Skip to main content

Busy busy dan terus busy

Assalamualaikum.

          yeayyy harini dah hari Khamis maknanya esok cuti. hemph! takyah nak suka sangat ok. setakat cuti sehari je apa yang seronok? hari Sabtu dah start sekolah (sekolah ganti). cakap pasal sekolah gantii semua orang pun tak sukaa. arghh malas nak bangun awal, malam sabtu ialah malam untuk tidur lewat (sebab tengok Maharaja Lawak and kemudian sambung tengok Running Man sampai pagi) dan blaa bla bla. am I right? hahaaa!



minggu ni minggu yang agak pack juga bagi aku. eh eh jap. bukan setiap minggu pun jadual kau memang pack ke? erm whatever laa. yang penting minggu ni dengan minggu depan merupakan minggu penyeksaan. why? sebab banyak homework cikgu bagi (berlambak-lambak ok!) lepastu dengan aktiviti koko yang sampai petang tambah lagi dengan sekolah ganti. ohmaigod! setiap kali nak cuti 'panjang' mesti kena lalui minggu penyeksaan camni. duhh! 

          memandangkan esok cuti maka aku pun mulalah start cari template-template untuk jahit felt. mak aihh makin banyak pulak tempahan. makin aku nak kurangkan makin ramai yang datang menempah. kuang asam betul kengkawan aku nii. saje je tauu. nasib baik bayar. hahaa! bukan setakat tu jeee, aku kena siapkan jugak jadual waktu + kemaskini papan kenyataan untuk kelas aku, lepastu kena cari bahan untuk lisan BM and BI lagi. aduihhh banyak kerja betul eh awal-awal tahun cenggini. -_- realiti kehidupan seorang yang bergelar pelajar katanyaaa. nasib baiklah last year.


ada 8 jenis keychain yang aku kena jahit. 
sabar okeh kengkawan ku. . .

sebagai AJK keceriaan kelas yang bertanggungjawab
aku dah prepare semua. tinggal duduk diam dan siapkan jeh. -,-

p/s: maaf kalau anda rasa entry ni agak mengarut. sememangnya fius otak saya tak berfungsi dengan baik sekarang.mehhh. tapi sebab rasa nak jugak update maka keluarlah entry merepek ni. *apa aku cakap ni* -_-" ohh apa-apa pun bye! 


Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Giveaway Time By Aishah Badrulhisham

Assalamualaikum.

Giveaway kali ini merupakan giveaway kedua yang aku buat, dan akan dijalankan selama 2 minggu. Yeayyyy, tepuk tangan. Alhamdulillah, ada rezeki lebih bulan ni rasanya nak share dekat para blogger semua. Aku harap, ramailah yang sudi nak join giveaway aku ni. Hadiah kali ni istimewa sikit sebab korang berpeluang dapat 1 set produk kecantikan organik. Eksited tak? Selain tu, 2 helai wide shawl akan diberikan pada pemenang-pemenang yang bertuah.


Klik banner untuk join. 
Hadiah produk kecantikan organik ini ditaja oleh Qayra Signature . Di mana, produk-produk Qayra ni semuanya diperbuat daripada bahan-bahan organik yang semestinya halal dan selamat. Manakala, hadiah wide shawl pula ditaja oleh aku sendiri, sebagai tuan punya blog.
Set produk kecantikan : 1 Turmeric Cream, 1 Turmeric Soap & 1 Organic foundation.

Syarat Wajib Giveaway Tulis satu entri yang bertajuk "Giveaway Time by Aishah Badrulhisham"Follow blog : Aishah BadrulhishamFollow Instagram : @aishah.b…