Skip to main content

Nivea Sun Daebakk!

Assalamualaikum.

Hai. Asalnya, nak tengok music video EXO-Call Me Baby (even dah berpuluh-puluh kali tengok, still nak tengok lagi. hahaha) tapi biasalah kan kalau bukak Youtube. awal-awal tu ada ads. ada certain-certain ads Ai akan tengok sampai habis (mana yang rasanya best ah) kadang-kadang tu skip ads jeh senang.

          So, tadi keluar ads pasal Nivea Sun. daebakkkk! memang terkejut habis bila tengok iklan Nivea Sun tu . . .

klik play untuk tengok sama.

Dia rakam muka orang awam ni guna UV Camera. hasilnya? muka jadi teruk GILA! tengok face to face macam flawless gila. sebijik jerawat, pori terbuka semua takde. sekali bila tengok guna UV camera. hapehhhh yang flawless tadi semua hilang dahh. sampailah bila dorang sapu Nivea Sun pada muka masing-masing, cela tadi habis dah kena tutup even dalam kamera UV tu muka nampak hitam macam sapu lumpur (kesan daripada Nivea Sun tadi) tapi kulit muka kita dah terlindung daripada sinaran UV matahari :) 

          Sebenarnya, ada banyak jenis Nivea Sun ni. ada yang untuk orang dewasa dan jugak kanak-kanak. sebenarnya tak ramai kan yang ambil berat pasal pemakaian sunscreen ni (termasuklah diri Ai. asal nak mandi laut baru pakai. tu pun kalau rasa nak) dari luaran memang la nampak macam ok je. tapi kita bukan tau keadaan kulit yang sebenar.

Sebab tulah timbul jerawat, tona kulit tak sekata, prickles, blackhead, whitehead, muka berminyak. ehh macam-macam lagilah. semuanya disebabkan cahaya UV matahari. kuasa UV matahari zaman sekarang dah tak macam dulu. lagi kuat sebenarnya. hmmm percayalah, dunia dah tua.

          Jadi, untuk awak-awak yang sayangkan kulit muka dan badan, boleh try guna Nivea Sun. ada macam-macam jenis dan macam-macam fungsi. boleh KLIK SINI untuk tengok pelbagai jenis Nivea Sun :)


nahh belanja satu MV. kekekeke~


Comments

kaknoor singgah follow #66
Mialia Amelia said…
yup, org mlsia mmg kbyknya xpenting kn sunblock. padahal mlsia ni dah la panas gila. sy dulu prgi skolah slalunya pakai, but sunblock ni kena apply selalu, setiap 2 jam mcm tu. merimaskan kot, hehe.

nak sng, beli je lotion atau moisturizer yg mmg dah ada sun protection
ejulz said…
Terbaek.. ejulz biasanya skip je.. tapi kalau mcm menarik tgk gak.. hehe

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Giveaway Time By Aishah Badrulhisham

Assalamualaikum.

Giveaway kali ini merupakan giveaway kedua yang aku buat, dan akan dijalankan selama 2 minggu. Yeayyyy, tepuk tangan. Alhamdulillah, ada rezeki lebih bulan ni rasanya nak share dekat para blogger semua. Aku harap, ramailah yang sudi nak join giveaway aku ni. Hadiah kali ni istimewa sikit sebab korang berpeluang dapat 1 set produk kecantikan organik. Eksited tak? Selain tu, 2 helai wide shawl akan diberikan pada pemenang-pemenang yang bertuah.


Klik banner untuk join. 
Hadiah produk kecantikan organik ini ditaja oleh Qayra Signature . Di mana, produk-produk Qayra ni semuanya diperbuat daripada bahan-bahan organik yang semestinya halal dan selamat. Manakala, hadiah wide shawl pula ditaja oleh aku sendiri, sebagai tuan punya blog.
Set produk kecantikan : 1 Turmeric Cream, 1 Turmeric Soap & 1 Organic foundation.

Syarat Wajib Giveaway Tulis satu entri yang bertajuk "Giveaway Time by Aishah Badrulhisham"Follow blog : Aishah BadrulhishamFollow Instagram : @aishah.b…