Skip to main content

Tempat Makan Baru

Assalamualaikum.

          lama kan aku tak update pasal life event? sorry sorry I've lots of work to do. sibuk dengan homework, aktiviti koko, tusyen and so on. biasalah kehidupan pelajar SPM memang sibukk -_-" baiklah harini aku nak share satu tempat makan baru di Segamat! yeayy. baru je buka beberapa minggu yang lepas. suka tak? teruja tak nak tahu dekat mana?


okk siapa tahu PolkaDot Buffet, Steamboat & Grill? siapa pernah makan dekat restoran tu? restoran ni awalnya dibuka cuma di Batu Pahat. tapi sekarang pengusahanya telah meluaskan empayarnya dengan membuka cawangan baru dekat Segamat (tempat tinggalku. :D) 


banner PolkaDot yang diletak dekat area perumahan aku

restoran ni terletak di Jalan Genuang, Segamat bersebelahan dengan Juara Ikan Bakar dan berdekatan Giant Hypermarket. bagi orang-orang Segamat memang taulah dekat mana kan? apa yang menariknya tentang restoran ni dia mengamalkan sifat 'jangan membazir'. means? kita dah datang restorannya dan bayar ikut kepala. then kita kena habiskan semua jenis makanan yang kita order tu. kalau ada makanan lebihan (makan tak habis) harga tambahan akan dikenakan. kalau tak silap aku, sistem dia sama macam restoran-restoran kat Singapura. I think so.

          untuk promosi awal tahun dan baru buka cawangan baru, PolkaDot siap bagi best price untuk para pelanggan dari Segamat! Dewasa (RM17), Kanak-kanak (RM8) dan Warga Emas (RM12). apa tunggu lagi? jomlah makan dekat PolkaDot Buffet, Steamboat & Grill ni. dijamin sedappp. tak caya? meh cuba.



nyumm this is just delicious!

PolkaDot Buffet, Steamboat & Grill cawangan Segamat.

photo credit to: PolkaDot official fb

Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Temuduga Penolong Pegawai Farmasi

Hai.

          Selamat datang ke blog asing ini. For sure awak datang sini sebab dapat temuduga SPA bahagian Separa Perubatan kan? And for sure jawatan yang awak pilih ialah Penolong Pegawai Farmasi. Ok, terima kasih sebab sudi singgah. Harap entri ini dapat membantu untuk awak prepare apa yang patut. Oh, sebelum tu, tahniah ya sebab berjaya dalam Peperiksaan Online SPA.

1 April 2016




     Tarikh aku dapat panggilan surat temu duga tersebut. Syukur Alhamdulillah. Disebabkan ada lagi 19 hari untuk prepare, maka macam-macam benda keluar dalam kepala.

"Apa nak prepare?'

"Soalan apa dia akan tanya?"

"Penemu duga tu agaknya macam mana?"

and so on.

Langkah pertama, aku whatsapp cousin dengan kawan aku. Sebab dorang berdua dah pass interview dengan jayanya dan sekarang tengah belajar dalam bidang nursing. Sambil-sambil tu ada jugalah aku cari bloggers yang dah ada pengalaman interview separa perubatan SPA ni (macam yang awak tengah buat ni). So, daripada tips dorang, …