para pentadbir sekolah.

Nilah dia rupa dewan sekolah Ai. ohh yang baju merah tu cikgu Math. kehkehh

Game Rapid Fire. bahagian ni budak lelaki yang uruskan.

Game Stack Attack. cer teka ni stesen siapa?
hahaha nilah stesen Ai. si bertudung hitam tu Ai. 
and I act as judge. *evil smile*

Another kind of games. lupalahh apa nama games ni.
game paling stress wehh. haha

Groupfie bawah pokok. hahaha


lagi.

lagi 

dan lagi. tak paham la kenapa dia tak paham bahasa. 
dah puas rotate. tapi hasilnya . . . macam yang korang boleh tengok ni laa -_-

          Lain pulak kes sambutan Hari Guru dekat sekolah lama Ai. semestinya SMKBP. tema tahun ni, Back To School. so semua cikgu pakai baju sekolah. alahaiii jelousnya daku melihat. bila cikgu dah pakai baju sekolah terasa diri yang pelajar a.k.a budak sekolah ni lagi tua. sebab kami dah tak pakai baju sekolah even masih belajar dekat sekolah T.T nampak cikgu-cikgu muda and comel-comel je. macam kawan sebaya dah.

Percaya atau tidak?
Ye, doranglah bekas cikgu-cikgu Ai dulu.
Aihh tetiba rindu T.T 

Photo credit to : Pengetua SMKDBD and Cikgu Azrin

p/s: kami tak bawak handphone gi sekolah. tu yang ambik daripada cikgu. ngehh ngehh. setakat bawak instax, kat mana nak diupload. hohoo~







Comments

Eka Tikah said…
Rindunya nak sambut hari guru kat sekolah. mesti meriah. ^^
Bestnyaaa happening! Selamat Hari Guru! :D
Nabihah Arrose said…
wah seronoknya :-)

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Giveaway Time By Aishah Badrulhisham

Assalamualaikum.

Giveaway kali ini merupakan giveaway kedua yang aku buat, dan akan dijalankan selama 2 minggu. Yeayyyy, tepuk tangan. Alhamdulillah, ada rezeki lebih bulan ni rasanya nak share dekat para blogger semua. Aku harap, ramailah yang sudi nak join giveaway aku ni. Hadiah kali ni istimewa sikit sebab korang berpeluang dapat 1 set produk kecantikan organik. Eksited tak? Selain tu, 2 helai wide shawl akan diberikan pada pemenang-pemenang yang bertuah.


Klik banner untuk join. 
Hadiah produk kecantikan organik ini ditaja oleh Qayra Signature . Di mana, produk-produk Qayra ni semuanya diperbuat daripada bahan-bahan organik yang semestinya halal dan selamat. Manakala, hadiah wide shawl pula ditaja oleh aku sendiri, sebagai tuan punya blog.
Set produk kecantikan : 1 Turmeric Cream, 1 Turmeric Soap & 1 Organic foundation.

Syarat Wajib Giveaway Tulis satu entri yang bertajuk "Giveaway Time by Aishah Badrulhisham"Follow blog : Aishah BadrulhishamFollow Instagram : @aishah.b…