Skip to main content

Berangan Nak Anak Kembar Tiga

Assalamualaikum.

Hai. yes yes Ai memang suka berangan. tak kiralah pasal apa sekalipun. sebab orang kata (orang kata ya) berangan tu satu doa. sejauh mana dia punya relevan tu Ai taktau. so, lets just BERANGAN. hahahah. mana tau Allah nak makbulkan doa kita tu-even kita berangan je. tapi beranganlah benda yang baik-baik. insya Allah makbul. kalau berangan nak menjatuhkan orang tu. hmmmm sendiri fikirlah ye.

          Apa yang Ai selalu berangan? nak anak kembar tiga. hahahahaha. aduhh impian tinggi menggunung. nak layan kerenah anak sedara yang sorang tu pun tak sanggup. inikan pulak nak layan anak kembar tiga? pengsann omma!

Ni semua pengaruh cerita The Return of Superman . anak Song Ilkook yang kembar tiga tu comel GILA. duhhh, I cannot T.T nakal memang nakal (anak lelaki kan). tapi bila tengok keletah dorang bercakap, lepastu bila dengar cakap ayah dorang macam comel je macam geram je. tu yang berangan nak kembar tiga (di samping tak payah beranak banyak kali hahahaa.)

       
Dari kiri : Song Manse, Song Daehan, Song Minguk.
comelnya korang bertiga ni! Imoo (aunty) nak gomol awak!!


Triplets with their appa (dad)

perghh kalau dapat anak-anak yang comel gebu bijak cam dorang ni.
Masya Allah. heaven~

Masa dorang baby. kecik cenonet je. yang Manse tu berat dia masa lahir
tak sampai 2kg pun. mesti comel.

Paling cute bila tengok dorang makan.
berselera sepanjang masa. awhhhh~ imoo jatuh cinta lagi.

Yang ni nama dia Song Daehan (Daehan)
dia yang sulung. maksudnya dia yang pertama keluar.

Ni pulak Song Minguk (Minguk).
Yang kedua keluar :) Ai paling suka tengok dia ni.
Awhhhh~ minguk-ah!

Yang paling bongsu ni nama dia Song Manse (Manse)
dia yang paling 'cheeky' tapi tetap comelss. 

Comel kan dorang? memang geram tahap max kalau tengok cerita the Return of Superman ni. hahahaha memang boleh buat korang gelak. mood happy je bila tengok budak-budak. lepastu ayah dorang ni selalu la bawak dorang pegi tempat best-best. dalam masa yang sama bolehlah Ai survey tempat yang best kat Korea melalui cerita ni. khennn ~


Nahh video kembar tiga.











Comments

Mialia Amelia said…
kalau ada anak kembar tiga pon still kena beranak 3 kali :P just mengandung sekali je. sy pling suka daehan tapi suka semua, dulu dia pndiam tpi skarang makin playful ^_^

kelakar la tgk kepala diorang botak xD
A'eshah Badrul said…
mialia - tiga2 skang dah cheeky. geram je tengok dorang bertiga tuu
Mialia Amelia said…
seoeon dengan seojun pon saya suka tengok ^_^ dulu diorang ni x rapat sangat, tpi skarang slalu main sama2. lepas tu seoeon pon dah nk pndai cakap.

cute sangat budak2 dalam TROS ni. saya masa kecik2 pon agaknya mesti cute jugak mcm diorang. kahkah *tak malu betul*
Nabila Syifa said…
alolo..i nak baby kembar camnilah!
Sally Samsaiman said…
Sally jarang follow TRoS ni...sbb leka dengan drama :)
A'eshah Badrul said…
mialia- twins tu pun boleh tahan nakal jugak. dengan mulut dorang lagi. hahaha tapi tulaa nangis kalau tak nampak ayah dia.

Nabila - kann. saya pun berangan nak kembar. hahahaha

Sally - saya buat masa ni layan TROS dengan RM. drama tunggu bila ada mood . heee

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Temuduga Penolong Pegawai Farmasi

Hai.

          Selamat datang ke blog asing ini. For sure awak datang sini sebab dapat temuduga SPA bahagian Separa Perubatan kan? And for sure jawatan yang awak pilih ialah Penolong Pegawai Farmasi. Ok, terima kasih sebab sudi singgah. Harap entri ini dapat membantu untuk awak prepare apa yang patut. Oh, sebelum tu, tahniah ya sebab berjaya dalam Peperiksaan Online SPA.

1 April 2016




     Tarikh aku dapat panggilan surat temu duga tersebut. Syukur Alhamdulillah. Disebabkan ada lagi 19 hari untuk prepare, maka macam-macam benda keluar dalam kepala.

"Apa nak prepare?'

"Soalan apa dia akan tanya?"

"Penemu duga tu agaknya macam mana?"

and so on.

Langkah pertama, aku whatsapp cousin dengan kawan aku. Sebab dorang berdua dah pass interview dengan jayanya dan sekarang tengah belajar dalam bidang nursing. Sambil-sambil tu ada jugalah aku cari bloggers yang dah ada pengalaman interview separa perubatan SPA ni (macam yang awak tengah buat ni). So, daripada tips dorang, …