Assalamualaikum.
Hai. dah bosan duk melanguk tak buat apa. harini Ai cari idea lagi nak masak apa. haha bangun tidur je terus keluarkan ayam. lepas dah keluarkan ayam, barulah bukak iPad, cari resipi yang menarik + simple. Well, masih dengan black pepper. Ai dan lada hitam tak boleh dipisahkan hahaha. saje je tambah nama Hyunbin sebab tengah minat dia skang ni. hohoho~
Hai. dah bosan duk melanguk tak buat apa. harini Ai cari idea lagi nak masak apa. haha bangun tidur je terus keluarkan ayam. lepas dah keluarkan ayam, barulah bukak iPad, cari resipi yang menarik + simple. Well, masih dengan black pepper. Ai dan lada hitam tak boleh dipisahkan hahaha. saje je tambah nama Hyunbin sebab tengah minat dia skang ni. hohoho~
Bahan-Bahan:
- gula
- kicap manis
- garam
- bawang putih
- lada hitam
- serbuk lada sulah
- ayam
Cara-Cara:
- tumbuk bawang putih dan lada hitam sehingga lumat
- gaulkan semua bahan-bahan tadi dengan ayam sampai sebati.
kemudian perapkan ayam tersebut (5-10 minit)
- cairkan butter atas non-stick pan (Ai guna planta je)
- panggang ayam yang dah diperap tadi sehingga masak (api sederhana)
- siap! dah boleh makan.
Ai makan nasi panas-panas gaul planta. perghhhh kelazatan tahap max!
(lauk bujang, takde sayur sebab malas masak sayur hahah)
Tips: lagi lama ayam tu diperap, lagi sedap :)
Comments