Skip to main content

Aiena Penyelamat Blogku

Assalamualaikum.

Blog updated! nampak tak blog aku sekarang dah berwajah baru? tema Exo gituu. hhe. macam cantik je macam lawa je? aku sebagai tuan punya blog ni memang suka sangat dengan 'muka' blog aku yang baru ni. setiap kali aku bukak blog ni kemain senyum sampai ke telingaa!


      Sebenarnya yang jadi tukang mencantikkan blog ni bukan aku. tapi kawan aku. hhaa Aiena namanyaa. aku bukannya reti bab-bab nak melawakan blog ke apa ke. yang aku tau, pot pet pot pet je dalam blog ni. kalau takda Aiena tuu rasanya blog aku ni tetap macam dulu. kusam dan tidak bermaya (gitu katanya) hahah. pape pun aku memang berterima kasih banyak banyak banyak banyak dekat Aiena (merangkap BFF aku yang sejati) kerana telah banyak membantu dalam menjayakan projek "mencantikkan blog Aishah". hahaha (ayat entah apa-apa). jadi, misi harini sukses! yeayy XD


Know what? petang tadi, time tengah buat blog, Aiena dengan baik hatinya dah bagi aku makan cocktail (which is my favourite) dengan ribena (dah lama aku tak minum air tu). haa tak cukup dengan tuu, mak Aiena yang sangat rajin siap menggorengkan ayam with nugget ketam. wahhh memang makan je lah aku petang tadi kan? hilang dah diet-diet ni (kononnya). alahh bukan selalu kann? aku rasa heaven gila. makan sambil tengok kartun favourite aku. apa lagi kalau bukan ''Oggy and the Cockroaches''. 



Aishah yang lapar telah menghabiskan seketul ayam
dan beberapa biji nugget ketam :))


   

Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Temuduga Penolong Pegawai Farmasi

Hai.

          Selamat datang ke blog asing ini. For sure awak datang sini sebab dapat temuduga SPA bahagian Separa Perubatan kan? And for sure jawatan yang awak pilih ialah Penolong Pegawai Farmasi. Ok, terima kasih sebab sudi singgah. Harap entri ini dapat membantu untuk awak prepare apa yang patut. Oh, sebelum tu, tahniah ya sebab berjaya dalam Peperiksaan Online SPA.

1 April 2016




     Tarikh aku dapat panggilan surat temu duga tersebut. Syukur Alhamdulillah. Disebabkan ada lagi 19 hari untuk prepare, maka macam-macam benda keluar dalam kepala.

"Apa nak prepare?'

"Soalan apa dia akan tanya?"

"Penemu duga tu agaknya macam mana?"

and so on.

Langkah pertama, aku whatsapp cousin dengan kawan aku. Sebab dorang berdua dah pass interview dengan jayanya dan sekarang tengah belajar dalam bidang nursing. Sambil-sambil tu ada jugalah aku cari bloggers yang dah ada pengalaman interview separa perubatan SPA ni (macam yang awak tengah buat ni). So, daripada tips dorang, …