Skip to main content

Review: Umaima Collagen Milk

Assalamualaikum.

Hai.




Sesiapa yang tengah cari supplement kecantikan daripada produk muslim (yang pastinya HALAL)  boleh try susu kambing UMAIMA ni. Abby Abadi pun consume susu Umaima ni as her daily supplement tau! Ai pernah tengok dia post susu ni dekat instagram dia. muka pun nampak muda cantik je. minum susu berkolagen rupanya. ngehh ngehh. kalau korang nak tau produk ni 100% produk muslim. no doubt ok!

          Boleh diambil untuk semua terutamanya wanita, kanak-kanak dan wanita hamil. Kalau nak tahu produk tu bagus ke tak, dia boleh digunakan untuk semua jantina tanpa mengira peringkat umur. Kandungan dalam susu ni pun best sangat. dengan formula kolagen ikan, snow lotus stemcell, ekstrak habbatus sauda dan banyak lagi. paling best, kesan seawal seminggu sebab susu ni menyerap pantas dalam usus kita.


Kebaikan Susu Kambing Umaima :

  • Mengangkat, menegangkan dan menganjalkan pinggul serta payudara
  • Menganjalkan kulit yang berkedut
  • Memutihkan kulit kusam (seluruh badan)
  • Melambatkan tanda-tanda penuaan
  • Melembutkan dan menghaluskan tekstur kulit (lebih glowing)
  • Mempengaruhi antioksidan dalam badan untuk bekerja dengan lebih optimal
  • Memulihkan tulang rapuh
  • Menambahkan tenaga
  • Menyembuhkan luka
  • Mencerdaskan Minda
  • Tidak menggemukkan
  • Mengetatkan Miss V
  • Menghilangkan masalah keputihan
  • Menghilangkan bau badan dan bau Miss V
Khasiat Susu Kambing Umaima untuk wanita hamil :

  • Mengandungi DHA
  • Kaya dengan folat untuk pertumbuhan dan pembahagian sel dalam tubuh ibu serta janin
  • Penyerapan nutrien yang lebih efektif
  • Membantu membina tulang dan gigi yang kuat
  • Pertumbuhan tisu ibu dan janin
  • Pembentukan sel darah merah
Kandungan Susu Kambing Umaima : tepung susu kambing, krimer tanpa tenusu, sucrose, kolagen (ikan), pure L-glutathione, strawberry, blueberry, snow lotus stem cell, trehalose, ekstrak pitera, ekstrak biji perila, ekstrak biji apricot, ekstrak habbatus sauda.


Ekstra ! : warna susu pink putih dan enak diminum serta tidak meloyakan.

Whatsapp : 013 - 7117140


# Song suggestionklik sini

Comments

Ms. Kejupenyet said…
Wah banyak kebaikan nie kalau minum..tapi sygnya kejupenyet alah lah dengan susu :/
ezuddin said…
Susu ni memang sedap. Bila telah dicampur dengan air, baunya ada bau buah-buahan.

Popular posts from this blog

Tips Mengetahui Body Mist Victoria Secret Original atau Bukan Original

Assalamualaikum.
          Malam ni nak santai-santai je share tips body mist original ataupun bukan original. Tapi aku lebih spesifik pada jenama Victoria Secret sebab aku pengguna tegar body mist Victoria Secret.
Tapi sebelum tu aku nak bagitau sikit tentang perbezaan body mist dengan Eau De Toilette (EDT). Ada beza ya kedua-dua benda ni. Sebab sebelum ni aku pun tak tau beza, semua yang dalam bentuk spray yang berbau wangi, aku bantai panggil perfume. Hahahha.
Body Mist : Lebih kurang macam cologne. Bau dia hanya boleh bertahan 4-6 jam sahaja
Ini adalah rupa body mist. Jenis yang aku selalu pakai. (Yang Pure Seduction tu wangi bhai)
Eau De Toilette (EDT) : Ini barulah perfume. Bau dia boleh tahan 6-8 jam. Jauh lebih lama daripada body mist.
Ini pula rupa EDT. Saiz lebih kecil berbanding body mist.  Tapi harga lebih kurang. Yang best, bau tahan lebih lama.
Kat bawah ni aku akan kongsi beberapa tips untuk membezakan Victoria Secret (VS) original ataupun bukan original :
Kebiasaannya, y…

Resipi Nasi Serai

Assalamualaikum.
Hai.
Hari-hari asyik makan nasi putih je bosan juga kan? Kadang-kadang nak juga cuba resepi lain daripada yang lain. Nak cuba masak nasi minyak pun dah jemu makan. Sebab lepas raya ni ramai orang buat kenduri kahwin. Jadi, lepas scroll dekat Facebook terjumpa pula resepi Nasi Serai, jadi apa lagi teruslah cuba. Bahan-bahan pun senang dan ringkas je.



Bahan-bahan:

2 cawan beras basmathi2 sudu besar minyak sapiSedikit rempah 4 beradik (bunga lawang, bunga cengkih, kulit kayu manis dan buah pelaga)3 batang serai (dititik)2 helai daun pandan diikatSetengah kuib pati ayam1 biji bawang besar (dihiris)1 inci halia (ditumbuk)4 ulas bawang (ditumbuk)3 cawan air (ikut cawan sukat nasi)Sedikit garam untuk perasa
Cara-cara :
Tumbuk bawang putih dan halia sehingga lumat. 
Kemudian hiris bawang besar dan titikkan serai Basuh rempah tiga beradik dengan mesra dan basuh juga berasa dan daun pandan sebersihnya dan toskan.

Panaskan periuk dan masukkan minyak sapi. Kemudian masukkan rempah 4 b…

Temuduga Penolong Pegawai Farmasi

Hai.

          Selamat datang ke blog asing ini. For sure awak datang sini sebab dapat temuduga SPA bahagian Separa Perubatan kan? And for sure jawatan yang awak pilih ialah Penolong Pegawai Farmasi. Ok, terima kasih sebab sudi singgah. Harap entri ini dapat membantu untuk awak prepare apa yang patut. Oh, sebelum tu, tahniah ya sebab berjaya dalam Peperiksaan Online SPA.

1 April 2016




     Tarikh aku dapat panggilan surat temu duga tersebut. Syukur Alhamdulillah. Disebabkan ada lagi 19 hari untuk prepare, maka macam-macam benda keluar dalam kepala.

"Apa nak prepare?'

"Soalan apa dia akan tanya?"

"Penemu duga tu agaknya macam mana?"

and so on.

Langkah pertama, aku whatsapp cousin dengan kawan aku. Sebab dorang berdua dah pass interview dengan jayanya dan sekarang tengah belajar dalam bidang nursing. Sambil-sambil tu ada jugalah aku cari bloggers yang dah ada pengalaman interview separa perubatan SPA ni (macam yang awak tengah buat ni). So, daripada tips dorang, …