Skip to main content

Barang Free

Assalamualaikum.

Hai. Tadi pergi beli barang dapur. mestilah Ai orang yang paling excited sebab dapat beli vitagen, etc etc. hahaha. haritu adalah tertengok iklan Minion. cuba teka iklan pasal ape? hahah iklan koko crunch. means what? beli satu kotak koko crunch dapat percuma dancing Minion!

          Haruslah Ai beli kan. Minion kot! comel gilaa. pandai betul ek orang yang cipta kartun Minion ni. (ohh Baymax pun comel). dia mampu cipta satu character kartun yang comel pastu kelakar. hahahah bahasa minion tu pun chumelss je.


Pek beso. terpaksa la daku makan. dah beli, pandai-pandai sendiri la habiskan 
hahaha

Ewahh Kevin. muka nak kena lempang

Cari mana Kevin~



Spesis Ai ni memang dari kecik suka beli barang yang ada free. contoh beli air yogurt Bliss dapat percuma beg. Beli susu HL percuma cawan ke, bekas makanan ke. memang suka. bila dapat freegift tu macam satu kepuasan. dulu suka beli honey star dengan koko crunch sebab suka makan, lepastu ada mainan kecik-kecik. tapi bila dah besar beli sebab nak mainan je. sampai sekarang tabiat suka kumpul mainan kecik-kecik ni ada lagi. even ada yang cakap "macam budak kecik" who cares? 

          Kalau pergi Mc Donalds beli yang Happy Meal. haha suka gila sebab ada mainan. lagi. sampai sekarang pun Ai simpan mainan-mainan Happy Meal. taknak bagi orang lain even anak sedara sendiri. lagend wehh. kat anak sendiri pun tanak bagi rasanya. biar buat pameran untuk generasiku masa depan. wakakakaa. mesti diaorang curious jugak kan nak tau mainan zaman atok-nenek diaorang. huhuhu~


Iklan sangat mempengaruhi. tahniah Nestle. 
idea yang bagus untuk melakukan barang ngko.



Comments

bananananananananananna. terpengaruh dgn minion smpi main game minion.
Follow ke #108, follow back blog aku ya http://typepedia.blogspot.com/

Popular posts from this blog

Tips Mengetahui Body Mist Victoria Secret Original atau Bukan Original

Assalamualaikum.
          Malam ni nak santai-santai je share tips body mist original ataupun bukan original. Tapi aku lebih spesifik pada jenama Victoria Secret sebab aku pengguna tegar body mist Victoria Secret.
Tapi sebelum tu aku nak bagitau sikit tentang perbezaan body mist dengan Eau De Toilette (EDT). Ada beza ya kedua-dua benda ni. Sebab sebelum ni aku pun tak tau beza, semua yang dalam bentuk spray yang berbau wangi, aku bantai panggil perfume. Hahahha.
Body Mist : Lebih kurang macam cologne. Bau dia hanya boleh bertahan 4-6 jam sahaja
Ini adalah rupa body mist. Jenis yang aku selalu pakai. (Yang Pure Seduction tu wangi bhai)
Eau De Toilette (EDT) : Ini barulah perfume. Bau dia boleh tahan 6-8 jam. Jauh lebih lama daripada body mist.
Ini pula rupa EDT. Saiz lebih kecil berbanding body mist.  Tapi harga lebih kurang. Yang best, bau tahan lebih lama.
Kat bawah ni aku akan kongsi beberapa tips untuk membezakan Victoria Secret (VS) original ataupun bukan original :
Kebiasaannya, y…

Resipi Nasi Serai

Assalamualaikum.
Hai.
Hari-hari asyik makan nasi putih je bosan juga kan? Kadang-kadang nak juga cuba resepi lain daripada yang lain. Nak cuba masak nasi minyak pun dah jemu makan. Sebab lepas raya ni ramai orang buat kenduri kahwin. Jadi, lepas scroll dekat Facebook terjumpa pula resepi Nasi Serai, jadi apa lagi teruslah cuba. Bahan-bahan pun senang dan ringkas je.



Bahan-bahan:

2 cawan beras basmathi2 sudu besar minyak sapiSedikit rempah 4 beradik (bunga lawang, bunga cengkih, kulit kayu manis dan buah pelaga)3 batang serai (dititik)2 helai daun pandan diikatSetengah kuib pati ayam1 biji bawang besar (dihiris)1 inci halia (ditumbuk)4 ulas bawang (ditumbuk)3 cawan air (ikut cawan sukat nasi)Sedikit garam untuk perasa
Cara-cara :
Tumbuk bawang putih dan halia sehingga lumat. 
Kemudian hiris bawang besar dan titikkan serai Basuh rempah tiga beradik dengan mesra dan basuh juga berasa dan daun pandan sebersihnya dan toskan.

Panaskan periuk dan masukkan minyak sapi. Kemudian masukkan rempah 4 b…

Temuduga Penolong Pegawai Farmasi

Hai.

          Selamat datang ke blog asing ini. For sure awak datang sini sebab dapat temuduga SPA bahagian Separa Perubatan kan? And for sure jawatan yang awak pilih ialah Penolong Pegawai Farmasi. Ok, terima kasih sebab sudi singgah. Harap entri ini dapat membantu untuk awak prepare apa yang patut. Oh, sebelum tu, tahniah ya sebab berjaya dalam Peperiksaan Online SPA.

1 April 2016




     Tarikh aku dapat panggilan surat temu duga tersebut. Syukur Alhamdulillah. Disebabkan ada lagi 19 hari untuk prepare, maka macam-macam benda keluar dalam kepala.

"Apa nak prepare?'

"Soalan apa dia akan tanya?"

"Penemu duga tu agaknya macam mana?"

and so on.

Langkah pertama, aku whatsapp cousin dengan kawan aku. Sebab dorang berdua dah pass interview dengan jayanya dan sekarang tengah belajar dalam bidang nursing. Sambil-sambil tu ada jugalah aku cari bloggers yang dah ada pengalaman interview separa perubatan SPA ni (macam yang awak tengah buat ni). So, daripada tips dorang, …