Skip to main content

THE FEMININE'S BLOODY MIDNIGHT INCIDENT [PAGE 1]

Writer (s) : Akma, Hajar, Ain, Aishah, Aina, Shida and Syafinaz

          The day had started normally until that tragic night. The whole school compound of The Feminine High School was enveloped in darkness. The gently wind was soothing yet chilly. It sent a gush of goosebumps to a group of high school students in the sport room.

          "Are you sure that we won't get caught?" asked Ain to Hajar with her eyes were peeking at the windows anxiously.

"Trust me. I've got everything in my hands." Hajar answered with her fist hoisted in the air. A smirk was plastered on her face. 

"And can you please sit down?" Akma sent her death glare. "I'm going to be in a big mess if Mr. Husin knew about this. The last time I used this room for my own advantage, I had to squat around the school field. We really need to find a new hideout after this. But first, let's get out from here."


          "She's right. I think we can go to our dorm now. It is quiet outside. I'm sure that there is no one else nearby." said Aishah who was now standing beside Aina to peep over the windows.

  "Come on, buddies." Aishah swirling the dorm's key around her finger, she walked towards the sport room's door. The other six girls followed after her.

          "And the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate. baby I'm just gonna shake, shake, shake, shake. I shake it off, shake it off." Taylor Swift's new song was heard blaring through the dorm along with the girl's laugh and giggle.

          Ain went into her room and walked out with a laptop in her arms while the other two girls left the living room to grab some snacks and beverages from the pantry. They had decided to have a 'fun' day to relieve their stress and forget about the examination for a while.

          "So, Paranormal 3 right?" Ain asked while she set the laptop on the table.

  "What? Are you crazy? It is late already. I'm scared. Let's just watch The Maze Runner. There is a guy who looked just like Luhan. No wonder I find he is cute from the beginning." uttered Akma with a dreamy smile on her face. But the smile did not last long because as soon as she finished talking, a pillow was thrown at her face.

"Shut up. I thought we already talked about this. Just start the movie. I don't care." Hajar said with a frown face.


          "Arrrrggghhh!!!" they were at the part of the movie where the girl was being pulled under the bed when the phone outside the dorm rang.

  "Chill guys. It's just a phone call, okay." Grabbing a fistful of popcorns with her right hand, Shida walked away to answer the phone instinctively.

          "Don't you think it is weird?" said Syafinaz to Ain who was sitting beside her.

  "What?" asked Ain. 

"I mean the phone call. It is not suppose to ring. I have a bad feeling about this." explained Syafinaz.


"Quit it. You're thinking too much. It had happened a few times before. Don't worry." Actually, Ain also nod a weird sensation lingered inside her at the moment but decide to shrug it away.


to be continued . . .

Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Giveaway Time By Aishah Badrulhisham

Assalamualaikum.

Giveaway kali ini merupakan giveaway kedua yang aku buat, dan akan dijalankan selama 2 minggu. Yeayyyy, tepuk tangan. Alhamdulillah, ada rezeki lebih bulan ni rasanya nak share dekat para blogger semua. Aku harap, ramailah yang sudi nak join giveaway aku ni. Hadiah kali ni istimewa sikit sebab korang berpeluang dapat 1 set produk kecantikan organik. Eksited tak? Selain tu, 2 helai wide shawl akan diberikan pada pemenang-pemenang yang bertuah.


Klik banner untuk join. 
Hadiah produk kecantikan organik ini ditaja oleh Qayra Signature . Di mana, produk-produk Qayra ni semuanya diperbuat daripada bahan-bahan organik yang semestinya halal dan selamat. Manakala, hadiah wide shawl pula ditaja oleh aku sendiri, sebagai tuan punya blog.
Set produk kecantikan : 1 Turmeric Cream, 1 Turmeric Soap & 1 Organic foundation.

Syarat Wajib Giveaway Tulis satu entri yang bertajuk "Giveaway Time by Aishah Badrulhisham"Follow blog : Aishah BadrulhishamFollow Instagram : @aishah.b…