Skip to main content

Berangan Nak Anak Kembar Tiga

Assalamualaikum.

Hai. yes yes Ai memang suka berangan. tak kiralah pasal apa sekalipun. sebab orang kata (orang kata ya) berangan tu satu doa. sejauh mana dia punya relevan tu Ai taktau. so, lets just BERANGAN. hahahah. mana tau Allah nak makbulkan doa kita tu-even kita berangan je. tapi beranganlah benda yang baik-baik. insya Allah makbul. kalau berangan nak menjatuhkan orang tu. hmmmm sendiri fikirlah ye.

          Apa yang Ai selalu berangan? nak anak kembar tiga. hahahahaha. aduhh impian tinggi menggunung. nak layan kerenah anak sedara yang sorang tu pun tak sanggup. inikan pulak nak layan anak kembar tiga? pengsann omma!

Ni semua pengaruh cerita The Return of Superman . anak Song Ilkook yang kembar tiga tu comel GILA. duhhh, I cannot T.T nakal memang nakal (anak lelaki kan). tapi bila tengok keletah dorang bercakap, lepastu bila dengar cakap ayah dorang macam comel je macam geram je. tu yang berangan nak kembar tiga (di samping tak payah beranak banyak kali hahahaa.)

       
Dari kiri : Song Manse, Song Daehan, Song Minguk.
comelnya korang bertiga ni! Imoo (aunty) nak gomol awak!!


Triplets with their appa (dad)

perghh kalau dapat anak-anak yang comel gebu bijak cam dorang ni.
Masya Allah. heaven~

Masa dorang baby. kecik cenonet je. yang Manse tu berat dia masa lahir
tak sampai 2kg pun. mesti comel.

Paling cute bila tengok dorang makan.
berselera sepanjang masa. awhhhh~ imoo jatuh cinta lagi.

Yang ni nama dia Song Daehan (Daehan)
dia yang sulung. maksudnya dia yang pertama keluar.

Ni pulak Song Minguk (Minguk).
Yang kedua keluar :) Ai paling suka tengok dia ni.
Awhhhh~ minguk-ah!

Yang paling bongsu ni nama dia Song Manse (Manse)
dia yang paling 'cheeky' tapi tetap comelss. 

Comel kan dorang? memang geram tahap max kalau tengok cerita the Return of Superman ni. hahahaha memang boleh buat korang gelak. mood happy je bila tengok budak-budak. lepastu ayah dorang ni selalu la bawak dorang pegi tempat best-best. dalam masa yang sama bolehlah Ai survey tempat yang best kat Korea melalui cerita ni. khennn ~


Nahh video kembar tiga.











Comments

Mialia Amelia said…
kalau ada anak kembar tiga pon still kena beranak 3 kali :P just mengandung sekali je. sy pling suka daehan tapi suka semua, dulu dia pndiam tpi skarang makin playful ^_^

kelakar la tgk kepala diorang botak xD
A'eshah Badrul said…
mialia - tiga2 skang dah cheeky. geram je tengok dorang bertiga tuu
Mialia Amelia said…
seoeon dengan seojun pon saya suka tengok ^_^ dulu diorang ni x rapat sangat, tpi skarang slalu main sama2. lepas tu seoeon pon dah nk pndai cakap.

cute sangat budak2 dalam TROS ni. saya masa kecik2 pon agaknya mesti cute jugak mcm diorang. kahkah *tak malu betul*
Nabila Syifa said…
alolo..i nak baby kembar camnilah!
Sally Samsaiman said…
Sally jarang follow TRoS ni...sbb leka dengan drama :)
A'eshah Badrul said…
mialia- twins tu pun boleh tahan nakal jugak. dengan mulut dorang lagi. hahaha tapi tulaa nangis kalau tak nampak ayah dia.

Nabila - kann. saya pun berangan nak kembar. hahahaha

Sally - saya buat masa ni layan TROS dengan RM. drama tunggu bila ada mood . heee

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.
 Hai. Aku kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Aku pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan ya? :)
          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Aku baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.
My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman grammar, rea…

Resipi Nasi Serai

Assalamualaikum.
Hai.
Hari-hari asyik makan nasi putih je bosan juga kan? Kadang-kadang nak juga cuba resepi lain daripada yang lain. Nak cuba masak nasi minyak pun dah jemu makan. Sebab lepas raya ni ramai orang buat kenduri kahwin. Jadi, lepas scroll dekat Facebook terjumpa pula resepi Nasi Serai, jadi apa lagi teruslah cuba. Bahan-bahan pun senang dan ringkas je.



Bahan-bahan:

2 cawan beras basmathi2 sudu besar minyak sapiSedikit rempah 4 beradik (bunga lawang, bunga cengkih, kulit kayu manis dan buah pelaga)3 batang serai (dititik)2 helai daun pandan diikatSetengah kuib pati ayam1 biji bawang besar (dihiris)1 inci halia (ditumbuk)4 ulas bawang (ditumbuk)3 cawan air (ikut cawan sukat nasi)Sedikit garam untuk perasa
Cara-cara :
Tumbuk bawang putih dan halia sehingga lumat. 
Kemudian hiris bawang besar dan titikkan serai Basuh rempah tiga beradik dengan mesra dan basuh juga berasa dan daun pandan sebersihnya dan toskan.

Panaskan periuk dan masukkan minyak sapi. Kemudian masukkan rempah 4 b…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…