Skip to main content

Travelog: Padang, Indonesia [Part 4]

Assalamualaikum.

          eh eh dah part last dah? sedihnya rasaaa. korang sedih tak? hahaa. I wonder if I have another great vacation like this. setakat ni, ni je percutian family yang paling best bagi aku. yang lain tu bukannya tak best. cumaaa. . . hmm taknak ingatlaaa. :')


Bismillah. . . 


Day 4, (25 Nov 2013) last day in Padang. sob sob. sedih and sayu je pagi tu. taknak balikk. T.T

pagi tu kitaorang pangun seawal 3 pagi. sebab pukul 4.30 a.m nanti encik supir dah datang. tetiba lepas mandi, orang hotel call bilik aku semata-mata nak pastikan yang kitaorang dah bangun. mana tau takut terlajak tidur. kehkeh. padahal malam tu bukannya aku tidur lena sangat. asyik fikir dah nak balik Malaysia je. (nampak tak betapa beratnya hati aku?)




          tepat pukul 4.30 pagi (encik supir ni sangat menepati masa) encik supir pun sampai dah dekat depan pintu hotel. macam biasa perjalanan dari hotel ke airport mengambil masa dua jam lebih. luar sana dahla gelap, sunyi pulak tuu. hmm terasa sayu betul pagi tu. semua orang dalam van pun tak cakap apa-apa. masing-masing layan perasaan (agaknya). last-last aku tertidur kat belakang tu akibat mengantuk yang dah tak boleh nak tahan-tahan lagi. lagi baik aku tidur kan? kang tak masal aku nangis pulak dalam van tu (huh, emo betul) . bila tersedar je, encik supir berhentikan van dekat stesen minyak sebab nak solat subuh.

Encik supir dah datang. tengok? Anak sedara aku 
tak mandi lagi.

pejam celik dah pun sampai kat Minangkabau Airport. rasanya time tu dah pukul 6.45 a.m. macam biasa, scan luggage and so on. then pukul 8.15 a.m dah ready masuk platform nak depart. sementara nak tunggu flight tu sempat jugak aku melayan perasaan aku lagi. bila dah masuk flight pun aku still lagi melayan perasaan. masuk masuk je aku terus pandang tingkap (kebetulan seat aku tepi tingkap lagi). time tu dah rasa air mata nak menitis. nasib baik sebelah aku seat aku kosong, so boleh emo kejap. rasa berat betul hati ni nak tinggalkan bumi Padang. banyak sangat kenangan yang aku dengan family dah cipta selama 4 hari kitaorang dekat sana. wahhh sebaknyaaa. banyak kali kot aku cakap ''selamat tinggal'' masa dalam flight tu. 
          
          kesimpulannya, this is the great holiday that I've ever imagine. Insya allah, I'll remember this moment forever and ever and ever. wahhh sedih betul ni. mengingatkan je hari 'tu' dah boleh buat aku rasa sedih. sungguh aku rindukan bumi Padang. suasana dekat sana. ohh I miss everything about Padang. seriously bro! 

Minangkabau Airport, Padang Indonesia.

p/s : soryy, takda banyak gambar. 






Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Giveaway Time By Aishah Badrulhisham

Assalamualaikum.

Giveaway kali ini merupakan giveaway kedua yang aku buat, dan akan dijalankan selama 2 minggu. Yeayyyy, tepuk tangan. Alhamdulillah, ada rezeki lebih bulan ni rasanya nak share dekat para blogger semua. Aku harap, ramailah yang sudi nak join giveaway aku ni. Hadiah kali ni istimewa sikit sebab korang berpeluang dapat 1 set produk kecantikan organik. Eksited tak? Selain tu, 2 helai wide shawl akan diberikan pada pemenang-pemenang yang bertuah.


Klik banner untuk join. 
Hadiah produk kecantikan organik ini ditaja oleh Qayra Signature . Di mana, produk-produk Qayra ni semuanya diperbuat daripada bahan-bahan organik yang semestinya halal dan selamat. Manakala, hadiah wide shawl pula ditaja oleh aku sendiri, sebagai tuan punya blog.
Set produk kecantikan : 1 Turmeric Cream, 1 Turmeric Soap & 1 Organic foundation.

Syarat Wajib Giveaway Tulis satu entri yang bertajuk "Giveaway Time by Aishah Badrulhisham"Follow blog : Aishah BadrulhishamFollow Instagram : @aishah.b…