Skip to main content

My Lips My Confident

Assalamualaikum.

          bibir merupakan aset penting bagi manusia. lebih-lebih lagi perempuan. cuba bayangkan kalau korang dilahirkan tanpa bibir. errk, macam mana tu? mesti hodoh rupanya. disebabkan Allah dah kurniakan bibir yang cantik, comel ni pada kita, jadi kita sebagai peminjam kenalah jaga bibir kita dengan baik. bibir yang cantik, sihat akan mencerminkan kecantikkan seseorang.

cuba kalau kita ternampak someone yang bibir dia pucat. haa bukan je pucat, merekah, mengelupas dan sebagainya. apa first impression kita? agak-agak nak dekat tak? ok, let say kalau bibir kita yang macam tu. korang terasa nak keluar rumah? nak berhadapan dengan orang? mesti taknak kan? tak semena-mena confident level down. takkanlah sepanjang masa nak cover mulut.

          jadi, sebagai pengguna setia 'LipIce', aku syorkan korang pakai pelembap bibir jenama LipIce. berbaloi ok. dalam LipIce tu ada ingredients yang sangat bagus untuk bibir. paling best tentang LipIce ni, reka bentuk dan corak dia lebih young, stylo and trendy. sangat sesuai untuk para remaja cam kita-kita ni. macam-macam jenis LipIce ada. ada yang perisa buah-buahan tapi tak berwarna. ada yang boleh tukar warna, ada juga yang boleh buat bibir kita lebih soft, glossy dan sebagainya. best kann?

kalau tak silap, LipIce ada 5 jenis lipbam. antaranya: 

LipIce Fruity.
yang ni sesuai dipakai setiap hari. untuk student sekolah pun ok.
sebab yang ni kalau pakai dia tak ada warna. so bibir kita nampak natural je.
fungsi dai melembapkan bibir dan melindungi bibir dengan baik.
rasa buah-buahan dan mengekalkan 'cool' feeling. best wehhhh.

LipIce Lip Pot
ini pula kena pakai waktu malam. 
fungsi dia untuk memperbaiki dan melembapkan bibir.

LipIce Sheer Colour
yang ni gincu magik namanya.
warna gincu ni akan bertukar jadi warna pink  yang berbeza
 mengikut jenis bibir seseorang. hebatnya! 

LipIce Colour Gloss
yang ni dia boleh tukarkan bibir kita jadi glitter macam
lampu spotlight. hahaaa
dan paling penting mestilah dia melindungi dan melembapkan bibir.

LipIce Water Colour
ni untuk membuatkan bibir kita berwarna lebih menarik
dan melembap serta melindungi bibir.

p/s: cepat dapatkan pelembap bibir LipIce di farmasi, hypermarket, supermarket. sekarangg!






 


Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Senarai Make Up Brand yang Berkualiti

Assalamualaikum.

          Hai. Harini adalah nak share sikit pasal brand make up yang tengah meletups letups sekarang ni. Maklumlah, semenjak dah masuk dunia media ni dah pandai la sikit-sikit bab kecantikan, bab make up dan yang paling penting dah baca majalah CLEO yang memang sarat dengan maklumat make up dan brand make up terkini.


Urban Decay

Siapa tak kenal Urban Decay? UD memang sangat famous dengan dia punya eyeshadow pallet. Even aku pun tak ketinggalan menggunakan eyeshadow pallet jenama UD ni. Yang aku guna NAKED3. Memang best sangat brand ni, macam-macam jenis eyeshadow pallet korang boleh pilih, ada nude set, smokey set eh macam-macam lagilah!
          Di samping combinasi warna dia yang tahan lama dan cantik, UD ni pun senang nak apply. Tak payah nak tenyeh banyak-banyak sampai jadi hantu cina. Walaupun celet sikit, dah ada eyeshadow melekat pada kelopak mata korang. Lagi yang best, setiap set eyeshadow ni dia sediakan sekali eyeshadow brush. Senanglah kan kalau korang ta…