Skip to main content

Tempat Makan Baru

Assalamualaikum.

          lama kan aku tak update pasal life event? sorry sorry I've lots of work to do. sibuk dengan homework, aktiviti koko, tusyen and so on. biasalah kehidupan pelajar SPM memang sibukk -_-" baiklah harini aku nak share satu tempat makan baru di Segamat! yeayy. baru je buka beberapa minggu yang lepas. suka tak? teruja tak nak tahu dekat mana?


okk siapa tahu PolkaDot Buffet, Steamboat & Grill? siapa pernah makan dekat restoran tu? restoran ni awalnya dibuka cuma di Batu Pahat. tapi sekarang pengusahanya telah meluaskan empayarnya dengan membuka cawangan baru dekat Segamat (tempat tinggalku. :D) 


banner PolkaDot yang diletak dekat area perumahan aku

restoran ni terletak di Jalan Genuang, Segamat bersebelahan dengan Juara Ikan Bakar dan berdekatan Giant Hypermarket. bagi orang-orang Segamat memang taulah dekat mana kan? apa yang menariknya tentang restoran ni dia mengamalkan sifat 'jangan membazir'. means? kita dah datang restorannya dan bayar ikut kepala. then kita kena habiskan semua jenis makanan yang kita order tu. kalau ada makanan lebihan (makan tak habis) harga tambahan akan dikenakan. kalau tak silap aku, sistem dia sama macam restoran-restoran kat Singapura. I think so.

          untuk promosi awal tahun dan baru buka cawangan baru, PolkaDot siap bagi best price untuk para pelanggan dari Segamat! Dewasa (RM17), Kanak-kanak (RM8) dan Warga Emas (RM12). apa tunggu lagi? jomlah makan dekat PolkaDot Buffet, Steamboat & Grill ni. dijamin sedappp. tak caya? meh cuba.



nyumm this is just delicious!

PolkaDot Buffet, Steamboat & Grill cawangan Segamat.

photo credit to: PolkaDot official fb

Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Giveaway Time By Aishah Badrulhisham

Assalamualaikum.

Giveaway kali ini merupakan giveaway kedua yang aku buat, dan akan dijalankan selama 2 minggu. Yeayyyy, tepuk tangan. Alhamdulillah, ada rezeki lebih bulan ni rasanya nak share dekat para blogger semua. Aku harap, ramailah yang sudi nak join giveaway aku ni. Hadiah kali ni istimewa sikit sebab korang berpeluang dapat 1 set produk kecantikan organik. Eksited tak? Selain tu, 2 helai wide shawl akan diberikan pada pemenang-pemenang yang bertuah.


Klik banner untuk join. 
Hadiah produk kecantikan organik ini ditaja oleh Qayra Signature . Di mana, produk-produk Qayra ni semuanya diperbuat daripada bahan-bahan organik yang semestinya halal dan selamat. Manakala, hadiah wide shawl pula ditaja oleh aku sendiri, sebagai tuan punya blog.
Set produk kecantikan : 1 Turmeric Cream, 1 Turmeric Soap & 1 Organic foundation.

Syarat Wajib Giveaway Tulis satu entri yang bertajuk "Giveaway Time by Aishah Badrulhisham"Follow blog : Aishah BadrulhishamFollow Instagram : @aishah.b…