Skip to main content

Johor Premium Outlet

Assalamualaikum.

          almost a week since aku tak update blog. and now I'm backk. hhe. ok, memandangkan aku baru je balik dari JB so harini aku nak cerita sikitlah pasal pengalaman aku sendiri yang pergi shopping dekat Johor Premium Outlet (JPO) semalam. walaupun nampak tajuk tu cam entah apa-apa, but I don't care. aku nak story jugakk. haha. haritu pergi Padang, sekarang jenjalan JB pulak? haha memang tak betah duduk rumah. it's holiday right? XD 




siapa yang pernah pergi JPO tu? cuba angkat tangan? hhe I bet ramai diantara korang yang dah pernah pergi kan? seriously, sejak JPO tu dibuka, this is the first time aku menjejakkan kaki ke JPO tu. selama ni aku pernah dengar je orang dok sibuk cerita pasal JPO. so sekarang ni aku sendiri dah pergi. and how is it? oklaaa, banyak brand yang aku sukaaa. such as LeSportsac, ELLE, Victoria's Secret and so on. banyak kan? dah la branded, murah pulak tu. ada less from 50% to 70%. best ke takk?
      
          untuk korang yang taktau kat mana letaknya JPO ni, meh sini aku bagitau. JPO ni terletak di daerah Kulai, Johor. JPO ni juga merupakan pusat membeli-belah utama di Iskandar Malaysia. (kalau nak tau apa tu Iskandar, boleh Google sendiri ok?) macam yang aku cakap tadi, JPO ni hanya jual barang-barang yang berjenama antarabangsa. bukan saja berjenama, malah murah. and the most important thing is, barangnya original.



jadi, bagi penggemar barang-barang berjenama, aku syorkan korang beli dekat JPO ni. tak rugi pun. barang-barangnya semua the latest punya. so don't worry ok? waktu operasi JPO ni bermla dari pukul 10 a.m sehinggalah pukul 10 p.m. tapi kalau boleh elakkan pergi selepas pukul 9.30 p.m. sebab time tu kebanyakan kedai diaorang dah get ready nak tutup. so kalau datang juga, nanti korang balik dengan tangan kosong je. tak syok lah kan?

antara brand-brand yang ada dekat JPO. tapi
sebenarnya ada banyak lagi brand. :)

          sebenarnya, idea nak shopping kat JPO ni idea abang ipar aku. saje je nak bawak kitaorang pergi jalan-jalan. awalnya malam Sabtu haritu kitaorang pergi (lepas abang ipar balik kerja) tapi sampai sana dapat jalan je. tak beli barang. sebab kebanyakan kedai kat situ dah tutup. tapi orang dalam outlet tu still ramai. huh? keesokkan harinya (Sabtu) kitaorang pergi lagi. kali ni sure tak tutup punya. jalan sana jalan sini, jumpa jugak barang yang berkenan di hati. sebenarnya, niat di hati memang nak pergi cari perfume Victoria's Secret. 

                                                
masa tengah jalan-jalan tu terjumpa pulak 'Orang Emas' dekat depan escalator. kesian je aku tengok 'Orang Emas' ni. rasa nak je bagi duit. kesian tengok dia berdiri sepanjang hari. dahlah takda sape yang hiraukan dia.  aku tak pastilah apa fungsi dia dekat situ. tapi bila tengok dia berdiri statik je buatkan aku rasa nak belikan dia makanan. maybe dia belum makan? ohh keisannya. T.T 
'Orang Emas' . 




gambar dekat atas tu ialah antara barang-barang yang aku beli. hehe. memang tak banyak. kalau nak beli banyak, at least kena ada rm1000 lah dalam poket. baru best shopping. penuh satu bonet. hahah (mungkin ada sesetengah orang fikir rm1000 tu masih tak mencukupi. ;P) mesti pelik kan? kenapalah aku beli perfume sampai dua. haha, perfume  yang warna purple (Pure Seduction) dengan body butter (Sweet Charm) tu akak aku punya. and perfume botol biru (Aqua Kiss) tu aku punya. dua-dua tu jenama Victoria's Secret. kitaorang beli tiga barang tu, baru RM129. 

          lebih murah dan lebih jimat kan? so kalau korang nak beli set Victoria's Secret ni, better beli tiga jenis barang terus. kalau beli satu je perfume, harga dia around RM70+. tapi kalau beli 3 perfume, satu perfume tu jadi RM40+ banyaknya jimatttt. :)) ohh yang dalam plastik PADINI tu aku beli dress 3 helai (aku, akak, and umi), long sleeve t-shirt dengan white t-shirt. harga overall aku taktau sebab akak aku yang jadi tukang bayar. heheh. :)

p/s: cepat-cepatlah pergi Johor Premium Outlet for those yang jenis kaki shopping tuu. tak rugiiii :D





Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Temuduga Penolong Pegawai Farmasi

Hai.

          Selamat datang ke blog asing ini. For sure awak datang sini sebab dapat temuduga SPA bahagian Separa Perubatan kan? And for sure jawatan yang awak pilih ialah Penolong Pegawai Farmasi. Ok, terima kasih sebab sudi singgah. Harap entri ini dapat membantu untuk awak prepare apa yang patut. Oh, sebelum tu, tahniah ya sebab berjaya dalam Peperiksaan Online SPA.

1 April 2016




     Tarikh aku dapat panggilan surat temu duga tersebut. Syukur Alhamdulillah. Disebabkan ada lagi 19 hari untuk prepare, maka macam-macam benda keluar dalam kepala.

"Apa nak prepare?'

"Soalan apa dia akan tanya?"

"Penemu duga tu agaknya macam mana?"

and so on.

Langkah pertama, aku whatsapp cousin dengan kawan aku. Sebab dorang berdua dah pass interview dengan jayanya dan sekarang tengah belajar dalam bidang nursing. Sambil-sambil tu ada jugalah aku cari bloggers yang dah ada pengalaman interview separa perubatan SPA ni (macam yang awak tengah buat ni). So, daripada tips dorang, …