Skip to main content

THE FEMININE'S BLOODY MIDNIGHT INCIDENT [PAGE 2]

Writer : Akma, Hajar, Ain, Aishah, Aina, Shida and Syafinaz

          "Where is Shida? It has been 15 minutes she was walking out from the toilet." Aishah said taking a glance towards the clock hanging on the wall beside the cupboard. 

11.25 p.m.

 Just then, a loud shrieking scream was heard. "Arrrggghhh!"

          Everyone in the room was stunned. "What was that?" Being the first to snap out from the daze, Aina voice out a respond.

"I don't know but I'm pretty sure that the cacophonous voice just now is Shida's." said Hajar. She began to panic. "What should we do now?" 

          "Maybe she just want to pull a prank on us. Right?" Aishah let out an awkward laugh as she tried to ease the tense situation. 

"yeah. I hope so." replied Hajar.

          "That's it. We can't just wait here anymore. What if she is really in danger?" Ain said as she stood from her previous spot on the floor. 20 minutes had flew since the shout was heard.

          "You're right. But I think it is better if we search in pairs. It might be too dangerous to walk around alone right now. Anything might happen." said Aina, with hands were in her pocket reaching for something. Handphone. "And one more thing. Don't forget to bring your phone with you. The first one that found her has to inform the others and wait here."

          "Great. Now I'm stuck with a scare-cat." Aishah said while looking at the girl walking behind her. 

"Hey, wait for me. It's not my fault. You're the one who pick my name from the cup." with pouting lips, Syafinaz faster her steps.

          "Fine. Do you think we can find her at the pool?" asked Aishah. 

"I don't know. Let's just go there first." replied Syafinaz.

          "I will look for her in there. Why don't you take alook in the changing room first?" Aishah suggested with her finger pointed to the main swimming pool area. 

"You want me to go there alone? No way. What if there is a ghost? My mom said that dark rooms attract bad things." Syafinaz answered.

           Her eyes were staring at the changing room. Aishah just rolled her eyes. "Just switch on the light and scream if you see anything. I'll be right there. Now, go."

After forcing Syafinaz into the changing room, she made her way to the tremendous natatorium. Using her handphone as alight source, she ran her left hand on the wall to search for switches. With a light force, she pushed the switch downwards. In an instant, the place was illuminated bright.

          "Wow." she exclaimed.

 No matter how many times she went here, she still found it was beautiful. From the entrance, she could see a big swimming pool in the middle, sets of bleacher around it and four diving boards with different heights (1.5 metres, 3.0 metres, 5.0 metres and 7 metres). 

"I will never go up there." she mentally remained herself.

          At the corner where the floats were located, she saw a glimpse of shadow move swiftly. 

"Anyone there? Shida?" she uttered. 

          Two seconds had past. There was no reply. Just a moment of silence. Her heart began to beat frantically.

to be continued . . .


Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Temuduga Penolong Pegawai Farmasi

Hai.

          Selamat datang ke blog asing ini. For sure awak datang sini sebab dapat temuduga SPA bahagian Separa Perubatan kan? And for sure jawatan yang awak pilih ialah Penolong Pegawai Farmasi. Ok, terima kasih sebab sudi singgah. Harap entri ini dapat membantu untuk awak prepare apa yang patut. Oh, sebelum tu, tahniah ya sebab berjaya dalam Peperiksaan Online SPA.

1 April 2016




     Tarikh aku dapat panggilan surat temu duga tersebut. Syukur Alhamdulillah. Disebabkan ada lagi 19 hari untuk prepare, maka macam-macam benda keluar dalam kepala.

"Apa nak prepare?'

"Soalan apa dia akan tanya?"

"Penemu duga tu agaknya macam mana?"

and so on.

Langkah pertama, aku whatsapp cousin dengan kawan aku. Sebab dorang berdua dah pass interview dengan jayanya dan sekarang tengah belajar dalam bidang nursing. Sambil-sambil tu ada jugalah aku cari bloggers yang dah ada pengalaman interview separa perubatan SPA ni (macam yang awak tengah buat ni). So, daripada tips dorang, …