Skip to main content

Busy busy dan terus busy

Assalamualaikum.

          yeayyy harini dah hari Khamis maknanya esok cuti. hemph! takyah nak suka sangat ok. setakat cuti sehari je apa yang seronok? hari Sabtu dah start sekolah (sekolah ganti). cakap pasal sekolah gantii semua orang pun tak sukaa. arghh malas nak bangun awal, malam sabtu ialah malam untuk tidur lewat (sebab tengok Maharaja Lawak and kemudian sambung tengok Running Man sampai pagi) dan blaa bla bla. am I right? hahaaa!



minggu ni minggu yang agak pack juga bagi aku. eh eh jap. bukan setiap minggu pun jadual kau memang pack ke? erm whatever laa. yang penting minggu ni dengan minggu depan merupakan minggu penyeksaan. why? sebab banyak homework cikgu bagi (berlambak-lambak ok!) lepastu dengan aktiviti koko yang sampai petang tambah lagi dengan sekolah ganti. ohmaigod! setiap kali nak cuti 'panjang' mesti kena lalui minggu penyeksaan camni. duhh! 

          memandangkan esok cuti maka aku pun mulalah start cari template-template untuk jahit felt. mak aihh makin banyak pulak tempahan. makin aku nak kurangkan makin ramai yang datang menempah. kuang asam betul kengkawan aku nii. saje je tauu. nasib baik bayar. hahaa! bukan setakat tu jeee, aku kena siapkan jugak jadual waktu + kemaskini papan kenyataan untuk kelas aku, lepastu kena cari bahan untuk lisan BM and BI lagi. aduihhh banyak kerja betul eh awal-awal tahun cenggini. -_- realiti kehidupan seorang yang bergelar pelajar katanyaaa. nasib baiklah last year.


ada 8 jenis keychain yang aku kena jahit. 
sabar okeh kengkawan ku. . .

sebagai AJK keceriaan kelas yang bertanggungjawab
aku dah prepare semua. tinggal duduk diam dan siapkan jeh. -,-

p/s: maaf kalau anda rasa entry ni agak mengarut. sememangnya fius otak saya tak berfungsi dengan baik sekarang.mehhh. tapi sebab rasa nak jugak update maka keluarlah entry merepek ni. *apa aku cakap ni* -_-" ohh apa-apa pun bye! 


Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Temuduga Penolong Pegawai Farmasi

Hai.

          Selamat datang ke blog asing ini. For sure awak datang sini sebab dapat temuduga SPA bahagian Separa Perubatan kan? And for sure jawatan yang awak pilih ialah Penolong Pegawai Farmasi. Ok, terima kasih sebab sudi singgah. Harap entri ini dapat membantu untuk awak prepare apa yang patut. Oh, sebelum tu, tahniah ya sebab berjaya dalam Peperiksaan Online SPA.

1 April 2016




     Tarikh aku dapat panggilan surat temu duga tersebut. Syukur Alhamdulillah. Disebabkan ada lagi 19 hari untuk prepare, maka macam-macam benda keluar dalam kepala.

"Apa nak prepare?'

"Soalan apa dia akan tanya?"

"Penemu duga tu agaknya macam mana?"

and so on.

Langkah pertama, aku whatsapp cousin dengan kawan aku. Sebab dorang berdua dah pass interview dengan jayanya dan sekarang tengah belajar dalam bidang nursing. Sambil-sambil tu ada jugalah aku cari bloggers yang dah ada pengalaman interview separa perubatan SPA ni (macam yang awak tengah buat ni). So, daripada tips dorang, …