Skip to main content

First Giveaway By Mama3Farhanah


Assalamualaikum.
Jom ramai-ramai join giveaway Mama3Farhanah!!
caranya senang je. korang cuma perlu klik banner kat atas tu.
lepastu, ikut je syarat-syarat yang dah ditetapkan. ok? 
Good luck!

Comments

dtg dri segmen yg sama

http://faridaredbellas.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-mama3farhanah.html
mama 3farhanah said…
Tenkiu sudi memeriahkan GA yang tak seberapa ni. Gud luck yer ;-)
jom join segmen sy

http://faridaredbellas.blogspot.com/2015/03/redbellas-segmen-keep-calm-follow-me.html
hidayu ayumie said…
singgah dr segmen yang same
gud luck

http://hidayuayumie.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-mama3farhanah.html
Farha Kimah said…
Salam kenal..dtg dr segmen yg sama. Gudluck dr sy ye :)

Jom join segmen cikgu
Pencarian Bloglist
Mieza Suhaini said…
hai, singgah sini :)
dari segmen sama <3

http://kanvasdakwat.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-mama3farhanah.html
Cikgu Norazimah said…
Datang dari segmen yang sama : http://mama3farhanah.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-mama3farhanah.html

All the best ~~
Singgah dari segmen yang sama
http://www.kisahsidairy.com/2015/03/first-giveaway-by-mama3farhanah.html
all the best ye!!
Nur Amalina said…
Gud luck..saya pun join..^_^
http://akubudakkayu.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-mama3farhanah.html
Hye, blogwalking sini bawah segmen yang sama. :)

http://ceritaejoy.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-mama3farhanah.html
Firzanah Azhar said…
singgah melawat :) nak inform juga senarai pemenang dah keluar, boleh check !

http://firzanahazhar1.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-mama3farhanah.html
Deanna Morni said…
singgah dari GA yang sama n done follow (^_^)

KAMEQ DEANNA

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Temuduga Penolong Pegawai Farmasi

Hai.

          Selamat datang ke blog asing ini. For sure awak datang sini sebab dapat temuduga SPA bahagian Separa Perubatan kan? And for sure jawatan yang awak pilih ialah Penolong Pegawai Farmasi. Ok, terima kasih sebab sudi singgah. Harap entri ini dapat membantu untuk awak prepare apa yang patut. Oh, sebelum tu, tahniah ya sebab berjaya dalam Peperiksaan Online SPA.

1 April 2016




     Tarikh aku dapat panggilan surat temu duga tersebut. Syukur Alhamdulillah. Disebabkan ada lagi 19 hari untuk prepare, maka macam-macam benda keluar dalam kepala.

"Apa nak prepare?'

"Soalan apa dia akan tanya?"

"Penemu duga tu agaknya macam mana?"

and so on.

Langkah pertama, aku whatsapp cousin dengan kawan aku. Sebab dorang berdua dah pass interview dengan jayanya dan sekarang tengah belajar dalam bidang nursing. Sambil-sambil tu ada jugalah aku cari bloggers yang dah ada pengalaman interview separa perubatan SPA ni (macam yang awak tengah buat ni). So, daripada tips dorang, …