Skip to main content

Drama Review: Hyde Jekyll Me

Assalamualaikum.

Hai, baru-baru ni Ai ada tertengok satu drama Korea yang baru kat OneHD. adalah tengok dalam 10 minit. Ai memang jarang sangat tengok tv. selalunya terperuk dalam bilik duk menghabiskan baca novel. takpun menghadap komputer update blog atau tengok kdrama/ drama melayu/ movie/ Running Man (bergantung pada mood).

          Masa tengok tu, macam eh best jugak citer ni. jadi best masa ternampak watak lelaki tu bukak spec dia. and I was like "wahh, handsome la pulak mamat nihhh." memula tu macam sombong gila mamat tu, dengan cermin mata dia (like a nerd. blerghh) pelakon perempuannya Han Ji Min. kalau Ji Min yang berlakon sah-sah la citer dia best. sebab dah dua drama yang Ai tengok (Ji Min berlakon) best gilaaa.

Semalam dah tengok episod kedua. well, tengok online je. sebab malas nak tunggu yang kat tv. bukan tau pun dia siarkan pukul berapa. masuk episod dua barulah nampak lelaki tu senyum. mak aihhh, ada dimple sehh. habis je cerita tu, cepat-cepat Ai Google search. laahhh, lelaki tu Hyun Bin rupanya!! hahaha selama ni Ai memang tak kenal sangat rupa Hyun Bin. nama tu pernahlah dengar. cuma tak ambik port sangat. tapi lepasni, Hyun Bin dah jadi salah sorang bias Ai. hahahaahah.

Hyde Jekyll me

Krisis identiti antara Robin atau Goo Seo Jin

Eyyyyyyy~

Synopsis

Goo Seo-Jin (Hyun Bin) has two different personalities. One of his personalities is cold like Hyde and the other is sweet like Jekyll. He works as the director of theme park Wonderland. Jang Ha-Na (Han Ji Min) works as the master and actress of a circus at Wonderland. Goo Seo-Jin tries to kick the circus out of Wonderland and Jang Ha-Na reorganizes the circus to stay. In the process, Jang Ha-Na falls in love with Goo Seo-Jin. 

Comments

Cik Candy said…
Mcm best aje citer ni..
A'eshah Badrul said…
hee cerita ni meamng best sangat cik candy. asyik la terlebih feeling bila tengok. heeee

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Giveaway Time By Aishah Badrulhisham

Assalamualaikum.

Giveaway kali ini merupakan giveaway kedua yang aku buat, dan akan dijalankan selama 2 minggu. Yeayyyy, tepuk tangan. Alhamdulillah, ada rezeki lebih bulan ni rasanya nak share dekat para blogger semua. Aku harap, ramailah yang sudi nak join giveaway aku ni. Hadiah kali ni istimewa sikit sebab korang berpeluang dapat 1 set produk kecantikan organik. Eksited tak? Selain tu, 2 helai wide shawl akan diberikan pada pemenang-pemenang yang bertuah.


Klik banner untuk join. 
Hadiah produk kecantikan organik ini ditaja oleh Qayra Signature . Di mana, produk-produk Qayra ni semuanya diperbuat daripada bahan-bahan organik yang semestinya halal dan selamat. Manakala, hadiah wide shawl pula ditaja oleh aku sendiri, sebagai tuan punya blog.
Set produk kecantikan : 1 Turmeric Cream, 1 Turmeric Soap & 1 Organic foundation.

Syarat Wajib Giveaway Tulis satu entri yang bertajuk "Giveaway Time by Aishah Badrulhisham"Follow blog : Aishah BadrulhishamFollow Instagram : @aishah.b…