Skip to main content

Tahun Baru, Budak Baru

Assalamualaikum.

           cuti-cuti macam ni rileks sikit nak update blog. kalau hari sekolah, payah. eh? apasal kau cuti? baru naik sekolah dah cuti. hello, negeri Johor sekarang dah tukar schedule laa. mana ada lagi sekolah hari Jumaat. kami semua sekolah start hari Ahad sampailah Khamis. ngeee.

ok back to the topic. macam mana sekolah? best? seronok? kelas macam mana? as for me, tahun ni merupakan tahun terakhir aku sekolah. senior year wehh. hahaa. nama je senior. tapi perangai, otak semua macam budak sekolah rendah. you have to change that before you turned 17. muehehee.

          tahun baru, kelas baru, mesti ada budak baru juga kan? awhh itu perkara normal. semenjak form 4 kelas aku asyik dapat budak baru. sorang keluar, dua masuk. macam tulah ibaratnyaa. well, tahun ni still juga ada budak baru. masuk. lelaki. nama? tak perlu nak mention laa.

and the most annoying thing is bila ada budak baru masuk, fellows perempuan yang gediks gediks tu mulalah beraksi. oh God, what the hell is this? 


"wow, handsome nya dia." 
'siapa nama budak tu?"
"untunglah ada budak handsome dalam kelas kau."
"aku dah tangkap cintan dengan dia laa."

          semenjak budak tu masuk, aku dihujani dengan statement-statement ni. what so great about it? kau tak pernah nampak lelaki apa? yea, I admit dia ada rupa daripada budak lain. kau datang sekolah ni cari jodoh ke nak fokus SPM. kau lupa eh hujung tahun ni SPM menanti? duhh! 

let's make a relationship with dear SPM. he's been waiting for our acceptance. cubalah terima hakikat wahai budak-budak form 5 2014 oiiii. *Aishah, kau pun kena beringat sama*  jangan nak terjebak dengan cintan cintun ni. ok? stay health, stay happy and focus on SPM. :D


Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Giveaway Time By Aishah Badrulhisham

Assalamualaikum.

Giveaway kali ini merupakan giveaway kedua yang aku buat, dan akan dijalankan selama 2 minggu. Yeayyyy, tepuk tangan. Alhamdulillah, ada rezeki lebih bulan ni rasanya nak share dekat para blogger semua. Aku harap, ramailah yang sudi nak join giveaway aku ni. Hadiah kali ni istimewa sikit sebab korang berpeluang dapat 1 set produk kecantikan organik. Eksited tak? Selain tu, 2 helai wide shawl akan diberikan pada pemenang-pemenang yang bertuah.


Klik banner untuk join. 
Hadiah produk kecantikan organik ini ditaja oleh Qayra Signature . Di mana, produk-produk Qayra ni semuanya diperbuat daripada bahan-bahan organik yang semestinya halal dan selamat. Manakala, hadiah wide shawl pula ditaja oleh aku sendiri, sebagai tuan punya blog.
Set produk kecantikan : 1 Turmeric Cream, 1 Turmeric Soap & 1 Organic foundation.

Syarat Wajib Giveaway Tulis satu entri yang bertajuk "Giveaway Time by Aishah Badrulhisham"Follow blog : Aishah BadrulhishamFollow Instagram : @aishah.b…