Skip to main content

Herbalife - TC Formula

Assalamualaikum.

          jeng jeng jeng. harini aku nak story pasal produk Herbalife yang baru. erm baru tak baru, dah setahun jugak la dia dekat pasaran Malaysia. kira masih 'muda' lagi lah ye? hhe, are you guys anticipating? hehee. ok kali ni I nak story pasal TC Formula. nama penuh untuk TC Formula ni ialah Total Control Formula. haa ingat korang je ada nama penuh? 

baiklah, tanpa melengahkan masa apa kata kita survey dulu rupa paras TC Formula ni. kata orang, kalau nakkan sesuatu kena tengok rupa dia dulu. haa meh mehh.


Hai, nama saya TC Formula

dan, ini rupa saya yang kacakk. walaupun hitam tapi berkhasiat tau

          macam mana? terpikat tak? tak? ohh nak kenal dengan lebih mendalam? orite orite. I'll tell you more about TC ok. TC Formula ni diperbuat daripada beberapa ramuan tradisional seperti teh oolong, teh hijau, teh hitam serta ekstrak halia. adun punya adun bahan-bahan tu, jadilah TC.


"apa yang menarik tentang TC ni?" ia dapat membantu memaksimumkan kita punya weight management programme! jadi untuk sesiapa yang nak kurus, langsing, slim tu try lah makan TC. confirm tak menyesal. selain tu ia juga membantu membakar lemak, meningkatkan metabolisme badan, menjadi antioksidan, meningkatkan kesihatan badan dan yang paling best sekali, ia dapat mengawal selera makan. "woww, it's so amazing." yea memang amazing, satu produk tapi memberi 1001 kebaikan.

"tell me more about TC. rasa dah jatuh cintalahh." ok I'll give you an example situation. ice-cream, fast food, atau makanan-makanan berlemak yang lain, susah kan nak buang bila dah masuk dalam badan? jadi, bila korang dah makan makanan berlemak yang tinggi like ice cream, fast food and so on, then korang telan satu tablet TC.


sedap dan menghidap. :/

          "lepas telan apa jadi?" lepas dah telan, korang akan dapati badan korang mula berpeluh dan tiba-tiba rasa nak poo poo. selain tu, ia juga boleh mengawal nafsu makan makanan berlemak korang tu. lepas dah telan TC mesti korang dah tak pandang makanan berlemak tadi. sebabnya, korang dah terasa nak poo poo. so dah tak fikir pasal makan lagi. hahaaha. ada ke orang fikir pasal makanan masa poo poo? -_- kalau ada, kau pengotor! I think statement tadi dah mengarutlahh. back to the topik lah makcikk.

berpeluh 

dan poo poo

"macam mana nak makan TC ni?" makan pun taktahu? eishh ambil tablet tu sebiji, pastu telan. dahh siapp. agak-agak tercekik minumlah air. kang mati tercekik pulak. nanti keluar paper 'Seorang Pengguna Herbalife Mati Tercekik'. sebabkan kes remeh tu semua orang dah taknak makan Herbalife. jahat kau! kau yang makan tak betul -_-

          macam yang I cakap tadi, TC ni boleh menguruskan badan kan? tapi mesti ada yang salah faham nanti kalau tak explane detail. bukan maknanya, makan sebiji TC dah boleh kurus. takk. korang kena juga consume produk Herbalife yang lain (shake a.k.a formula 1, teamix, aloe concentration). kalau makan semua ni, barulah boleh slim, langsing, kurus dengan cepat pantas berkilat. heee.


looks like I dah membebel panjang-panjang. takkan takda yang minat kot? ada kann? dah tu takyah segan-segan nak bagitahuu. 

p/s: PM my sis untuk beli TC Formula

whatsapp: 013-7117140







Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Giveaway Time By Aishah Badrulhisham

Assalamualaikum.

Giveaway kali ini merupakan giveaway kedua yang aku buat, dan akan dijalankan selama 2 minggu. Yeayyyy, tepuk tangan. Alhamdulillah, ada rezeki lebih bulan ni rasanya nak share dekat para blogger semua. Aku harap, ramailah yang sudi nak join giveaway aku ni. Hadiah kali ni istimewa sikit sebab korang berpeluang dapat 1 set produk kecantikan organik. Eksited tak? Selain tu, 2 helai wide shawl akan diberikan pada pemenang-pemenang yang bertuah.


Klik banner untuk join. 
Hadiah produk kecantikan organik ini ditaja oleh Qayra Signature . Di mana, produk-produk Qayra ni semuanya diperbuat daripada bahan-bahan organik yang semestinya halal dan selamat. Manakala, hadiah wide shawl pula ditaja oleh aku sendiri, sebagai tuan punya blog.
Set produk kecantikan : 1 Turmeric Cream, 1 Turmeric Soap & 1 Organic foundation.

Syarat Wajib Giveaway Tulis satu entri yang bertajuk "Giveaway Time by Aishah Badrulhisham"Follow blog : Aishah BadrulhishamFollow Instagram : @aishah.b…