Skip to main content

Kisah Telur Goreng

Assalamualaikum.

Hai. saya suka makan telur. hari-hari saya makan telur. ehh? macam kenal je ayat tu. hahaha. tipu je. manada hari-hari makan telur. bila rasa teringin je. ingat Ai ahli bina badan ke makan telur banyak-banyak.

          Cerita pasal telur. dulu masa kecik-kecik Ai selalu kena paksa makan telur separuh masak letak kicap. masa tu rasa excited sebab sedapp. lepastu Ai faham sangat kalau sampai masa makan telur kicap tu, mesti kena pegi klinik. Ai dulu halus kecik petite je. tiap-tiap bulan kena pergi klinik buat check-up sebab tumbesaran low (asyik dekat line kuning).

Makin besar, makin taksuka makan telur separuh masak sebab rasa hanyir. lepastu makin besar lagi, tak lalu makan kuning telur (dalam bahasa orang putih dia panggil yolk) makan yang bahagian putih je. tak pastila bila start taksuka kuning telur. tak kira lah telur ayam ke, telur itik ke telur puyuh ke, memang Ai makan yang bahagian putih je.

          Ai rasa yang kuning tu tak sedap. hanyir. yang cair lagi la (erghh) kawan-kawan Ai selalu dengki pecahkan kuning telur yang cair tu depan Ai. kuaja diaorang nihh -_-! Ai ada sorang anak sedara yang ikut perangai Ai. tak makan kuning telur jugakk. hahaah bagus~ tak sedapp

ni lah rupa telur goreng style Ai. haha 
yang bahagian kuning kasi buang awal-awal.
camni baru best dimakan.

p/s: nak hadiah? klik sini 

Comments

ammelia yusoff said…
we should be best friend. hahaha kite suke makan telur kuning. Dah follow Al terus
::EIDA:: said…
oo sebelum goreng buang tu dulu? hahaha ida sayang nk buang kekekekkee..makan semua!

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Temuduga Penolong Pegawai Farmasi

Hai.

          Selamat datang ke blog asing ini. For sure awak datang sini sebab dapat temuduga SPA bahagian Separa Perubatan kan? And for sure jawatan yang awak pilih ialah Penolong Pegawai Farmasi. Ok, terima kasih sebab sudi singgah. Harap entri ini dapat membantu untuk awak prepare apa yang patut. Oh, sebelum tu, tahniah ya sebab berjaya dalam Peperiksaan Online SPA.

1 April 2016




     Tarikh aku dapat panggilan surat temu duga tersebut. Syukur Alhamdulillah. Disebabkan ada lagi 19 hari untuk prepare, maka macam-macam benda keluar dalam kepala.

"Apa nak prepare?'

"Soalan apa dia akan tanya?"

"Penemu duga tu agaknya macam mana?"

and so on.

Langkah pertama, aku whatsapp cousin dengan kawan aku. Sebab dorang berdua dah pass interview dengan jayanya dan sekarang tengah belajar dalam bidang nursing. Sambil-sambil tu ada jugalah aku cari bloggers yang dah ada pengalaman interview separa perubatan SPA ni (macam yang awak tengah buat ni). So, daripada tips dorang, …