Skip to main content

First Giveaway By Mama3Farhanah


Assalamualaikum.
Jom ramai-ramai join giveaway Mama3Farhanah!!
caranya senang je. korang cuma perlu klik banner kat atas tu.
lepastu, ikut je syarat-syarat yang dah ditetapkan. ok? 
Good luck!

Comments

dtg dri segmen yg sama

http://faridaredbellas.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-mama3farhanah.html
mama 3farhanah said…
Tenkiu sudi memeriahkan GA yang tak seberapa ni. Gud luck yer ;-)
jom join segmen sy

http://faridaredbellas.blogspot.com/2015/03/redbellas-segmen-keep-calm-follow-me.html
hidayu ayumie said…
singgah dr segmen yang same
gud luck

http://hidayuayumie.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-mama3farhanah.html
Farha Kimah said…
Salam kenal..dtg dr segmen yg sama. Gudluck dr sy ye :)

Jom join segmen cikgu
Pencarian Bloglist
Mieza Suhaini said…
hai, singgah sini :)
dari segmen sama <3

http://kanvasdakwat.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-mama3farhanah.html
Cikgu Norazimah said…
Datang dari segmen yang sama : http://mama3farhanah.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-mama3farhanah.html

All the best ~~
Singgah dari segmen yang sama
http://www.kisahsidairy.com/2015/03/first-giveaway-by-mama3farhanah.html
all the best ye!!
Nur Amalina said…
Gud luck..saya pun join..^_^
http://akubudakkayu.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-mama3farhanah.html
Hye, blogwalking sini bawah segmen yang sama. :)

http://ceritaejoy.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-mama3farhanah.html
Firzanah Azhar said…
singgah melawat :) nak inform juga senarai pemenang dah keluar, boleh check !

http://firzanahazhar1.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-mama3farhanah.html
Deanna Morni said…
singgah dari GA yang sama n done follow (^_^)

KAMEQ DEANNA

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Resipi Nasi Serai

Assalamualaikum.
Hai.
Hari-hari asyik makan nasi putih je bosan juga kan? Kadang-kadang nak juga cuba resepi lain daripada yang lain. Nak cuba masak nasi minyak pun dah jemu makan. Sebab lepas raya ni ramai orang buat kenduri kahwin. Jadi, lepas scroll dekat Facebook terjumpa pula resepi Nasi Serai, jadi apa lagi teruslah cuba. Bahan-bahan pun senang dan ringkas je.



Bahan-bahan:

2 cawan beras basmathi2 sudu besar minyak sapiSedikit rempah 4 beradik (bunga lawang, bunga cengkih, kulit kayu manis dan buah pelaga)3 batang serai (dititik)2 helai daun pandan diikatSetengah kuib pati ayam1 biji bawang besar (dihiris)1 inci halia (ditumbuk)4 ulas bawang (ditumbuk)3 cawan air (ikut cawan sukat nasi)Sedikit garam untuk perasa
Cara-cara :
Tumbuk bawang putih dan halia sehingga lumat. 
Kemudian hiris bawang besar dan titikkan serai Basuh rempah tiga beradik dengan mesra dan basuh juga berasa dan daun pandan sebersihnya dan toskan.

Panaskan periuk dan masukkan minyak sapi. Kemudian masukkan rempah 4 b…