Skip to main content

Nuffnang bagi status Glitterati

Assalamualaikum.

          Selamat pagi! hhe mood aku pagi ni baik sangat. mana taknyaa. bila bukak je website Nuffnang terus nampak status ''Glitterati'' kat atas. Ya Allah, rasa nak terlompat je bila nampak status tu. Alhamdulillah, tak sia-sia aku gigih update blog setiap hari semata-mata nak tarik perhatian Nuffnang. Allah dah bantu aku untuk lebih kehadapan. :) kalau tak silap aku, aku baru lagi join Nuffnang ni. tak sampai dua minggu join, Nuffnang dah bagi respons yang positif.


mesti korang nak tahu kan apa tu Glitterati? sampai aku teruja gila bila dapat status ni. Glitterati ni sebenarnya status untuk pemilik akaun Nuffnang yang eksklusif, atau V.I.P. status ni akan diberi kepada blogger-blogger yang tak letak iklan lain dalam blog dia selain iklan Nuffnang. dann yang bestnya, kalau korang dapat status ni, korang akan dapat banyak kelebihan. 

Kelebihan Blogger yang berstatus Glitterati:
  • Earning anda akan meningkat lebih banyak berbanding blogger yang berstatus ordinary
  • Anda akan dibayar sebanyak RM 0.25  setiap klik berbanding blogger biasa iaitu RM 0.15
  • Anda akan berpeluang mendapat Buffered Earning (BE) berbanding blogger biasa yang mungkin takkan dapat langsung
  • Anda akan mendapat bayaran dalam masa 30 hari selepas tarikh cashout berbanding blogger biasa iaitu selama 60 hari
  • Pihak pengiklanan lebih mengutamakan blogger yang berstatus Gliterrati untuk pengiklanan
  • Pihak Nuffnang memperuntukkan 70% event untuk blogger yang berstatus Glitterati dan 30% untuk blogger yang berstatus ordinary

          best kan? so bagi sesiapa yang belum daftar Nuffnang, jom daftar cepat-cepat. ;D untuk para blogger yang dah daftar, tapi masih tak dapat status ni, aku nasihatkan korang sentiasa update blog (kekal aktif) dan yang paling penting jangan menduakan Nuffnang. means, jangan letak iklan lain selain daripada iklan Nuffnang dalam blog korang. kalau dah dapat status ''Glitterati'', pun jangan sesekali gatal tangan nak letak iklan dari pihak lain. sebab nanti pihak Nuffnang akan dapat ditect dan status ''Glitterati'' korang akan ditarik. haa, takmau lah macam tu kan? jadi, setialah pada Nuffnang je. 

credit info kelebihan Glitterati: http://tieysmilez.blogspot.com




Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Giveaway Time By Aishah Badrulhisham

Assalamualaikum.

Giveaway kali ini merupakan giveaway kedua yang aku buat, dan akan dijalankan selama 2 minggu. Yeayyyy, tepuk tangan. Alhamdulillah, ada rezeki lebih bulan ni rasanya nak share dekat para blogger semua. Aku harap, ramailah yang sudi nak join giveaway aku ni. Hadiah kali ni istimewa sikit sebab korang berpeluang dapat 1 set produk kecantikan organik. Eksited tak? Selain tu, 2 helai wide shawl akan diberikan pada pemenang-pemenang yang bertuah.


Klik banner untuk join. 
Hadiah produk kecantikan organik ini ditaja oleh Qayra Signature . Di mana, produk-produk Qayra ni semuanya diperbuat daripada bahan-bahan organik yang semestinya halal dan selamat. Manakala, hadiah wide shawl pula ditaja oleh aku sendiri, sebagai tuan punya blog.
Set produk kecantikan : 1 Turmeric Cream, 1 Turmeric Soap & 1 Organic foundation.

Syarat Wajib Giveaway Tulis satu entri yang bertajuk "Giveaway Time by Aishah Badrulhisham"Follow blog : Aishah BadrulhishamFollow Instagram : @aishah.b…