Skip to main content

Berangan Nak Anak Kembar Tiga

Assalamualaikum.

Hai. yes yes Ai memang suka berangan. tak kiralah pasal apa sekalipun. sebab orang kata (orang kata ya) berangan tu satu doa. sejauh mana dia punya relevan tu Ai taktau. so, lets just BERANGAN. hahahah. mana tau Allah nak makbulkan doa kita tu-even kita berangan je. tapi beranganlah benda yang baik-baik. insya Allah makbul. kalau berangan nak menjatuhkan orang tu. hmmmm sendiri fikirlah ye.

          Apa yang Ai selalu berangan? nak anak kembar tiga. hahahahaha. aduhh impian tinggi menggunung. nak layan kerenah anak sedara yang sorang tu pun tak sanggup. inikan pulak nak layan anak kembar tiga? pengsann omma!

Ni semua pengaruh cerita The Return of Superman . anak Song Ilkook yang kembar tiga tu comel GILA. duhhh, I cannot T.T nakal memang nakal (anak lelaki kan). tapi bila tengok keletah dorang bercakap, lepastu bila dengar cakap ayah dorang macam comel je macam geram je. tu yang berangan nak kembar tiga (di samping tak payah beranak banyak kali hahahaa.)

       
Dari kiri : Song Manse, Song Daehan, Song Minguk.
comelnya korang bertiga ni! Imoo (aunty) nak gomol awak!!


Triplets with their appa (dad)

perghh kalau dapat anak-anak yang comel gebu bijak cam dorang ni.
Masya Allah. heaven~

Masa dorang baby. kecik cenonet je. yang Manse tu berat dia masa lahir
tak sampai 2kg pun. mesti comel.

Paling cute bila tengok dorang makan.
berselera sepanjang masa. awhhhh~ imoo jatuh cinta lagi.

Yang ni nama dia Song Daehan (Daehan)
dia yang sulung. maksudnya dia yang pertama keluar.

Ni pulak Song Minguk (Minguk).
Yang kedua keluar :) Ai paling suka tengok dia ni.
Awhhhh~ minguk-ah!

Yang paling bongsu ni nama dia Song Manse (Manse)
dia yang paling 'cheeky' tapi tetap comelss. 

Comel kan dorang? memang geram tahap max kalau tengok cerita the Return of Superman ni. hahahaha memang boleh buat korang gelak. mood happy je bila tengok budak-budak. lepastu ayah dorang ni selalu la bawak dorang pegi tempat best-best. dalam masa yang sama bolehlah Ai survey tempat yang best kat Korea melalui cerita ni. khennn ~


Nahh video kembar tiga.











Comments

Mialia Amelia said…
kalau ada anak kembar tiga pon still kena beranak 3 kali :P just mengandung sekali je. sy pling suka daehan tapi suka semua, dulu dia pndiam tpi skarang makin playful ^_^

kelakar la tgk kepala diorang botak xD
A'eshah Badrul said…
mialia - tiga2 skang dah cheeky. geram je tengok dorang bertiga tuu
Mialia Amelia said…
seoeon dengan seojun pon saya suka tengok ^_^ dulu diorang ni x rapat sangat, tpi skarang slalu main sama2. lepas tu seoeon pon dah nk pndai cakap.

cute sangat budak2 dalam TROS ni. saya masa kecik2 pon agaknya mesti cute jugak mcm diorang. kahkah *tak malu betul*
Nabila Syifa said…
alolo..i nak baby kembar camnilah!
Sally Samsaiman said…
Sally jarang follow TRoS ni...sbb leka dengan drama :)
A'eshah Badrul said…
mialia- twins tu pun boleh tahan nakal jugak. dengan mulut dorang lagi. hahaha tapi tulaa nangis kalau tak nampak ayah dia.

Nabila - kann. saya pun berangan nak kembar. hahahaha

Sally - saya buat masa ni layan TROS dengan RM. drama tunggu bila ada mood . heee

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Giveaway Time By Aishah Badrulhisham

Assalamualaikum.

Giveaway kali ini merupakan giveaway kedua yang aku buat, dan akan dijalankan selama 2 minggu. Yeayyyy, tepuk tangan. Alhamdulillah, ada rezeki lebih bulan ni rasanya nak share dekat para blogger semua. Aku harap, ramailah yang sudi nak join giveaway aku ni. Hadiah kali ni istimewa sikit sebab korang berpeluang dapat 1 set produk kecantikan organik. Eksited tak? Selain tu, 2 helai wide shawl akan diberikan pada pemenang-pemenang yang bertuah.


Klik banner untuk join. 
Hadiah produk kecantikan organik ini ditaja oleh Qayra Signature . Di mana, produk-produk Qayra ni semuanya diperbuat daripada bahan-bahan organik yang semestinya halal dan selamat. Manakala, hadiah wide shawl pula ditaja oleh aku sendiri, sebagai tuan punya blog.
Set produk kecantikan : 1 Turmeric Cream, 1 Turmeric Soap & 1 Organic foundation.

Syarat Wajib Giveaway Tulis satu entri yang bertajuk "Giveaway Time by Aishah Badrulhisham"Follow blog : Aishah BadrulhishamFollow Instagram : @aishah.b…