Skip to main content

Herbalife-Soothing Gel

Assalamualaikum.

Soothing Gel? apa tuu. ok ok Soothing Gel ni antara the best produk dalam Herbalife. Gambar kat bawah ni ialah rupa Soothing Gel :) 



Tadaaa. ini dia Soothing Gel.

Macam biasalah, mana-mana produk Herbalife yang aku dah guna, aku akan share dekat sini. :) cakap pasal Soothing Gel ni, dia diperbuat daripada extract Aloe Vera. semua pun sedia maklum yang Aloe Vera ni sangat sangat sangat bagus untuk kulit. Kalau korang nak tau, Aloe Vera ni sebenarnya dah lama digunakan oleh Cleopatra (tak kenal? ohh dia isteri Firaun) untuk kecantikan. and korang pun tau yang Cleopatra ni memang terkenal dengan kulit muka dia yang cantik kan? so, Aloe Vera ni lah rahsia kecantikan dia. 

          Macam yang semua orang tau, kita ni sebagai manusia biasa memang tak boleh lari daripada tercedera, ada masalah jerawat dan parut sana sini kan? Like me, aku dulu ada masalah jerawat (huuh memang tak suka citer pasal ni). agak teruk jugaklaa. tak cukup dengan jerawat, dia tambah lagi dengan parut jerawat (maklumlaa tangan gatal pegi picit) . tapi, lepas aku dah try Herbalife (Formula 1 and Soothing Gel), alhamdulillah kulit muka aku dah semakin baik. parut jerawat hilang and jerawat pun dah tak keluar sangat. kalau keluar pun adalah dalam sebiji dua. huuu resultnya besst kann . :) bila kulit muka dah elok, barulah aku try guna set Radiant C tu. alhamdulillah, kulit semakin baik. 

contoh testimoni lain.

 Kesimpulannya, Soothing Gel ni bukan setakat bagus untuk melembapkan dan melicinkan kulit malahan buat kulit kita rasa lebih segar dan yang paling penting, boleh hilangkan parut-parut (degil dan tak degil) dalam masa yang singkat. tapi syaratnya, kena rajinlah sapu benda ni dekat kulit korang yang bermasalah tu. :) ohh lagi satu, kalau korang ada luka ke, kulit melecur ke, cepat-cepat sapu Soothing Gel ni ok. tak payah  sapu minyak gamat ke apa ke. sapu benda ni, insya allah kulit korang lagi cepat baik. 

          Kalau nak ikut cara aku, aku sapu gel ni waktu malam (sebelum tidur). macam biasalah, setiap malam sapu. aku pakai Soothing Gel ni tak banyak. picit sikit je (tapi cukup untuk seluruh muka). haha sebab apa? sebab nak jimat. harga produk Herbalife ni memang la mahal sikit. hhe. tapi sebotol Soothing Gel tu sebenarnya boleh tahan lama. aku beli gel ni awal tahun haritu (bulan Mac) sampai sekarang (Nov) masih ada lagi. tapi dah tak banyaklaaa. next month aku nak order dengan akak aku. hhe. 

p/s: kalau korang berminat dengan Soothing Gel ni, janganlah malu-malu nak pm aku dekat fb          ok?  :) boleh cari fb aku dekat bahagian "Link" .

     

Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Giveaway Time By Aishah Badrulhisham

Assalamualaikum.

Giveaway kali ini merupakan giveaway kedua yang aku buat, dan akan dijalankan selama 2 minggu. Yeayyyy, tepuk tangan. Alhamdulillah, ada rezeki lebih bulan ni rasanya nak share dekat para blogger semua. Aku harap, ramailah yang sudi nak join giveaway aku ni. Hadiah kali ni istimewa sikit sebab korang berpeluang dapat 1 set produk kecantikan organik. Eksited tak? Selain tu, 2 helai wide shawl akan diberikan pada pemenang-pemenang yang bertuah.


Klik banner untuk join. 
Hadiah produk kecantikan organik ini ditaja oleh Qayra Signature . Di mana, produk-produk Qayra ni semuanya diperbuat daripada bahan-bahan organik yang semestinya halal dan selamat. Manakala, hadiah wide shawl pula ditaja oleh aku sendiri, sebagai tuan punya blog.
Set produk kecantikan : 1 Turmeric Cream, 1 Turmeric Soap & 1 Organic foundation.

Syarat Wajib Giveaway Tulis satu entri yang bertajuk "Giveaway Time by Aishah Badrulhisham"Follow blog : Aishah BadrulhishamFollow Instagram : @aishah.b…