Skip to main content

Herbalife-Formula 1

Assalamualaikum.

Seperti yang telah dijanjikan, harini aku nak share tentang shake. remember? aku pernah tulis dalam entri yang lepas, kalau nak kulit cepat gebu ala-ala Korean, kena minum shake right? Actually nama dia bukanlah 'shake'. tapi nama dia formula 1. tapi disebabkan kita 'shake' dia untuk minum, so secara tak langsung, perkataan tu dah jadi nama lain untuk Formula 1. lagipun sebutan dia lebih simple kan? :)) mesti korang tertanya tanya macam manalah rupanya 'shake' ni? haaa sila tengok bawah. 



Inilah dia rupa 'shake' tu. nampak sedap kan?

        Yes. rasa dia memang superb sedap. daebakkk (terbaik). macam yang korang nampak, 'shake' ni ada 5 jenis perisa. start dari kiri tu, perisa Cuppucino, Coklat, Vanilla, Strawberi dan Tropical Fruit. semua perisa kat atas aku dah rasa. rasa semuanya sedap belaka. cuma yang jadi favourite aku cuma perisa coklat and strawberi. yang lain ok jugakk :) If korang nak tau, perisa Tropical Fruit ni dia special sikit. sebab dia ada macam-macam rasa (buah). nama pun tropical fruit kan? mula-mula minum nak muntah jugaklaa. tapi bila minum kali kedua, tekak aku dah boleh adapt dahh. hhe bestt :))

Cakap pasal 'shake' ni, korang mesti nak tau kan apa kebaikannya right? ok, kat sini aku story. 'shake' ni ialah sejenis minuman yang mengandungi semua basic needs yang badan kita perlukan. berdasarkan pengetahuan aku, 'shake' ni ada 55 nutrient, 18 amino acids dan berkalori rendah. best kann? bila minum ni badan rasa best sangat. lagi-lagi lepas minum 'teamix' dengan 'aloe vera' (apa pulak ni? hha nanti aku ceritaa. wait ahh) . 

       Cara nak sediakan 'shake' ni tak susah pun. cuma sediakan 300ml air, lepastu letakkan 1 scoop 'shake' . lepas tu goncang dalam botol. siapp! senang kan? tak sampai 5 minit pun. tapi kalau korang rajin, korang boleh variety kan 'shake' ni, seperti bland 'shake' ni dengan ice, buah-buahan and oats. rasa dia memang lagi sedap wehh. dahlah sedap, berkhasiat pulak tu. sape yang taknak kan? ohh bila masa nak minum shake ni? bila-bila pun tak kisah. tapi yang penting minum pagi dan malam. just like gantikan sarapan kita dengan makan malam kita tu dengan 'shake' ni lahh :))

This is it! my 'shake' .

Product Herbalife ni sebenarnya ada banyak lagi tapi takkan lah aku nak cerita semua kan? aku tak larat nak taip and korang pun mesti penat nak membacanya right? Insya allah, next entri aku akan story lebih banyak lagi pasal product Herbalife ni ok? macam biasalah, stay tuned with me ;)

Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Temuduga Penolong Pegawai Farmasi

Hai.

          Selamat datang ke blog asing ini. For sure awak datang sini sebab dapat temuduga SPA bahagian Separa Perubatan kan? And for sure jawatan yang awak pilih ialah Penolong Pegawai Farmasi. Ok, terima kasih sebab sudi singgah. Harap entri ini dapat membantu untuk awak prepare apa yang patut. Oh, sebelum tu, tahniah ya sebab berjaya dalam Peperiksaan Online SPA.

1 April 2016




     Tarikh aku dapat panggilan surat temu duga tersebut. Syukur Alhamdulillah. Disebabkan ada lagi 19 hari untuk prepare, maka macam-macam benda keluar dalam kepala.

"Apa nak prepare?'

"Soalan apa dia akan tanya?"

"Penemu duga tu agaknya macam mana?"

and so on.

Langkah pertama, aku whatsapp cousin dengan kawan aku. Sebab dorang berdua dah pass interview dengan jayanya dan sekarang tengah belajar dalam bidang nursing. Sambil-sambil tu ada jugalah aku cari bloggers yang dah ada pengalaman interview separa perubatan SPA ni (macam yang awak tengah buat ni). So, daripada tips dorang, …