Skip to main content

Senarai Peserta First Giveaway by Aishah Badrulhisham

Assalamualaikum.

Hai. ni senarai blogger yang dah join blog Ai. terima kasih awak semua sebab sudi join. I love you. bagi sesiapa yang belum join, awak boleh klik banner kat bawah :)


A lot of thanks to those who joined :

  1. http://izzahisquare.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-aishah-badrulhisham.html
  2. http://cikcandysour.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-aishah-badrulhisham.html
  3. http://jombercontest.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-aishah-badrulhisham.html
  4. http://ceriterahidup97.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-aishah-badrulhisham.html
  5. http://lestarigiveaway.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-aishah-badrulhisham.html
  6. http://huhahuhajerr.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-aishah-badrulhisham.html
  7. http://rienna-mishcandy.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-aishah-badrulhisham.html
  8. http://strawberrysgurls.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-aishah-badrulhisham.html
  9. http://ohresepiku.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-aishah-badrulhisham.html
  10. http://dapurjirankuberasap.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-aishah-badrulhisham.html
  11. http://adna2029.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-aishah-badrulhisham.html
  12. http://pandapandaibercakap.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-aishah-badrulhisham.html
  13. http://hajarashikin.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-aishah-badrulhisham.html
  14. http://sipanjangkata.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-aishah-badrulhisham.html
  15. http://sigilerceloteh.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-aishah-badrulhisham.html
  16. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-aishah-badrulhisham.html
  17. http://mama3farhanah.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-aishah-badrulhisham.html
  18. http://dielacraft.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-aisyah-badrulhisham.html
  19. http://kieyrah97.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-aishah-badrulhisham.html
  20. http://mynurstation.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-aishah-badrulhisham.html
  21. http://duniamrsrongoks.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-aishah-badrulhisham.html
  22. http://nayfatimahrasyid.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-aishah-badrulhisham.html
  23. http://arissasofea53.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-aishah-badrulhisham.html
  24. http://adriana-contestga.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-aishah-badrulhisham.html
  25. http://cowament.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-aishah-badrulhisham.html
  26. http://guccigoogoo.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-aishah-badrulhisham.html
  27. http://luvmia97.blogspot.com/2015/04/first-giveaway-by-aishah-badrulhisham.html
  28. http://jarikontot.blogspot.com/2015/04/first-giveaway-by-aishah-badrulhisham.html
  29. http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/04/first-giveaway-by-aishah-badrulhisham.html
p/s: Ai akan update entri ni dari semasa ke semasa sampai GA tamat. jemput join :)




Comments

22 di sini
muhd t halim said…
salam, tumpang promote GA saya.. harap banyak yang join... http://sipanjangkata.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-sipanjangkata.html
Kieyrah Zaki said…
lapor diri sini #19 ::

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Temuduga Masscom UITM

Hai.
          Harini saja nak share pengalaman interview kos Masscom. Ya, aku mohon Diploma Mass Communication atau dalam Bahasa Melayunya, Diploma Komunikasi dan Media. Pernah dengar? Kalau pernah, tahniah korang seorang yang PEKA. Kalau tak pernah, korang kena lebih banyak explore dan membaca. Sebenarnya aku pun takde la tahu mendalam sangat pasal Masscom ni. Yang aku tahu dia berkaitan dengan media.
Tapi, memandangkan aku dapat interview kos ni, jadi kenalah study serba sedikit. Apa yang aku dapat sepanjang 'research' kos ni orang panggil kos artis. Sebab kebanyakan artis, Instagram famous, wartawan, pengacara semua merupakan pelajar Masscom. Nama pun media kan?
          Temuduga aku haritu dekat UITM Pasir Gudang. Bertarikh, 23 April 2016. Selang 3 hari dengan aku punya temuduga Farmasi SPA. Jadi, preparation aku pun ala kadar je sebenarnya. Sebab masa dah tak banyak. Aku baca mana yang patut je.
Sebenarnya, interview ni ada dua perkara. Mula-mula dia akan kumpulkan kit…